Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Απάντηση Ι. Τζαμτζή σε ανακριβείς αιτιάσεις δημοτικού συμβούλου, για το ρέμα στα Ξανθόγεια

«Τον παρέσυρε το… προεκλογικό ρέμα»
Με αδιάσειστα στοιχεία, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, διαψεύδει απολύτως τους ισχυρισμούς του δημοτικού συμβούλου Έδεσσας, Βαγγέλη Θωμά, ο οποίος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί της Π.Ε. Πέλλας για αδράνεια, ως προς τον καθαρισμό του ρέματος των Ξανθογείων.

Όπως αποδεικνύει, με τα σχετικά έγγραφα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, ο καθαρισμός του ρέματος των Ξανθογείων έχει συμπεριληφθεί, μαζί με άλλα ρέματα σε μελέτη με τίτλο «καθαρισμός ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας», πολύ πριν ανακαλύψει το πρόβλημα ο κ. Θωμάς.

Συγκεκριμένα:
Η μελέτη του έργου, συνολικού προϋπολογισμού, 550.000,00 ευρώ, έγινε από εμάς στις 5/7/2021, ενώ το ενδιαφέρον του κ. Θωμά εκδηλώθηκε όψιμα με επιστολή του προς την Π.Ε. Πέλλας, στις 26/1/2022.

Δηλαδή πολλούς μήνες μετά τη δρομολόγηση του έργου από τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες.
Η μελέτη δημοπρατήθηκε στις 28/9/21 και η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 11/4/22, μέσα στο σύνηθες χρονικό πλαίσιο αυτών των διαδικασιών.

Το έργο εξελίσσεται κανονικά σύμφωνα με τις υποδείξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, με προτεραιότητα σε ρέματα υψηλότερου βαθμού επικινδυνότητας και προγενέστερης ένταξης στο σχεδιασμό του έργου.

«Το ρέμα των Ξανθογείων, όπως και όλα τα υπόλοιπα» τόνισε ο κ. Τζαμτζής, «θα καθαρισθούν έγκαιρα, επειδή αυτό προγραμματίσθηκε από την Π.Ε. Πέλλας, πολύ πριν εκδηλωθούν οι προεκλογικές ευαισθησίες κάποιων δημοτικών συμβούλων.

Μας εξέπληξε ο κ. Βαγγέλης Θωμάς με την ανάρτησή του, δεδομένου ότι έχει ενημερωθεί σχετικά, από τον αρμόδιο προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων, τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε λάβαμε την επιστολή του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι όσο ο χρόνος των εκλογών θα μετρά αντίστροφα, τόσο θα αφυπνίζεται το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τα προβλήματα του τόπου τους.

Συνηθίζεται ακόμη να «καπελώνουν» , κάποιοι υποψήφιοι, τα έργα που γίνονται στην περιοχή τους, παρουσιάζοντάς τα σαν δική τους πρωτοβουλία και μέριμνα.

Τέτοιους σφετερισμούς θα δούμε πολλούς τους επόμενους μήνες.

Εμείς, σε ό,τι μας αφορά, θα αποδίδουμε, με αδιάψευστα επιχειρήματα, τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Θα αφήνουμε την αλήθεια να ξεμπροστιάζει το όψιμο ενδιαφέρον εκείνων που πιστεύουν ότι μπορούν, με ξεπερασμένα κόλπα, να υφαρπάξουν την ψήφο των συμπολιτών τους ».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365