Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Σοκάρει ο ψαροντουφεκάς για την 6χρονη: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του και έφυγε» (βίντεο)

Ο ψαροντουφεκάς που βρήκε το νεκρό παιδί σοκάρει

Έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο η ανείπωτη τραγωδία με τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού στην Κόρινθο. Ο ψαροντουφεκάς που βρήκε το νεκρό παιδί σοκάρει με την περιγραφή του, ενώ όπως λέει ο ίδιος «άφησε το παιδί του για να πάει να βρει φορτιστή;»

Συγκλονίζει η περιγραφή του ψαροντουφεκά για το πως εντόπισε πρώτος το άψυχο σώμα της 6χρονης Αμέλιας σε παραλία στην Κόρινθο, ενώ ο ίδιος ψάρευε.


«Το παιδί ήταν ήδη μπλε»

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: "Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι".


Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε από το παιδί. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι».


Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο για το πώς βρέθηκε στην ερημική παραλία η μικρούλα, μόλις είχε φάει, φορώντας κανονικά τα ρούχα και τα παπούτσια της.


«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», συμπληρώνει ο ψαροντουφεκάς.


«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα»

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του παρατημένο, μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», λέει ο ψαροντουφεκάς.


«Δεν μπορούσε να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει βοήθεια;»

«Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει ''βοήθεια'';», λέει ο ψαροντουφεκάς.


«Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;»

«Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα.


Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;».


Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η μητέρα του παιδιού

«Μία γειτόνισσα από εκεί με πήρε και μου λέει ‘Έλα γρήγορα! Ψάχνουν το παιδί σου’». λέει η μητέρα της 6χρονης.


«Φτάσαμε εμείς εκεί βλέπουμε το ασθενοφόρο και είναι ένα κοριτσάκι τελειωμένο γιατί κρέμονταν τα χεράκια του με ένα σορτσάκι και μια παντόφλα. Ένα ξανθό αγγελούδι», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.


Οι όροι που επιβλήθηκαν στον πατέρα της 6χρονης είναι να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365