Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Πρωτοποριακή θεραπεία για τον καρκίνο του ήπατος, για πρώτη φορά στη Β. Ελλάδα

Η συγκεκριμένη θεραπεία, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα
«Οι ασθενείς ανάλογα με το είδος βλάβης του ήπατος, είτε ανακουφίζονται από τα συμπτώματα είτε θεραπεύονται εξ ολοκλήρου» είπε μεταξύ άλλων στο News4health ο Διευθυντής-Καθηγητής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής ΑΠΘ του ΑΧΕΠΑ, Ιωάννης Ιακώβου, αναφερόμενος στην καινοτόμα θεραπεία για τον καρκίνο του ήπατος.

Έλληνες καθηγητές του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ) πραγματοποίησαν με επιτυχία μια πρωτοποριακή θεραπεία για την αντιμετώπιση ανεγχείρητων πρωτοπαθών ή μεταστατικών όγκων του ήπατος, την λεγόμενη Επιλεκτική Εσωτερική Θεραπευτική Ακτινοβόληση (SIRT - Selective Internal Radiation Therapy) γνωστή και ως Ραδιοεμβολισμός.


Η συγκεκριμένη θεραπεία, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα, στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, με τη συνεργεία της ομάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας και της Πυρηνικής Ιατρικής.


Ειδικότερα, στην επίτευξη της θεραπεία καθοριστικό ρόλο είχαν ο Διευθυντής-Καθηγητής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιιατρικής ΑΠΘ του ΑΧΕΠΑ, Ιωάννης Ιακώβου, ο Καθηγητής Ακτινολογίας του τμήματος της Ιατρικής ΑΠΘ, Αδάμ Χατζηδάκης, και ο επ. Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής, του τμήματος Ιατρικής Α.Π.Θ., Εμμανουήλ Παπαναστασίου μαζί με την υποστήριξη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης και της διοίκησης του ΠαΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365