Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Δεν φταίνε πάντα οι οδηγοί - Τα λάθη των πεζών και τα «επικίνδυνα» κινητά

Στοιχεία σοκ
«Φονικά» μπορεί να αποδειχθούν τα κινητά μας τηλέφωνα, αν τα χρησιμοποιούμε την ώρα που περνάμε δρόμους ή διασταυρώσεις.

Με το κινητό στο χέρι, δίχως να δίνουν προσοχή, αφηρημένοι προχωρούν, δίχως να κοιτούν ούτε τα διερχόμενα αυτοκίνητα ούτε τους φωτεινούς σηματοδότες.

Στοιχεία σοκ

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο 1 από τους 2 πεζούς που είχε ατύχημα στους ελληνικούς δρόμους, έφταιγε εκείνος, ποσοστό δηλαδή 50%, ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 20% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, είναι πεζοί.

«Μία από τις σημαντικότερες αιτίες είναι η απόσπαση προσοχής».

Τα τελευταία χρόνια τα τροχαία με θύματα πεζούς έχουν αυξηθεί ραγδαία.

Μόνο τη διετία 2019 – 2020 σημειώθηκαν 3.542 ατυχήματα με πεζούς, από αυτά τα 22 ήταν θανατηφόρα ενώ 181 τραυματίστηκαν σοβαρά.

Από τους 222 νεκρούς, οι 17 διέσχιζαν διάβαση με κόκκινο σηματοδότη, οι 56 βάδιζαν εκτός των διαβάσεων, ενώ οι 62 διέσχιζαν τις διαβάσεις χωρίς να έχουν ελέγξει πριν, αν έρχεται αυτοκίνητο.

«Ούτε οι πεζοί προσέχουν, ούτε τα μηχανάκια. Οδηγούν πολύ επικίνδυνα».

Για όλες τις περιπτώσεις που κάποιος πεζός επιχειρεί να διασχίσει δρόμο χωρίς προσοχή, ο ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμο 40€.

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα ήταν να τιμωρηθούν και οι πεζοί σε κάποιες περιπτώσεις, όπως ας πούμε όταν δεν περνούν από διαβάσεις ή όταν μιλούν στο τηλέφωνο και περνούν όπως να είναι, όσο για τα μηχανάκια γίνεται χαμός περνούν από μονόδρομους κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις,οι ποιό επικίνδυνοι είναι τα ντελιβεροι όπου για να κάνουν γρήγορα κάνουν ότι θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365