Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Νέα voucher διακοπών: Τι ώρα ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου, αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα

Ανοίγει αύριο στις 12.00 η πλατφόρμα για τα νέα voucher έως 300 ευρώ North Evia-Samos Pass για διακοπές σε Σάμο και Εύβοια. Προσοχή στις αιτήσεις καθώς η πλατφόρμα συνήθως κλείνει μέσα στα πρώτα 15 λεπτά και εξαντλούνται άμεσα τα κουπόνια λόγω ζήτησης.

Αύριο, Πέμπτη 25 Αυγούστου, αναμένεται να ανοίξει εκ νέου η πλατφόρμα για την τρίτη φάση του προγράμματος διακοπών «North Evia-Samos Pass» που θα υλοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο.


Η άυλη ψηφιακή κάρτα καλύπτει δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές και αυτή είναι η βασική διαφορά με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους το οποίο κάλυπτε μόνο δαπάνες διαμονής.


Περισσότερα voucher σε αυτή τη φάση

Σύμφωνα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, στην τρίτη φάση που ξεκινάει αύριο θα διατεθούν, μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr και οι άυλες ψηφιακές κάρτες (voucher) που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση του προγράμματος από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.


Η δράση έχει ήδη γνωρίσει τεράστια απήχηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάρτες της πρώτης και της δεύτερης φάσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της της σχετικής πλατφόρμας και αυτός είναι ο λόγος που οι ενδιαφερόμενοι αν θέλουν να πάρουν το κουπόνι θα πρέπει να συνδεθούν στη σχετική πλατφόρμα στις 12 προκειμένου να κάνουν αμέσως την αίτηση τους.


Πόσα voucher είναι διαθέσιμα

Για τη Βόρεια Εύβοια θα διατεθούν περίπου 2.100 κάρτες επιπλέον των 7.300 που προβλέπονταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ενώ για τη Σάμο θα διατεθούν περίπου 800 κάρτες επιπλέον των 3.650 καρτών που προβλέπονταν αρχικά.


Έτσι, για τον μήνα Σεπτέμβριο, θα είναι προς διάθεση περισσότερες από 9.400 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο.


Οι δικαιούχοι

To freedom pass μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:


Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:


-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή

-συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.


Aμέσως μετά θα υπάρξει και η τέταρτη φάση του προγράμματος για διακοπές μέχρι 31/10/2022. Θα διατεθούν 2.000 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 1.000 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 26/09/2022 έως 10/10/2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365