Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Εμπορικός Σύλλογος Αριδαίας: Αίτημα προς την Κεντρική Διοίκηση ΕΛΤΑ σχετικά με την λειτουργία του τοπικού μας καταστήματος

Δελτίο Τύπου
Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα μείζον θέμα για την πόλη της Αριδαίας που σχετίζεται με το κατάστημα ΕΛΤΑ της περιοχής. Η μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ, ως απόρροια συνταξιοδοτήσεων και προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης που υλοποίησε ο οργανισμός σας, έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην πόλη μας.


Συγκεκριμένα, όπως ήδη γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός του προσωπικού στο κατάστημα ΕΛΤΑ Αριδαίας, τόσο στο τμήμα διανομών, όσο και στα ταμεία εξυπηρέτησης. Ως προς τις διανομές, στο παρελθόν η πόλη εξυπηρετούνταν από δυο διανομείς,  σήμερα από μόλις έναν, όπου δυστυχώς παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ελλιπές έως απογοητευτικό. Αποτέλεσμα είναι οι καθυστερημένες παραδόσεις που πολλές φορές ξεπερνάνε τον ένα μήνα και αφορούν σε κρίσιμα έγγραφα  ή ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.


Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα εντείνεται  ακόμη περισσότερο με την ταυτόχρονη μείωση υπαλλήλου και στα ταμεία εξυπηρέτησης. Σήμερα, ο ένας και μοναδικός υπάλληλος που βρίσκεται στο ταμείο του καταστήματος καλείται να εξυπηρετήσει έναν σημαντικό αριθμό πολιτών που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν από δυο υπαλλήλους. Παρόλο που και ο προϊστάμενος του καταστήματος λειτουργεί ενισχυτικά αυτό δεν είναι κάτι σταθερό γιατί έχει άλλα καθήκοντα να διεκπεραιώσει. Να τονίσουμε ότι στον φόρτο εργασίας του ταμία,   έχει προστεθεί και η εξυπηρέτηση τραπεζικών υποχρεώσεων των κατοίκων, απόρροια κλεισίματος της τράπεζας EUROBANK στην Αριδαία.


Για την ενημέρωσή σας, η πόλη της Αριδαίας αριθμεί πάνω από 7.000 κατοίκους και περισσότερες από 350 επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον υπο-εξυπηρετούνται. Η ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αλμωπίας εξυπηρετείται   από το ταμείο το εν λόγω καταστήματος . Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι για μια αγροτική και εμπορική περιοχή με τόσους κατοίκους, έχει αλλάξει σημαντικά η εμπειρία τους ως πελάτες από την εξυπηρέτηση που λαμβάνουν από τα ΕΛΤΑ. 


Αντίστοιχη επιστολή με την παρούσα είχαμε στείλει προ μερικών μηνών στο τοπικό κατάστημα ΕΛΤΑ, χωρίς να λάβουμε κάποια  απάντηση. 


Ζητάμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο θέμα. Τα προαναφερθέντα ξεπερνούν την ανάγκη για βελτίωση της κατάστασης. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας ανεπάρκεια και προβληματική λειτουργία του καταστήματος στο σύνολο.


Παρακαλούμε θερμά να λάβετε υπόψη σας όλα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μη αντικατάσταση των υπαλλήλων που έχουν αποχωρήσει από το τοπικό κατάστημα και να επιληφθείτε της κατάστασης με την προσθήκη επιπλέον εργαζομένων σε θέσεις διανομέων και ταμείων.


Αναμένουμε την απάντησή σας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γιώργος Γκλαβάκης


Ο Γενικός  Γραμματέας

Κοτσίδης Στράτος 

4 σχόλια:

  1. Μόνο εάν γίνουν εκλογές Σεπτεμβριο ή Οκτωβριο του 2022 θα φέρουν άτομα για δουλειά όλα είναι πολιτικά παιχνίδια τοκ προηγούμενο ταχυδρόμο που είχατε ήταν ο καλύτερος από όλους όσους είχαν περάσει την τελευταία 10ετια από την διανομή της ΑΡΙΔΑΊΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως δε θα αλλάξει τίποτα. Έχουν συμφωνηθεί και υπογράφει από την κυβέρνηση προ πολλού και με τον κορονοιο όλα ήρθαν πιο άμεσα. Σε όλες τις τραπεζες ακομα και στη Πειραιώς τρέχουν εθελούσιες έξοδοι. Συμφωνώ όμως ότι οι εκλογές είναι αναγκαίες σε άλλα επίπεδα αλλά ναι χρειαζόμαστε αλλαγή . Καλή σου μερα

      Διαγραφή
  2. Όντως παρά πολύ καλός ο Λάζαρος αλλά θα προσθέσω και τον Παντελή από Έδεσσα (Άρνισσα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν θα γίνει τίποτα δυστυχώς. Και τώρα που θα κλείσει και η Πειραιώς και θα εξυπηρετεί μόνο με μηχανήματα εκεί να δείτε. Μας έχουν υποβαθμίσει σε όλα τα επίπεδα. Ας σκεφτούμε καλά πριν ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365