Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Έδεσσα: Εκστρατεία Ενημέρωσης με απορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης κατά των Γυναικών (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου
Στις 25 Νοεμβρίου το  Εργαστηριακό Κέντρο και το  1ο ΕΠΑΛ Έδεσσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης κατά των Γυναικών, πραγματοποίησε Εκστρατεία Ενημέρωσης προς τους πολίτες της πόλης μας, προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσει και να τους αφυπνίσει.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τις μαθήτριες/τες του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας, της Ειδικότητας της Αισθητικής Τέχνης ως μία προσπάθεια έκφρασης της ανησυχίας τους και του προβληματισμού τους, σε ένα κοινωνικό θέμα που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και Παγκοσμίως.

Οι μαθήτριες/τες, υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων καθηγητριών τους, Παντζαρτζή Εύα, Λιόλιου Σοφία και Κωνσταντινίδου Μελίνα, επιδίωξαν μέσα από ένα ρεαλιστικό και διαδραστικό τρόπο(μακιγιάζ κακοποίησης, με μώλωπες και πληγές), να προσεγγίσουν τους πολίτες της Έδεσσας, συνομιλώντας μαζί τους και παρέχοντας τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας αλλά και των πολλαπλών διακρίσεων κατά των γυναικών. Επιπλέων, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια και ερωτηματολόγια και πέρασαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι:


 ¨ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ¨.


Στην προσπάθειά  αυτή,  συνέβαλε η Δημοτική Κοινωφελούς Επιχείρηση του Δήμου  Έδεσσας με την παροχή περιπτέρου στον Πεζόδρομο της Έδεσσας, την οποίο και ευχαριστούμε πολύ.


Υπεύθυνες Καθηγήτριες

Παντζαρτζή Ευανθία 

Λιόλιου Σοφία

Κωνσταντινίδου Μελανία










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365