Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημιώσεων στους πληγέντες από τον ανεμοστρόβιλο, σε περιοχές της Έδεσσας.

Δελτίο Τύπου

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Χρέος μας η αρωγή και η αλληλεγγύη».

Την ταχύτερη δυνατή αποζημίωση των ζημιωθέντων κατοίκων, στις Τ.Κ. Ριζαρίου, Μεσημερίου, Άγρα, Καρυδιάς και των Οικισμών Κλησοχωρίου, Προαστείου, Καισαρειανών του Δήμου Έδεσσας, προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά την σφοδρή νεροποντή της 8ης Ιουλίου 2022, που προκάλεσε καταστροφές σε αγρούς, κατοικίες και επιχειρήσεις.

Επικαλούμενος τον υπ’ αριθμ. 4797/2021 Νόμο ο κ. Τζαμτζής ζητεί από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Βέροιας, να ορίσει άμεσα 2 τακτικά και 2 αναπληρωματικά μέλη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών / Γεωπόνων, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιτροπές που θα συγκροτηθούν για την ταχεία αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο.

Ύστερα από σχετικό αίτημα του Δήμου Έδεσσας, προς το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητεί από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, να οριοθετήσει τις πληγείσες, από σφοδρή νεροποντή, πλημμύρες και κατολισθήσεις, περιοχές του Δήμου Έδεσσας, προκειμένου να δοθεί δυνατότητα στους ζημιωθέντες να υποβάλουν αίτηση συνδρομής. Επιφυλάσσεται να επανέλθει με οριστικό αίτημα, αφού ολοκληρωθούν οι αυτοψίες των επιτροπών στην περιοχή, σε συνέχεια των αιτημάτων των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Προκειμένου, δε, να ληφθεί απόφαση οριοθέτησης, ζητεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσει πιστοποιητικό εκδήλωσης σφοδρής νεροποντής, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών, στις 8 Ιουλίου 2022.

 

«Είναι σημαντικό, την ώρα της θεομηνίας, να νιώθει κανείς την ευεργετική παρέμβαση του κράτους πρόνοιας » δήλωσε ο κ. Τζαμτζής. «Είδαμε ζημιές μεγάλης έκτασης σε χωράφια, σπίτια και επιχειρήσεις. Είναι χρέος μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και αρωγοί, στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές από τη μια στιγμή στην άλλη». 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365