Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

«Έξυπνο» σύστημα στάθμευσης στην Εδεσσα (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Εγκαθίσταται ο εξοπλισμός για το έξυπνο σύστημα στάθμευσης στην πόλη της Έδεσσας. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και αφορά, σε πρώτη φάση, την εγκατάσταση 60 αισθητήρων που αντιστοιχούν σε ισάριθμες θέσεις στάθμευσης, ειδικού λογισμικού για τη διαχείριση του συστήματος και εφαρμογή (application) για την πληροφόρηση των πολιτών.

Οι πολίτες, μέσω της ειδικής εφαρμογής, που θα μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στα κινητά τους τηλέφωνα, θα ενημερώνονται για την ύπαρξη ελεύθερων θέσεων στάθμευσης και τα σημεία που αυτές υπάρχουν. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις στο κέντρο της Έδεσσας και θα μετακινούνται στοχευμένα προς τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:
«Οι νέες τεχνολογίες έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και βελτιώνουν την καθημερινότητά μας. Το έξυπνο σύστημα στάθμευσης του Δήμου Έδεσσας θα ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση με τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης που υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στο κέντρο της Έδεσσας. Είναι ένα από τα έργα που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή με στόχο την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στην υπηρεσία των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας».
 

3 σχόλια:

 1. Τι να το κάνουν εδώ το έξυπνο σύστημα στάθμευσης.
  Αφού και να γίνει πάλι ο καθένας θα κάνει ότι θέλει και θα παρκάρει όπου θέλει..
  Μήπως δεν ξέρουν ότι απέναντι από το αστυνομικό τμήμα έχει τεράστιο πάρκινγκ?
  Μήπως δεν ξέρουν ότι πίσω από το δημαρχείο έχει ακόμα ποιο μεγάλο πάρκιγκ?
  Αυτό θα λειτουργούσε ( το σύστημα) μόνο τις Πέμπτες με την λαϊκή.
  Αν φύγει η λαϊκή όμως από το κέντρο και πάει στο ΚΤΕΛ, λύνεται και αυτό.
  Στην Κοζάνη λέει ένα άρθρο πήγαν στα Τρίκαλα να πάρουν ιδέες για να κάνουν σκεπαστή λαϊκή εκτός κέντρου.
  Και εμείς εδώ την έχουμε έτοιμη από χρόνια και την αφήνουμε να ρημάζει και κόβεται κάθε Πέμπτη η αριδαια στα δύο.
  Και μου λέει για θέσεις στάθμευσης?
  Φαίνεται ότι η μάσα μπούκα από 4-5 συγκεκριμένους επαγγελματίες πέριξ της λαϊκής είναι τόση που δεν αφήνουν να φύγει η λαϊκή από το κέντρο για κανένα λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365