Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοινώνεται επιταγή ακρίβειας με ψαλίδι στα ποσά

Τα άλλα μέτρα
Για δεύτερο σερί Χριστούγεννα θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας, το γνωστό πλέον έκτακτο επίδομα 200 ευρώ. Αυτή τη φορά ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα δοθεί. Το πιθανότερο είναι οι δικαιούχοι να δουν χρήματα τα προσεχή Χριστούγεννα.

Καταβολή νέας επιταγής ακρίβειας στους χαμηλοσυνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Το ανώτατο ύψος της ενίσχυσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 200 ευρώ ενώ μελετάται να υπάρξει κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα του δικαιούχου.


Εξετάζεται δηλαδή το να ισχύσουν ζώνες επιδότησης που θα ξεκινούν από, π.χ., 100-130 ευρώ και θα φτάνουν στα 200 ευρώ.


Δικαιούχοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι τα άτομα με αναπηρία καθώς και έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.


Παράλληλα εξετάζεται να δοθεί διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους δικαιούχους του επιδόματος.


Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στη ΔΕΘ με γεμάτες τις βαλίτσες του με μέτρα έτσι ώστε να μετριαστεί τόσο το κύμα ακρίβειας σε αγαθά όσο και η ενεργειακή ακρίβειας που σίγουρα θα χειροτερέψει τους επόμενους χειμερινούς μήνες.


Τα άλλα μέτρα

Αύξηση 6-7% θα πάρουν από 1.1.2023 περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι μετά από 12 χρόνια που «ξεπαγώνουν» οι συντάξεις. Ωστόσο όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξής τους και μηδενική αύξηση στην τσέπη, καθώς η αναπροσαρμογή που δικαιούνται από 1/1/2023 θα συμψηφιστεί με την προσωπική διαφορά.


Επιπλέον αύξηση το 2023 θα πάρουν 280.000 παλαιοί συνταξιούχοι με πάνω από τα 30 έτη ασφάλισης που μηδένισαν την προσωπική διαφορά και δικαιούνται να πληρωθούν την 4η δόση αύξησης του επανυπολογισμού.


Τα υπόλοιπα μέτρα θα περιλαμβάνουν Αύξηση στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, νέα αύξηση κατώτατου μισθού, νέα δάνεια για στέγη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365