Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αντώνης Ρυσάφης για όλα - Πάμε μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Έδεσσας Αντώνη Ρυσάφη στα Πέλλα Νέα

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Έδεσσας Αντώνη Ρυσάφη στα Πέλλα Νέα:

ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω κάπως παράδοξα. Αν υποθετικά ρωτούσαμε ένα πολίτη στον δρόμο, πως νομίζετε θα περιέγραφε την Έδεσσα, τι θα μας έλεγε ότι αισθάνεται ένας κάτοικος αυτού του Δήμου;


Επειδή καθημερινά έρχομαι σε επαφή με τους συνδημότες μας και συζητάμε σε βάθος και με αγωνία για το που πάει ο τόπος μας, η εικόνα που θα σας μεταφέρω δεν είναι υποθετική, αλλά 100% πραγματική. Ενώ όλοι και όλες συμφωνούν ότι ως μέρος έχουμε τεράστιες δυνατότητες, κοινός παρονομαστής σε κάθε κουβέντα είναι ότι ο Δήμος Έδεσσας εδώ και πολλά χρόνια μένει στάσιμος, τη στιγμή μάλιστα, που αντίστοιχου μεγέθους δήμοι της περιοχής εξελίσσονται και προσφέρουν στους κατοίκους τους πολλά περισσότερα σε κάθε επίπεδο: Σε ποιότητα ζωής, σε πραγματική ανάπτυξη, στον πολιτισμό, στην κοινωνική πολιτική, σε οδικά δίκτυα και μεταφορές, στο να κρατήσουν τους νέους στην περιοχή τους. Οι Εδεσσαίοι νιώθουν ότι αξίζουν καλύτερα, ότι αυτός ο τόπος μπορεί περισσότερα και μπορεί να τα πετύχει με συγκεκριμένο σχέδιο. Μένει όμως εγκλωβισμένος σε μια στασιμότητα γιατί οι διοικούντες δεν μπορούν να κάνουν ούτε 10 βασικά πράγματα για να πάμε μπροστά. Αυτό που με κάνει να αισιοδοξώ είναι ότι όσο περνάει ο καιρός δημιουργείται μια πλειοψηφική αίσθηση ότι «δεν πάει άλλο, ως εδώ» με εκείνους που μας κρατούν δέσμιους σε κάτι που όπως είπα και πριν δεν μας αξίζει. Και αυτή η αίσθηση λέει «πάμε μαζί, να αλλάξουμε τον τόπο μας, πάμε να ζήσουμε σε καλύτερες συνθήκες»

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Κύριε Ρυσάφη, ζούμε αναμφίβολα μια ενεργειακή κρίση. Οι καιροί είναι δύσκολοι, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τους Δήμους. Εσείς, όντας ειδικός στον τομέα, ως απόφοιτος ηλεκτρολόγος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με ειδίκευση στην ενέργεια, τι πιστεύετε πως πρέπει να κάνει ο Δήμος μας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες;

 

Η σκληρή πραγματικότητα λέει ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος ενεργειακά. Το κράτος οφείλει να στηρίξει τους πολίτες με κάθε δυνατό τρόπο, δεν είναι εύκολα τα πράγματα μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης. Στη νέα κατάσταση οφείλουν η πολιτεία, οι δήμοι και οι φορείς να σκεφτούν «έξυπνα», έξω από τα τετριμμένα για να βοηθήσουν όσο μπορούν στην κάλυψη των αυξημένων ενεργειακών αναγκών που αναφέρετε. Ξέρετε αυτή την περίοδο θυμάμαι μια ιστορία προ αρκετών ετών. Τότε ο σχετικός νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών υποδείκνυε νέα πεδία αναπτυξιακής δράσης στους Δήμους. Κατέθεσα λοιπόν τότε, ολοκληρωμένη πρόταση-μελέτη στον Δήμο μας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα σχολεία και κτήρια του Δήμου μας. Θα ήμασταν ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα έκανε κάτι τέτοιο. Για μικροπολιτικούς λόγους, γιατί δεν μπορούσαν να κατανοήσουν κάποιοι τη σημαντικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, ίσως και για να μην «φανεί» ο Ρυσάφης, το εγχείρημα θάφτηκε. Τώρα σε όλη την Ελλάδα μιλάνε για αυτά τα πράγματα, όλοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες. 

