Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αρχάγγελος Αλμωπίας: Ποιους πρόλαβαν οι αστυνομικοί - Το νέο σενάριο για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Το Aridaia365 από την πρώτη στιγμή σας είχε ενημερώσει έγκυρα για την συγκεκριμένη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί η κοινή γνώμη την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ι.Μ. Αρχαγγέλου Αλμωπίας.

Το Aridaia365 από την πρώτη στιγμή σας είχε ενημερώσει έγκυρα για την συγκεκριμένη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, σε αντίθεση με κάποιους άλλους, οι οποίοι για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν επίμονα και με αερολογίες να αποκρύψουν την αλήθεια, για τις έρευνες που πραγματοποιούνται από τους Αστυνομικούς στους χώρους της Ιεράς Μονής, με τα γεγονότα φυσικά να τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Όπως έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή η υπόθεση αφορά ξεκάθαρα αρχαιοκαπηλία, η οποία ξεκίνησε από την Αττική και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πρόσωπο "κλειδί" βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στο σημείο των ερευνών.

Παρά τις περίεργες φήμες που έχουν διαδοθεί, αυτές τις 8 μέρες των ερευνών οι μοναχοί κάνουν κανονικά τις καθημερινές τους εργασίες και μπορούν να κινηθούν όπου νομίζουν μέσα στην Μονή, χωρίς να τους εμποδίζει κανένας, ενώ οι έρευνες διεξάγονται νόμιμα. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει είναι πως η Ι.Μ. δεν είναι προσβάσιμη για τους πιστούς.

Τον χώρο επισκέφθηκαν τις προηγούμενες μέρες τόσο ο Μητροπολίτης μας κ. Ιωήλ, όσο και οι Βουλευτές Πέλλας Καρασμάνης, Σταμενίτης και Τζάκρη, όπως και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλους, με όλους να ζητούν όσο διαρκέσουν οι έρευνες, να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην μόνη και να μην προκληθούν ζημιές. Μάλιστα την προηγούμενη βδομάδα ο κ. Ιωήλ είχε συναντήσεις στην Αθήνα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκε για αυτό το σοβαρό θέμα

Σύμφωνα με νεότερες εκ Αθηνών πληροφορίες, το "ντου" των αστυνομικών στην Ιερά Μονή έγινε και για ακόμα έναν πολύ σοβαρό λόγο. Συγκεκριμένα υπάρχει ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να είχαν πληροφορία ότι αρχαιοκάπηλοι θα επιδίωκαν άμεσα να σκάψουν στο μοναστήρι, προκειμένου να βρουν κάτι πολύτιμο. Γι αυτόν τον λόγο βρέθηκαν πρώτα οι ίδιοι στην Ιερά Μονή, προλαβαίνοντας τους αρχαιοκάπηλους και αναζητώντας οι ίδιοι τον "θησαυρό" που κρύβει το Μοναστήρι, για να τον προστατεύσουν από τους επίδοξους "εισβολείς".

Οι έρευνες στο μοναστήρι θα εντατικοποιηθούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στην βδομάδα που μόλις ξεκίνησε και δεν αποκλείεται ανάλογα με τα ευρήματα (αν βρεθούν) να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ΓΑΔΑ. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Ι.Μ. υπάρχει, ή υπήρχε κάτι πολύτιμο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν πρόλαβαν οι αστυνομικοί τους αρχαιοκάπηλους, ή οι αρχαιοκάπηλοι πρόλαβαν τους Αστυνομικούς; Οι έρευνες θα δώσουν την απάντηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365