Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς να εξατομικεύσεις πλήρως το στυλ του νέου σαλονιού σου

Ας δούμε μερικά βήματα για να το καταφέρεις

Μπορεί όταν πρωτομετακόμισες στο σπίτι να μην είχες τη δυνατότητα να κάνεις πολλές εργασίες «εξατομίκευσης», και είναι λογικό. Με τόσα έξοδα που έρχεται η απόκτηση μιας νέας κατοικίας, είτε με ενοίκιο, είτε με αγορά της, είναι λογικό το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει να είναι η όποια μετατροπή του χώρου που δεν έχει καθαρά λειτουργικό χαρακτήρα. Όμως, όταν αρχίσεις να ζεις μέσα στο σπίτι που έχεις επιλέξει, αρχίζεις και να νιώθεις την ανάγκη να του δώσεις λίγο και από τον χαρακτήρα σου. 


Ας δούμε μερικά βήματα για να το καταφέρεις αυτό:

1. Άσε το σπίτι να «μιλήσει»

Σε περίπτωση που «μπαίνεις» τώρα σπίτι, ίσως και να έχεις την ανυπομονησία να προσθέσεις έπιπλα και διακοσμητικά που θα αναδεικνύουν το στιλ σου. Όμως σύντομα θα διαπιστώσεις ότι αυτό δεν είναι εύκολο, πρώτον για λόγους οικονομικούς, και δεύτερον γιατί μπορεί να καταλάβεις εκ των υστέρων ότι κάτι δεν ταιριάζει όπως το περίμενες να ταιριάζει. Να μην ανησυχήσεις σε καμία περίπτωση: Ίσα ίσα, μένοντας στο σπίτι αρχικά με μόνο τα βασικά έπιπλα, θα εντοπίσεις σταδιακά τις ανάγκες και τις ελλείψεις που παρουσιάζει. Έτσι λοιπόν, μη βιαστείς να το «μπουκώσεις» χωρίς να έχεις ζήσει λίγο μέσα σε αυτό.

2. Κάνε μικρές κινήσεις «ματ»

Πριν κάνεις τις δραστικές αλλαγές, θα έχεις ήδη βρει τα σημεία του σπιτιού σου που είτε αποτελούν ατού, είτε χρίζουν προσοχής. Για παράδειγμα, αν για μια μεγάλη περίοδο της ημέρας ο ήλιος μπαίνει και φωτίζει έναν χώρο του σπιτιού, δες πώς μπορείς να το εκμεταλλευτείς αυτό. Θέλεις σε εκείνο το σημείο ένα γραφείο ή απλά ένα σημείο για να βάλεις μια πολυθρόνα και να διαβάζεις όσο λιάζεσαι; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, φρόντισε να αναδείξεις εκείνη τη γωνία, προβάλλοντας και το δικό σου στιλ: Όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου που αποπνέουν millennian αισθητική, στόρια ή κουρτίνες που θα έχεις διαλέξει πολύ προσεκτικά βάσει του στιλ διακόσμησης που θα ακολουθήσεις είναι μικρές προσθήκες που κάνουν τη διαφορά.

3. Αγόρασε ένα statement έπιπλο

Αφού πλέον γνωρίζεις τις ανάγκες του σπιτιού σου και με μικρές κινήσεις έχεις ήδη δώσει τον «παλμό», μπορείς να επενδύσεις σε ένα statement έπιπλο που ουσιαστικά θα είναι και το σημείο «εστίασης» για κάθε νέο επισκέπτη. Ένας μπλε βελούδινος καναπές ή μια κόκκινη πολυθρόνα αναδιαμορφώνει πλήρως τον χώρο του σαλονιού, που θα «δένει» πια με τις μικρές αλλαγές, όπως πχ. το κουρτινόξυλο και οι κουρτίνες με το μέτρο που θα προμηθευτείς, και μεγάλες πλέον αλλαγές.

Το σαλόνι μας είναι η βιτρίνα του στιλ μας, αναμφίβολα. Όμως, για να το αναδείξουμε όμορφα στην ολότητά του, χρειάζονται προσεκτικές και μετρημένες κινήσεις, έχοντας υπομονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365