Μήπως όμως και το 2014 δεν έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Δήμος Έδεσσας; Τότε, στο βωμό της κατάργησης του μονοπωλιακού καθεστώτος της ΔΕΗ, η Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούσε από την ΔΕΗ να πουλήσει το 1/3 των σταθμών παραγωγής της. Στον κατάλογο με τους προς πώληση σταθμούς τότε, είχαν συμπεριληφθεί και οι δύο υδροηλεκτρικοί σταθμοί του Άγρα και της Έδεσσας. Ενημέρωσα και τότε την δημοτική αρχή για τις ενέργειες και τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να πάρει στην κυριότητά του ο Δήμος αυτούς τους 2 σταθμούς. Πάλι δεν έκαναν τίποτα. Είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί απλά λόγω έλλειψης κατανόησης απλά δε μπορούσαν. Φανταστείτε πως θα ήταν τα πράγματα αν η Δημοτική Αρχή ασχολούνταν σοβαρά με το θέμα. Αντ’ αυτού ο κ. Γιάννου επιλέγει τον εύκολο δρόμο του ιδιώτη επενδυτή. Να δώσουμε τις εκτάσεις μας για ψίχουλα σε τρίτους και αντί να επωφελούνται οι δημότες και ο Δήμος, τα κέρδη να πηγαίνουν σε ξένους επενδυτές. Και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω από την Έδεσσα, η ΔΕΥΑ του Δήμου Σκύδρας χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Τρίτσης» με 5 εκατομμύρια για την ενεργειακή αναβάθμισή όλων των αντλιοστασίων της και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Και στην Έδεσσα κάποιοι πανηγυρίζουν γιατί πήραν μόνο  το ένα πέμπτο των χρημάτων που πήρε η Σκύδρα. Πρόκειται για ανικανότητα που έχει επιπτώσεις στην τσέπη των Εδεσσαίων δυστυχώς.

Για αυτό επιμένω, για αυτό δε θα σταματήσω να λέω στους συμπολίτες μου ότι ο Δήμος Έδεσσας, με τέτοιο πλούτο σε νερό και ήλιο, μπορεί και πρέπει να γίνει ενεργειακά αυτόνομος. Τα πιθανά έσοδα από την εκμετάλλευση  τους θα είναι πολλαπλάσια των δημοτικών τελών. Έτσι θα μπορούσε ο Δήμος μας να γίνει ο  πρώτος Δήμος στον οποίο οι δημότες δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική, αυτό είναι κάτι που θα βοηθούσε να περάσουμε όχι μόνο το φετινό χειμώνα πιο ανώδυνα αλλά και τους επόμενους. Αλλά για κάτι τέτοιο χρειάζεται γνώση, στρατηγική, όραμα. Κάτι που δυστυχώς λείπει από τον σημερινό δήμαρχο.

 

ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για την Τουριστική ΑΕ (πρώην δημοτικό κέντρο καταρρακτών), θέμα το  οποίο με επιμονή ζητάτε να συζητηθεί στο Δ.Σ., για την άρνηση ενημέρωσης και συσκότισης του θέματος, την αδιαφάνεια για τα οικονομικά της επιχείρησης και της εκκαθάρισης, η οποία ακόμα δεν έχει κλείσει.

Οι κύριοι Γιάννου και Τσεπκεντζής έκλεισαν την επιχείρηση, φόρτωσαν τα χρέη της στις πλάτες των δημοτών, και εδώ και επτά (7) χρόνια δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση παρά τις προσπάθειες της παράταξής μας και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από τον Δήμαρχο και τους εκκαθαριστές και το μόνο γνωστό είναι ότι υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα τόσο για τον κ. Γιάννου όσο και για τον κ. Τσεπκεντζή. Και ξέρετε ποιο είναι το πιο δυσάρεστο; Ότι ποτέ και οι δύο να «ένιωσαν την ανάγκη» να ενημερώσουν υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για την «εκκρεμότητα» αυτή, να ενημερώσουν δηλαδή τους δημότες που πληρώνουν τα σπασμένα τους.

