Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Απόλυτος οινικός προορισμός…η Σαντορίνη!

Η Σαντορίνη είναι συνυφασμένη με την οινοπαραγωγή

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να επισκεφτεί κανείς την Σαντορίνη. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων φημίζεται για τις ιδιαίτερες παραλίες του, τα υπέροχα τοπία του, την πολυτέλεια και φυσικά για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του. Και μιλώντας για ιδιαίτερες γεύσεις δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα κρασιά φτιαγμένα από παραδοσιακά οινοποιεία. 

Η Σαντορίνη είναι συνυφασμένη με την οινοπαραγωγή, έχοντας αφήσει το στίγμα της στον οινικό χάρτη. Η ιστορία παραγωγής κρασιού σε αυτό το νησί ξεκινά από πολύ παλιά και οφείλεται στην ηφαιστειογενή σύσταση του εδάφους του και στο εξαιρετικά ευνοϊκό κλίμα που περιλαμβάνει σπάνιες βροχοπτώσεις και υψηλές θερμοκρασίες τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Το κλίμα αυτό σε συνδυασμό με το άγονο έδαφος επιτρέπει στα αμπέλια να ευδοκιμήσουν και να έχουν μια χαρακτηριστική γεύση που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος.

Τα εκλεκτά κρασιά που παράγονται στο νησί των ερωτευμένων είναι κατά κύριο λόγο λευκά και ξηρά με μεταλλική γεύση, ανάμεσα στα πιο γνωστά από τα οποία είναι το «Ασύρτικο» ή «Σαντορίνη» και το «Νυχτέρι» προερχόμενο από υπερώριμα σταφύλια, ενώ το «Βινσάντο» συνιστά ένα γλυκό λευκό κρασί, σήμα κατατεθέν του νησιού. Η συγκεκριμένη ποικιλία βασίζεται στα λιαστά σταφύλια που έχουν παραμείνει στον ήλιο για να αφυδατωθούν και έχουν υποστεί παλαίωση σε ξύλινα βαρέλια τουλάχιστον για 24 μήνες. Όσον αφορά τους ερυθρούς οίνους, η Σαντορίνη φημίζεται για τις ιδιαίτερες ποικιλίες «Μανδηλαριά» και «Μαυροτράγανο» οι οποίες διακρίνονται για το άρωμά τους. 

Οι λάτρεις του κρασιού σπεύδουν να επισκεφτούν κάθε χρόνο την Σαντορίνη για να γευτούν τα εκλεκτά κρασιά, να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες και να θαυμάσουν την διαδικασία παραγωγής τους σε κάποιο από τα δεκατέσσερα επισκέψιμα οινοποιεία του νησιού. Η εμπειρία αυτή είναι μοναδική και σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα αν δεν την έχετε ήδη βιώσει. Μπορείτε να αναζητήσετε οινοποιεία με θέα την Καλντέρα και το ηφαίστειο αν θέλετε να γευτείτε το κρασί σας κοιτάζοντας το ηλιοβασίλεμα και την θάλασσα, οινοποιεία-μουσεία όπου μπορείτε να μάθετε για την ιστορία του κρασιού, αλλά και οινοποιεία σε γραφικά χωριά που αναδεικνύουν την παραδοσιακή εκδοχή του κρασιού. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε διαφορετικές ποικιλίες συνοδευόμενες με νόστιμους μεζέδες και να περάσετε αξέχαστες στιγμές. Αν είστε λάτρεις της πολυτέλειας, προτείνουμε να αγοράσετε το αγαπημένο σας κρασί και να το απολαύσετε κάνοντας μια βόλτα με σκάφος και ανακαλύπτοντας τα δυσπρόσιτα μέρη του νησιού. Αναζητήστε υπηρεσίες ενοικίασης σκαφών, π.χ. Santorini Boat Rental και βιώστε την απόλυτη χαλάρωση συντροφιά με την γεύση ενός εκλεκτού κρασιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365