Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Παραλαβή 524 νέων καφέ κάδων στον Δήμο Αλμωπίας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Αλμωπίας παρέλαβε 524 νέους καφέ κάδους. Στους νέους καφέ κάδους συλλέγουμε οργανικά υλικά, υπολείμματα φαγητού, λαχανικών, φρούτων, λουλουδιών, απόβλητα από λαϊκές αγορές αλλά και απόβλητα κήπων και πάρκων όπως κλαδιά και φύλλα.


Σκοπός των καφέ κάδων είναι η κομποστοποίηση, δηλαδή η φυσική μετατροπή των παραπάνω υλικών  σε χρήσιμο λίπασμα.


Παράλληλα ο Δήμος Αλμωπίας το επόμενο διάστημα θα παραλάβει και το όχημα αποβλήτων με πλυντήριο , όπως και έναν νέο κλαδοτεμαχιστή, για την συλλογή των απορριμμάτων. Έτσι σταδιακά ο Δήμος Αλμωπίας αναπτύσσει και δημιουργεί την υποδομή για την ορθή διαχείριση των οργανικών βιοαπόβλητων.


Τέλος σύντομα θα γίνει και η ανάλογη καμπάνια ενημέρωσης για τους πολίτες, τους επιχειρηματίες εστίασης αλλά και τα σχολεία του Δήμου μας


Η ανακύκλωση των υλικών περιορίζει τις ποσότητες των απορριμμάτων, μειώνει την ανάγκη για εύρεση νέων πηγών πρώτων υλών, διευκολύνει τη διαχείριση τους, μειώνει τη ρύπανση του εδάφους, των υδάτων, της ατμόσφαιρας, προστατεύει τη δημόσια υγεία, προκαλεί αύξηση ζήτησης ανακυκλώσιμων υλικών, και, μέσω της κυκλικής οικονομίας, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.


Η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος

Πολυξένη ΝάνουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365