Προσωπικά, βασική μου αρχή είναι ότι όταν κάποιος ασχολείται με τα κοινά, δηλαδή την πολιτική και την διαχείριση δημοσίου χρήματος, θα πρέπει να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, να λογοδοτεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λειτουργεί έναν Δήμο ή μια δημοτική επιχείρηση αυταρχικά και όταν έρχεται η ώρα των ευθυνών, να προσπαθεί να κρυφτεί. Και μετά λέμε για έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στους πολιτικούς. Ε, όταν οι πολιτικοί φέρονται σαν πολιτικάντηδες, τι μπορούμε να περιμένουμε; Πολιτική είναι προσφορά στον τόπο, αγώνας για το κοινό καλό. Κάποιοι μετά από τόσα χρόνια στα κοινά το έχουν ξεχάσει αυτό. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία.

 

12 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. Η ΕΔΕΣΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ.

Προχθές κλείσαμε τρία χρόνια από τότε που ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή. Πείτε μας με λίγα λόγια πως αξιολογείτε το έργο της δημοτικής αρχής.

Δεν είναι 3 τα χρόνια, την πόλη διοικούν οι ίδιοι άνθρωποι για πάνω από 10 χρόνια. Και την απόλυτη εικόνα, η οποία παρουσιάζει με ακρίβεια το αποτέλεσμα των έργων αυτής της δημοτικής αρχής, την είδαμε με τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Μούσκεμα τα κάνανε, σε όλους τους τομείς. Πλημμύρες παντού. Όπου ακούμπησε έστω και λίγο το χέρι της η δημοτική αρχή, πλημμυρίσαμε. Και αυτό, γιατί κάνουν προχειροδουλειές, χωρίς μελέτες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το φαίνεσθαι. Στην πλατεία Ελευθερίας δημιούργησαν τις τέλειες συνθήκες ώστε να συγκεντρώνονται όλα μα όλα τα νερά της Μοναστηρίου εκεί, χωρίς να μελετήσουν και να κατασκευάσουν τον απαραίτητο αριθμό φρεατίων. Στο περιβόητο «αντιπλημμυρικό» του Εδεσσαίου ποταμού, τάπωσαν καταλήξεις όμβριων υδάτων, χωρίς μελέτη για το που θα διοχετευθεί όλο αυτό το νερό. Όταν στο δημοτικό συμβούλιο λέγαμε πως απαιτούνται μελέτες, μας λέγανε ότι κάνουμε φθηνή αντιπολίτευση. Και μην νομίζουν κάποιοι ότι ξεχνάμε. Για παράδειγμα ευτυχώς που το 2020, λόγω Covid, δεν τελέσθηκε απ’ τον Σεβασμιότατο κ. Ιωήλ η ρήψη του Σταυρού στο Κιουπρί, διότι θα έπλεε μέσα στα λύματα τα οποία διοχέτευε η δημοτική αρχή για μήνες στους παραποτάμους.

Αυτό που με πονάει όμως περισσότερο είναι ότι εάν έρθει κάποιος που είχε να επισκεφθεί την Έδεσσα δώδεκα χρόνια, απ’ όποια είσοδο και να μπει στην πόλη την ίδια θλιβερή εικόνα θα αντικρίσει. Οι γειτονικές μας πόλεις αλλάζουν, προοδεύουν, λύνουν προβλήματα και η Έδεσσα μας μένει στάσιμη. Και όποιος έρθει στην πόλη μας θα έχει μαρτυρήσει βέβαια μέχρι να φτάσει, διότι στα δώδεκα χρόνια διοίκησης του κου Γιάννου καμία πρόοδος δεν έχει προκύψει όσον αφορά το εθνικό οδικό δίκτυο. Μόνο λόγια, λόγια, λόγια. Αποκομμένοι από παντού. Και την ίδια τραγική εικόνα έχει και η αγροτική οδοποιία σε όλα τα χωριά του Δήμου μας. Ακούς για όμορους Δήμους να έχουν χρηματοδοτηθεί με εκατομμύρια Ευρώ, και αναρωτιέσαι γιατί ο Δήμος μας θα πάρει ΜΗΔΕΝ Ευρώ. Τα ψέματα δυστυχώς έχουν κοντά πόδια. Η δημοτική αρχή σίγουρα κούρασε, αλλά αυτό που πλέον είναι εμφανέστατο, είναι πως έχει κουραστεί και η ίδια και δεν μπορεί να ακολουθήσει τις ταχύτητες της εποχής. Δεν είχε ποτέ κάποιο όραμα για τον Δήμο.

