Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Γιαννιτσά: Η έκθεση με τις κεραμικές καμπάνες ακούγεται σε όλη την πόλη (ΦΩΤΟ)

Στο Τουρμπέ μέχρι 15 Νοεμβρίου

Η Διαδραστική Έκθεση του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κεραμικής των ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή από μαθητές σχολείων και πολίτες. Στο μικρό θολωτό οθωμανικό μνημείο με το όνομα «Τουρμπέ» δεκάδες μαθητές α’βάθμιας και β’βάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και πολίτες επισκέπτονται την Έκθεση ΑΚΟΥ ΜΕ για να ακούσουν τον ήχο των καμπανών.


Σε ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής και ακουστικής θολωτό μνημείο, που ανοίγει πρώτη φορά για το κοινό, οι επισκέπτες ακούν τον ήχο των καμπανών του Εργαστηρίου Κεραμικής του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και αντίστοιχων δομών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και γίνονται συμμέτοχοι σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Έχουν την ευκαιρία να μάθουν για πρώτη φορά την ιστορία του μνημείου και να σκεφτούν με ανοιχτά αυτιά, να αναρωτηθούν με ανοιχτή καρδιά, να αφουγκραστούν την αναγκαιότητα της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας με την διαφορετικότητα και την Αναπηρία.


ΑΚΟΥ ΜΕ Συμβολική διαδραστική έκθεση

«Ο ήχος της καμπάνας μεταφέρει ένα μήνυμα αγάπης και ενσυναίσθησης για τον συνάνθρωπο. Έχει το νόημα του πληροφορώ, αντιλαμβάνομαι, ενδιαφέρομαι, δίνω προσοχή στον άλλον δίπλα μου» επισημαίνει η κεραμίστρια του Κέντρου ΑμεΑ Αγγελική Παπαδοπούλου.


Οι καμπάνες που ηχούν με διαφορετικούς ήχους και μάλιστα στο θολωτό τμήμα έχουν τοποθετηθεί για να αποδίδουν ήχους νότας, έχουν κατασκευαστεί από μαθητές ειδικών σχολείων και δομών από όλη την Ελλάδα και ήδη η Έκθεση παρουσιάστηκε μέσω διαδικτύου σε χώρες του εξωτερικού. Κάθε καμπάνα είναι μοναδική σχεδιαστικά και φυσικά ηχητικά.


Καθημερινά και Σαββατοκύριακο ανοιχτά 10.00-14.00

Σχολεία κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2382022999

Διάρκεια Έκθεσης έως 15 Νοέμβρη 2022

«Τουρμπέ» περιοχή Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσά








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365