Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Έδεσσα: Αποτελέσματα προγράμματος μέτρησης οστικής πυκνότητας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Πολύ μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον είχε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.


Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Έδεσσας, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Έδεσσας, εξετάστηκαν 429 άτομα σε όλο τον Δήμο Έδεσσας! Τα αποτελέσματα έδειξαν 32 άτομα με οστεοπόρωση και 85 άτομα με οστεοπενία! 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για τη δράση, κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους και αποδεικνύουν την σημαντικότητα της δράσης πρόληψης. Οπλισμένες με τη γνώση της κατάστασής τους όσες έχουν οστεοπόρωση ή οστεοπενία θα επισκεφθούν τους γιατρούς τους προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην προσπάθεια πρόληψης. Επίσης, θα πρέπει να εξάρω τη συνεργασία των Προέδρων των Κοινοτήτων και φυσικά να ευχαριστήσω τις γυναίκες για την μεγάλη συμμετοχή στη δράση. Η γνώση είναι δύναμη και η πρόληψη λειτουργεί με σωτήριο τρόπο!».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365