Προεκλογικά, το 2014 μιλούσαν για το νέο γήπεδο στο «Πασά τσαΐρ». Προεκλογικά το 2019 ξαναμιλούσαν για το νέο γήπεδο στο «Πασά τσαΐρ». Προεκλογικά το 2023 θα συνεχίσουν να μιλάνε για το νέο γήπεδο…. Είναι τραγικό, ένα έργο η σύλληψη του οποίου έγινε την δεκαετία του ’80, και το δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι της απαλλοτρίωσης ολοκληρώθηκε στις αρχές της χιλιετίας, να μην μπορείς να το ολοκληρώσεις σε δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Και το τραγελαφικό είναι ότι ούτε τον χλοοτάπητα του υπάρχοντος γηπέδου δεν ήταν ικανοί να φτιάξουν, και παρά τα 80.000,00 ευρώ που δόθηκαν, οι ομάδες της πόλης μας για όλη την προηγούμενη σεζόν δεν πάτησαν το πόδι τους σ’ αυτό. Συνήθως σε μια νέα κυβέρνηση ή σε μια νέα δημοτική αρχή δίνεις τα πρώτα χρόνια ελαφρυντικά. Αλλά μετά από τρεις θητείες δεν έχεις καμία δικαιολογία.

 

Ο κ. ΤΣΕΠΚΕΝΤΖΗΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1950

Πως αξιολογείτε την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Στην τύποις αξιωματική αντιπολίτευση φαντάζομαι ότι αναφέρεστε, διότι εμείς έχουμε επτά δημοτικούς συμβούλους και η παράταξη του κου Τσεπκεντζή μετράει πλέον μόνο έξι συμβούλους. Και αυτό νομίζω πως αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία, αντί να παραιτηθούν σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης, να ανεξαρτητοποιούνται οι τρεις πρώτοι σε σταυρούς σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να δίνει πειστικές απαντήσεις ο κος Τσεπκεντζής, όταν ζητάει από κάποιον να είναι υποψήφιος μαζί του στις επόμενες εκλογές. Εάν βέβαια αποφασίσει να ξανακατέβει. Στον Δήμο μας πάντως, δεν νομίζω να έχει συμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Επίσης η εικόνα που παρουσιάζεται στο δημοτικό συμβούλιο με τον «βομβαρδισμό» των «καυτών» ερωτήσεων, είναι απλά τραγική. Ερωτήσεις, που κατά 95% έπρεπε να γίνουν προς τις υπηρεσίες του Δήμου, γίνονται μόνο και μόνο για το φαίνεσθαι της ζωντανής σύνδεσης. Στα τρία όμως αυτά χρόνια, δεν θυμάμαι κάποιον σύμβουλο της παράταξης Τσεπκεντζή να ζητάει να μάθει κάτι γύρω από τις ανοιχτές και με τεράστιο οικονομικό κόστος υποθέσεις της «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΕ» και της «ΕΣΤΙΑΣ».

Ο κ. Τσεπκεντζής – ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ασκήσει διοίκηση στον Δήμο και είναι «συνένοχος» για την εικόνα της περιοχής μας- λειτουργεί ως πολιτευτής της δεκαετίας του 1950. Καμιά φρέσκια ιδέα, καμιά σοβαρή οργάνωση, κανένα σχέδιο για τον Δήμο μας. Έρχεται από το χθες και αντιπροσωπεύει το χθες.


Και η παράταξη σας, πως πορεύεται ως αντιπολίτευση;

Εμείς δεν λαϊκίζουμε, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, δεν ρουσφετολογούμε, προσπαθούμε να είμαστε πάντα πρωτοπόροι και με προτάσεις που θα φέρουν την αναγέννηση στο βαλτωμένο από όλες τις απόψεις Δήμο μας. Στεκόμαστε ουσιαστικά απέναντι στον αλαζονικό, πελατειακό και σε βάρος του συμφέροντος των πολλών τρόπο διοίκησης του κ. Γιάννου.  Και τα αποτελέσματα της λειτουργίας μας πλέον τα αντιλαμβάνονται οι συνδημότες μας.  Ζητήματα όπως «ΕΣΤΙΑ», «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ», «ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ», «ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΤΑΜΟΥ», «ΠΛΗΜMΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ» και πολλά άλλα, με τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα για τον Δήμο μας, την περιοχή μας και τους κατοίκους της, αν δεν ήμασταν εμείς θα τα χειρίζονταν, όπως προσπάθησαν και προσπαθούν, «εν κρυπτώ» και πάντα αντίθετα προς το συμφέρον του Δήμου.  Με την ενεργή και επίμονη δράση μας δεν τους το επιτρέψαμε, καταρρίπτοντας το μύθο που έκτισαν περί χρηστής διοίκησης και σύντομα, όσο και να προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και μεθόδους να το αποφύγουν, θα κληθούν να απολογηθούν και στους δημότες.

