Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Σε 50χρονη συντοπίτισσα μας το νεφρό της άτυχης Έμμας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το ρεπορτάζ του Mega
Δέκα χρόνια ήταν στη λίστα αναμονής η 50χρονη μητέρα ενός παιδιού, για να βρεθεί συμβατός δότης και να πραγματοποιήσει το χειρουργείο που θα της άλλαζε ριζικά τη ζωή.


Μια 50χρονη γυναίκα από το Δυτικό Πέλλας, η οποία υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση από το 2012, κέρδισε πίσω τη ζωή της χάρη στην άτυχη 21χρονη Έμμα, που βρήκε τραγικό θάνατο από τον 26χρονο, ο οποίος την παρέσυρε με το ΙΧ και την εγκατέλειψε.


Η απόφαση της Έμμας να δωρίσει τα όργανά της σε ανθρώπους που περίμεναν για μία ανάσα ζωής ήταν καθοριστικής σημασίας. Ο σύζυγος της γυναίκας, που ήταν λήπτρια ενός νεφρού της 21χρονης, συγκλονίζει με τα λόγια του στην εκπομπή "LIVE NEWS" του Mega μετά την επιτυχή μεταμόσχευση.


"Μας πήραν τηλέφωνο κατά τις οκτώ η ώρα της Δευτέρας. Ήμασταν στο Ιπποκράτειο, κάναμε τις εξετάσεις προληπτικές και κατευθείαν κάναμε εισαγωγή και το βράδυ έκανε την επέμβαση. Μπήκε στο χειρουργείο η ώρα επτά και δέκα περίπου και τελείωσε δώδεκα και μισή".


Δέκα χρόνια ήταν στη λίστα αναμονής η 50χρονη μητέρα ενός παιδιού, για να βρεθεί συμβατός δότης και να πραγματοποιήσει το χειρουργείο που θα της άλλαζε ριζικά τη ζωή.


Το βράδυ της Δευτέρας το κινητό της χτύπησε. Η ίδια δεν πίστευε στα αυτιά της. "Χάρηκε πάρα πολύ, ετοιμαστήκαμε, πήγαμε, όλα καλά, είναι πολύ συγκινητικό. Η γυναίκα μου ήταν νέα, δέκα χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, συγκινηθήκαμε πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο, μια χαρά είναι. ‘Καλά είμαι, απλώς είμαι κουρασμένη, θέλω να κοιμηθώ’, ήταν λίγο ταλαιπωρημένη. Έκανε πεντέμιση ώρες εγχείρηση. Όλα καλά πήγανε, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι μου είπανε, τα πάει πολύ καλά", είπε ο σύζυγός της.


"Ήταν σε αιμοκάθαρση από το 2012 λόγω υπέρτασης που είχε επηρεάσει τους νεφρούς και για αυτήν τη γυναίκα, πρώτα ο Θεός, θα είναι μία λύτρωση. Σκεφτείτε έναν άνθρωπο να πρέπει να είναι συνδεδεμένος σε ένα μηχάνημα 3 μέρες την εβδομάδα", λέει ο Γιώργος Τσούλφας, καθηγητής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365