Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Κυριακής στο Ριζό Σκύδρας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Εορτάσθηκε πανηγυρικά η μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο φερώνυμο Εξωκκλήσιο, που βρίσκεται στο Ριζό της Σκύδρας.

Την παραμονή (6/7) τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός κατά την διάρκεια του οποίο τέθηκε σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου της Αγίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Αυξέντιος Ρουσσάκης, ενώ μετείχαν οι Πρωτοπρ. Διονύσιος Σιαμήτρας και Ιωάννης Βασιλειάδης, εφημέριος της ενορίας. Κατά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας, στην οποία μετείχε και η χορωδία της ενορίας «Αγία Κυριακή».

Το πρωί της εορτής (7/7) τελέσθηκε Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία κήρυξε ο Πρωτοπρ. Ιωάννης Βασιλειάδης και ευλόγησε μετά την Οπισθάμβωνο ευχή το κόλλυβο της Αγίας.

Στον εορτασμό μετείχαν επίσης ο Πρωτοπρ. Ανδρέας Ασλανίδης, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Ριζού κ. Χαράλαμπος Φαντίδης και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365