Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Λ. Προκοπίδης για επίσκεψη Μητσοτάκη: Η θέση του Δήμου δεν ακούστηκε - Ο ρόλος του κ. Μπάτση ήταν του παρατηρητή

Δείτε την ανάρτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Λάκη Προκοπίδη

Δείτε την ανάρτηση του Υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Λάκη Προκοπίδη:

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Πέλλα-  Έργα που αφορούν την Αλμωπία.

Δύο θέματα κυριάρχησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του κ. Πρωθυπουργού  στον Νομό Πέλλας και μάλιστα υπήρξαν και σχετικές εξαγγελίες.

Δύο θέματα που αφορούν σε μεγάλο βαθμό το Δήμο Αλμωπίας και στα οποία επανειλημμένα έχω αναφερθεί, τόσο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όσο και σε δημόσιες μου τοποθετήσεις.

Το πρώτο αφορά το “το φράγμα του Αλμωπαίου” και το δεύτερο την “οδική σύνδεση Έδεσσας – Θεσσαλονίκης”.

Για το φράγμα του Αλμωπαίου- Καλής, έχω αναφερθεί, στις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην Αλμωπία η κατασκευή του έργου. Έχω τονίσει ότι πρέπει να προηγηθούν της κατασκευής, μεγάλα τεχνικά έργα που θα θωρακίζουν την Αλμωπία από πλημμυρικά φαινόμενα καθώς επίσης και να υπάρξει πρόβλεψη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου έργου, χωρητικότητας 35,5 εκατομμυρίων κυβικών.

Πέραν των άλλων, είχα ζητήσει ανταποδοτικά, την κατασκευή πέντε(5) αντλιοστασίων για τα αγροκτήματα των οικισμών που θα δεχθούν, την μεγαλύτερη επιβάρυνση(Υδραίας-Αριδαίας, Ξιφιανής, Αλώρου, Χρυσής και Αψάλου), καθώς επίσης και την εκπροσώπηση του δήμου, στον φορέα διαχείρισης του έργου.

Στην κατασκευή του φράγματος είχε αναφερθεί, στη διάρκεια ημερίδας(10-9-22/Λουτράκι-Αλμωπίας) και ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ  κ. Παπαγερίδης, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης(ΠΑΑ) και ότι το φθινόπωρο αναμένεται η έγκρισή του. Δυστυχώς όμως, με ανακοίνωση του το ΥΠΑΤ, πριν μερικές ημέρες, έκανε γνωστό ότι το έργο δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό του. Χθες ο κ. Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στο έργο, τονίζοντας ότι «είναι πια έτοιμο, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης».

Για το έργο της “σύνδεσης Έδεσσας – Θεσσαλονίκης”, έχω αναφερθεί στην σημασία που θα διαδραματίσει στην παραπέρα ανάπτυξη του Δήμου μας και ειδικά της Λουτρόπολης, η κατασκευή κυρίως της “Παράκαμψης των Γιαννιτσών” αλλά και της “παράκαμψης της Χαλκηδόνας”. Είναι έργα που θα συμπληρώνουν τους οδικούς άξονες που έχουν κατασκευασθεί, θα μικραίνουν το χρόνο άφιξης των επισκεπτών, θα βοηθήσουν σημαντικά την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών και των προϊόντων και γενικά θα φέρουν πιο “κοντά” την Αλμωπία, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Μέχρι σήμερα, όσες εξαγγελίες υπήρξαν, για την πορεία υλοποίησης του έργου, δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο κ. Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του ανέφερε: “ότι ως το τρίτο τρίμηνο του 2023 θα έχει προκύψει ανάδοχος για την εκκίνηση του έργου, της οριζόντιας σύνδεσης Έδεσσας- Θεσσαλονίκης”.

Δυστυχώς και στα δύο αυτά έργα η θέση του Δήμου, δεν ακούστηκε. Ο ρόλος του κ. Μπάτση στη σύσκεψη του κ. Πρωθυπουργού, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ήταν του παρατηρητή...

1 σχόλιο:

  1. Και εσύ τά χρόνια παντοδυναμίας του αφεντικού σου τοποπαρατηρητης ήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365