Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Στην εκδήλωση του ΕΘΕΑΣ για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ο Διονύσης Σταμενίτης

Δελτίο Τύπου
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΘΕΑΣ με θέμα «Η αναδιάρθρωση των δενδρωδών καλλιεργειών» στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 παραβρέθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Κατά τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ο Βουλευτής τοποθετήθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του Νομού Πέλλας ενώ είχε την ευκαιρία να μιλήσει και για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης.

Με αφορμή το θέμα της εκδήλωσης και την παραγωγική συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: «Δεν χωρά αμφιβολία ότι το μέλλον της δενδροκαλλιέργειας, και ειδικότερα της ροδακινοκαλλιέργειας, αυτό που εμάς εδώ στην περιοχή μας απασχολεί περισσότερο, συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης. Για αυτό η κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η δενδροκαλλιέργεια, χρηματοδοτεί από το Ταμείο Ανάκαμψης το Πρόγραμμα της Αναδιάρθρωσης των Καλλιεργειών. Και πρέπει να τονίσουμε ότι το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης είναι μια εμβληματική δράση του ΥΠΑΑΤ, διότι: Πρώτον είναι η πρώτη φορά που σχεδιάζεται ανάλογη δράση, δεύτερον είναι η πρώτη φορά που η δράση βασίζεται σε μελέτη αναδιάρθρωσης των μόνιμων φυτειών,  τρίτον έχει μεγάλο προϋπολογισμό, ύψους 166.720.000, ενώ τέλος λόγω ακριβώς του μεγάλου προϋπολογισμού μπορεί να διατηρήσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα υφιστάμενων καλλιεργειών και να δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης άλλων ειδών. Η κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στα προβλήματα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής. Αυτό είναι μια επιλογή στρατηγικής που χαράσσεται με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365