Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Power Pass: Πότε πληρώνεται το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ

Στις 16 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα
Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η πλατφόρμα Power Pass θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα και το ποσό θα πιστωθεί στους δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου.

Στις 16 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αν και όπως είπε «γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει στις 14 Ιουνίου».

Πρόσθεσε δε ότι η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα και το ποσό θα πιστωθεί στους δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου.

«Με το πετρέλαιο υπάρχει μια μεγάλη πίεση στα νοικοκυριά. Θα απαιτηθούν ακόμη κάποιες εβδομάδες του Ιουνίου για να δούμε εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ώστε να υπάρξει περαιτέρω στήριξη. Η πολιτική του να πηγαίνουν τα χρήματα απευθείας στον λογαριασμό των ανθρώπων, θεωρούμε ότι είναι πιο αποτελεσματική, διότι μας εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι τα παίρνουν.

Δεν είναι βέβαιο πως θα φτάσει στον πολίτη το 100% της βοήθειας, εάν υπάρξει στήριξη μέσω τρίτων», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα υπάρξει παράταση των μέτρων στήριξης έναντι της ακρίβειας, με βάση και την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης, που όπως είπε «ήταν πάνω από τις προσδοκίες.

Εμείς είχαμε προβλέψει ανάπτυξη 3,1% για όλον τον χρόνο και είχαμε 7% το πρώτο τρίμηνο και με δεδομένο ότι ο τουρισμός πάει καλά, αυτό περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του υπογράμμισε πως «δεν φθάνουν τα μέτρα, αλλά είναι αυτό που μπορούμε το κάνουμε.

Αν δεν είχαμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης, δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καθόλου. Το γεγονός πως είχαμε τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης, εν μέσω των διεθνών αυξήσεων, μας επιτρέπει να λαμβάνουμε μέτρα στήριξης».

«Μου κάνει εντύπωση πως οι περισσότεροι επιλέγουν το μικρότερο ποσό στον λογαριασμό τους, παρά το μεγαλύτερο ποσό στο κινητό τηλέφωνο», είπε ο κ. Σκυλακάκης, αναφορικά με το fuel pass.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη πως «η μεγάλη παρέμβαση είναι στο ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί η Ελλάδα έχει μεγαλύτερη εξάρτηση από το φυσικό αέριο για την ηλεκτροπαραγωγή. Ο λιγνίτης μας δίνει ενέργεια σχεδόν τόσο ακριβή, όσο το φυσικό αέριο.

Ο λιγνίτης είναι πανάκριβος στην Ελλάδα, με το πρόστιμο για τους ρύπους να είναι τόσο υψηλό. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε λιγνίτη μόνο για λόγους ασφαλείας».

«Οι επιχειρηματίες για το πρώτο τρίμηνο, οι μικρές επιχειρήσεις, αυτό που λέμε «χαμηλή τάση», δεν έχουν πάρει την επιστροφή ακόμη και θα την πάρουν τώρα και αναδρομικά και από το ηλεκτρικό θα έχουμε μια μικρή πτώση του πληθωρισμού», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365