Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενέργεια στο σπίτι σας

Πως να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενέργεια στο σπίτι σας

Ο πιο προφανής τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα από την ενέργεια στο σπίτι σας είναι να αλλάξετε τον προμηθευτή ενέργειας. 

Είναι εύκολο να το κάνετε και μπορείτε να βρείτε την καλύτερη προσφορά για εσάς χρησιμοποιώντας τα δωρεάν εργαλεία σύγκρισης τιμών στο διαδίκτυο. Eτοιμάσαμε ένα πλήρη οδηγό για να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς:
 
1. Αναζητήστε ειδικές προσφορές
 
Είναι σημαντικό να είστε σε επιφυλακή για ειδικές προσφορές που είναι διαθέσιμες μέσω του παρόχου σας ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε μια μεγάλη επένδυση στο σπίτι σας.
 
2. Εξοικονομήστε το κόστος θέρμανσης επενδύοντας σε λέβητα πετρελαίου ή λέβητα συμπύκνωσης
 
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για τη θέρμανση του σπιτιού σας, αλλά ένας από τους καλύτερους είναι επενδύοντας σε αντλίες θερμότητας https://www.caloria.eu/category/proionta/antlies-thermotitas/ ή λέβητες συμπύκνωσης αερίου https://www.caloria.eu/category/proionta/levites/ . Αυτά τα συστήματα θα σας επιτρέψουν να θερμαίνετε το σπίτι σας με λιγότερη ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα κάθε μήνα για λογαριασμούς και να απολαμβάνετε περισσότερο χρόνο το σπίτι σας αντί να ανησυχείτε για το πόσο κοστίζει η θέρμανσή του!
 
3. Εξετάστε το ενδεχόμενο τοποθέτησης φωτοβολταϊκών
 
Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε την πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή όταν πρόκειται για τη θέρμανση του σπιτιού σας, τότε σκεφτείτε να αγοράσετε σε ηλιακούς συλλέκτες αντί να χρησιμοποιείτε παραδοσιακές μεθόδους όπως το φυσικό αέριο ή το ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ηλιακοί συλλέκτες παρέχουν δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή απαιτεί κάποια επένδυση εκ των προτέρων, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα οικονομικά σας είναι σε τάξη προτού δεσμευτείτε για οποιαδήποτε επιλογή.
 
4. Προστατεύστε το σπίτι σας από τις καιρικές συνθήκες
 
Βεβαιωθείτε ότι τα παράθυρα και οι πόρτες δεν διαρρέουν θερμότητα, ελέγχοντας για ρεύματα και κενά γύρω από τα κουφώματα και τις οροφές και βεβαιωθείτε ότι τυχόν σπασμένες σφραγίδες έχουν επιδιορθωθεί, ώστε να μην μπορεί να διαφεύγει αέρας γύρω από τα παράθυρα ή τις πόρτες. Υπάρχουν επίσης πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο εσωτερικό του σπιτιού σας που θα το βοηθήσουν να παραμείνει ζεστό το χειμώνα - όπως η μόνωση των σωλήνων με σωλήνες ή η χρήση μόνωσης σοφίτας, η οποία βοηθά να μην διαφεύγει θερμότητα από το χώρο της οροφής πάνω από το υπνοδωμάτιό σας τη νύχτα όταν κοιμάστε.
 
5. Αλλάξτε τους λαμπτήρες σας
 
Ο φωτισμός αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του μέσου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος του νοικοκυριού, οπότε η αλλαγή όλων των λαμπτήρων σας με ενεργειακά αποδοτικούς μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο - ειδικά αν μένουν αναμμένοι όλη τη νύχτα! Οι ενεργειακά αποδοτικοί λαμπτήρες καταναλώνουν 75% λιγότερη ενέργεια από τους παραδοσιακούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365