Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

7.000.000 εκ. ευρώ στον Δήμο Πέλλας από το ΥΠΕΝ για παρεμβάσεις βελτίωσης του δημόσιου χώρου

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Σε σημερινή μου επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα ενημερώθηκα ότι το ΥΠΕΝ κάνει δεκτό το αίτημα του Δήμου Πέλλας για ένταξη της πρότασης «Αστική Ανάπλαση στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου πόλης των Γιαννιτσών» στο Πρόγραμμα «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ». Το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ως στόχο να δημιουργήσει συνθήκες αστικής αναζωογόνησης με περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Η προτεινόμενη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ για την πρόταση του Δήμου Πέλλας ανέρχεται στα 7.000.000 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σημαντική εξέλιξη για τον Δήμο Πέλλας καθώς η πρόταση που συνέταξε και κατέθεσε στο ΥΠΕΝ έγινε δεκτή. 

Η έγκριση της ένταξης θα αποφέρει στον Δήμο το σημαντικό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα για ουσιαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης στην περιοχή του ευρύτερου κέντρου της πόλης των Γιαννιτσών. 

Αξίζουν συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και στις υπηρεσίες του Δήμου Πέλλας για την άρτια πρόταση και τη διεκδίκηση της ένταξης της στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΝ. 

Από την πλευρά μου, πάντοτε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο, παρακολούθησα στενά όλη τη διαδικασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Σκρέκα για τη συνεργασία μας αλλά και για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε στο εν λόγω ζήτημα. 

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι οι συνεργασίες και οι συντονισμένες προσπάθειες μόνο οφέλη μπορούν να έχουν για τον τόπο μας και για τους πολίτες.

*Φωτογραφία αρχείου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365