Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Χρ. Μπάτσης: Άλλοι για το θεαθήναι... εμείς για την ουσία

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Αλμωπίας

Δείτε την ανάρτηση του δημάρχου Αλμωπίας:

Άλλοι για το θεαθήναι... εμείς για την ουσία 

Ως  δημοτική αρχή σταθήκαμε και στεκόμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους αγρότες της Αλμωπίας, γνωρίζοντας τα προβλήματα τους και διεκδικώντας λύσεις. 

Το φετινό καλοκαίρι ήταν κατά γενική ομολογία ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους αγρότες της Αλμωπίας τόσο στο κεράσι όσο και στο ροδάκινο.

Αρχικά τα προβλήματα της αύξησης του κόστους παραγωγής και της έλλειψης εργατών γης, ήταν δύο βασικά προβλήματα  που ταλάνισαν  όλους τους αγρότες της περιοχής μας από την έναρξη της φετινής αγροτικής περιόδου. Τα προβλήματα αυτά  τα  επισήμανα έγκαιρα από τον περασμένο χειμώνα στην διευρυμένη  σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΕΑΣ στα Γιαννιτσά  ενώπιον των αγροτικών φορέων, των δημάρχων αλλά και των βουλευτών της Πέλλας, προτείνοντας λύσεις. 

Με την έναρξη της συγκομιδής του κερασιού παρουσιάστηκε πρόβλημα στη διακίνηση της παραγωγής. Εμείς ως δημοτική αρχή κινηθήκαμε άμεσα και διοργανώσαμε στις 20 Ιουνίου έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο με την παρουσία της πλειοψηφίας  των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Αλμωπίας, στην οποία και παρουσιάσαμε την πρόταση μας για την οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κερασιού της Αλμωπίας. Ακολούθως στις 27 Ιουνίου συγκάλεσα στον Αρχάγγελο Αλμωπίας  σύσκεψη παρουσία όλων των βουλευτών της Πέλλας αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη όπου συζητήσαμε δια ζώσης αλλά και με αγρότες της περιοχής  τα προβλήματα των παραγωγών κερασιού. 

Στη σύσκεψη  κοινοποίησα την πρόταση μου για την  οικονομική ενίσχυση των αγροτών ζητώντας την στήριξη των Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη  για την υλοποίηση των αιτημάτων μας. Μάλιστα η πρόταση μας για ενίσχυση των αγροτών της Αλμωπίας κοινοποιήθηκε και στα Υπουργεία  Ανάπτυξης, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται στο ροδάκινο, εμείς ως δημοτική αρχή αλλά και εγώ προσωπικά ως Δήμαρχος κινήθηκα άμεσα. Από την πρώτη στιγμή ήρθα σε επικοινωνία με προέδρους ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών αλλά και με αγρότες της Αλμωπίας. Αφού ενημερώθηκα εκτενώς  για την κατάσταση που επικρατεί στη διακίνηση του ροδακίνου στις 1 Αυγούστου με επιστολή μου προς τους αρμόδιους φορείς ζήτησα από την πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης για τους παραγωγούς συμπύρηνου  ροδακίνου αλλά και από τις βιομηχανίες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους αγρότες μας. 

Οι αγρότες της Αλμωπίας γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος και σύσσωμη η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό τους διεκδικώντας λύσεις με προτάσεις. Εμείς είμαστε εδώ για την ουσία και όχι για το θεαθήναι.                       Καλή παναγια σε όλο τον κόσμο

4 σχόλια:

  1. Μπατση δεν παίζεσαι ρε φίλε. Αντί να πατε όλοι σύσσωμοι για τα προβλήματα των αγροτών μας λες τι έκανες εσυ ( το απόλυτο μηδέν εντωμεταξύ) σοβαρευτείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόψτε μας τα αρδευτικα. Από λύσεις χωρίς αντίκρυσμα χορτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας απασχολούν οι αγρότες , ελεος… δεν είμαστε κοινοτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που κατάντησες Αλμωπία να βγάλεις δήμαρχο που και γραμμένο κείμενο να του δώσεις θα χαθεί στην μετάφραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365