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Σε έναν χρόνο περίπου θα έχουμε και πάλι δημοτικές εκλογές. Πως βλέπετε να διαμορφώνεται μέχρι τότε το πολιτικό τοπίο σε επίπεδο Δήμου; Θα συμμετέχει σε αυτές η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ» με επικεφαλής τον Αντώνη Ρυσάφη;


Δέκα τέσσερις μήνες μπορεί να ακούγονται πολλοί, αλλά στην πολιτική δεν είναι. Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών τριχοτόμησε το εκλογικό σώμα του Δήμου μας. Κοιτάζοντας πίσω, θεωρώ ότι ήταν μεγάλη επιτυχία του συνδυασμού μας, που σε κλίμα πόλωσης κατάφερε να σταθεί στα ίσα απέναντι στις δυο άλλες παρατάξεις που είχαν από πίσω τους κόμματα να τις στηρίζουν.

Μην ξεχνάμε ότι από το 2006 ο κος Γιάννου και ο κος Τσεπκεντζής εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι και έχουν ασκήσει διοίκηση. Και τα αποτελέσματα της διοίκησης τους τα έχουμε πληρώσει ήδη ακριβά. Κάποια θα φανούν και στο σύντομο μέλλον δυστυχώς. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι δυο τους πια, ότι η τεχνητή πόλωση «δεξιοί» και «αριστεροί» πλέον δεν πείθει. Κούρασε. Η πόλη μας μαραζώνει, ο Δήμος μας μαραζώνει και δεν έχουμε την πολυτέλεια για τέτοιους διαχωρισμούς. Τα προβλήματα δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο αλλά πρακτικές επιπτώσεις στους δημότες. Αυτοί οι διαχωρισμοί ανήκουν στο παρελθόν και τους μόνους που εξυπηρετούν είναι εκείνους που δεν έχουν τίποτα ουσιαστικό να επιδείξουν από γνώσεις, όραμα και ικανότητες.

Ο κ. Γιάννου και ο κ. Τσεπκεντζής εκπροσωπούν το παρελθόν. Δεν έχουν τίποτα σημαντικό να προσφέρουν στον Δήμο πια. Το μαρτυρά η πορεία τους μέχρι σήμερα. Ο Δήμος χρειάζεται αλλαγή, όχι πάλι μια από τα ίδια, αν θέλει να πάει μπροστά. Για να σταθεί στο πλάι των δημοτών, να λύσει προβλήματα, να πάει τον τόπο μας πιο δυνατό στο αύριο. Το μέλλον δεν είναι εύκολο και χρειάζεται ανθρώπους με άλλη αντίληψη, με όραμα, με γνώσεις και θέληση να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Κάποιον που να ξέρει, να θέλει και να μπορεί να «σπάσει αυγά» όπου χρειάζεται.


Αυτό που λέω εγώ στους συνδημότες μας είναι ότι υπάρχει διαφορετικός δρόμος, μακριά από κόμματα, εξαρτήσεις και συμφέροντα. Πορεύομαι περήφανος ως επικεφαλής της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ» με την ελπίδα ότι θα μας φέρουν στην διοίκηση του Δήμου, για να κάνουμε πράξη αυτά που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας. Η ήδη μεγάλη διάθεση για υποβολή υποψηφιότητας Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό μας, κυρίως από νέους και ενεργούς συνδημότες μας από όλες τις πολιτικές αφετηρίες και η καθολική αναγνώριση της μαχητικής και ουσιαστικής παρουσίας μας, μας γεμίζει ελπίδα τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο και για το αύριο του Δήμου μας. Γιατί αυτό είναι το σημαντικό: Να αναμορφώσουμε την Έδεσσα και τα χωριά, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, να εφαρμόσουμε ένα μοντέρνο σχέδιο που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα μας στον τουρισμό, στην ενέργεια, στην αγροτική παραγωγή και παντού. Να προσφέρουμε στους δημότες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Και στο τέλος της πενταετίας να ζούμε σε ένα καλύτερο δήμο, να απολαμβάνουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365