Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Επιστολή Κ. Ιγνατιάδου προς τον Υπ.Α.Α.Τ. για αποζημιώσεις ποικιλιών ροδακινιάς και νεκταρινιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις

Δελτίο Τύπου
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε έγγραφο προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον Πρόεδρο του Οργανισμού των Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και το Κατάστημα ΕΛ.Γ.Α. Βέροιας με θέμα: «Αποζημίωση ποικιλιών ροδακινιάς και νεκταρινιάς που υπέστησαν ζημιά από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου 2022».

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου (αρ.πρ.8134/31-8-2022) που κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές του Νομού μας είναι το παρακάτω:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι τελευταίες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή μας, δημιούργησαν για άλλη μια φορά μεγάλη ζημιά σε ποικιλίες ροδάκινων, επιτραπέζιων και βιομηχανικών καθώς και νεκταρινιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω ποικιλίες νεκταρινιών: Μορσιάνι, Βένους, Ωρίων, επιτραπέζιων ροδάκινων: Γκλάντις, Οχένρυ,, Φαγιέτ, Προφήτης Ηλίας και βιομηχανικών ροδάκινων: Άνδρος, Έβερτς, Σταρν.  

Οι βροχοπτώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε αυτές του Ιούνιου και Ιουλίου, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τις ήδη μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες ροδάκινου και νεκταρινιών. Όλο και περισσότερες ποικιλίες έχουν υποστεί ζημιά και είναι μη εμπορεύσιμες. 

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει και συνεχίζει να φέρνει σε τραγική οικονομική θέση δεκάδες αγρότες της περιοχής μας, που σε συνδυασμό με τον τριπλασιασμό του κόστους παραγωγής αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην εμπορία και διάθεση των φρούτων, θέτει ζήτημα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

Παρακαλούμε να δοθεί άμεσα λύση ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής μας που έχουν πληγεί». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365