Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει αν καταναλώνετε συχνά ανθρακούχο νερό

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες του σώματος

Το ανθρακούχο νερό δεν είναι εξίσου καλό με το νερό και μπορεί να προκαλέσει ορισμένα προβλήματα υγείας αν καταναλώνεται πολύ συχνά.

Η διατήρηση της ενυδάτωσης είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες του σώματος όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας, η μεταφορά θρεπτικών ουσιών και η απομάκρυνση των αποβλήτων. Το νερό λειτουργεί ακόμη και ως λιπαντικό και αμορτισέρ για τις αρθρώσεις .


Αλλά ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό, κάποιοι το βαριούνται. Τι ισχύει λοιπόν με το ανθρακούχο νερό; Τελικά, το ανθρακούχο νερό είναι εξίσου καλό με το κανονικό νερό, σωστά; ΟΧΙ ακριβός.


Ανθρακούχα υγρά


Το ανθρακούχο νερό παράγεται με την έγχυση νερού με διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό παράγει ανθρακικό οξύ με ασθενές όξινο pH μεταξύ 3 και 4.


Αυτή η «καλή αίσθηση» στο στόμα που νιώθετε αφού πίνετε ένα ανθρακούχο ποτό είναι στην πραγματικότητα η χημική ενεργοποίηση των υποδοχέων πόνου στη γλώσσα σας που ανταποκρίνονται σε αυτό το οξύ, δίνοντας μια πιο όξινη γεύση. Και εδώ είναι ένα μέρος του προβλήματος, καθώς το οξύ στα ποτά μπορεί να βλάψει τα δόντια μας.


Το εξωτερικό στρώμα των δοντιών μας, το σμάλτο των δοντιών , είναι ο πιο σκληρός ιστός στο σώμα. Είναι κατασκευασμένο από ένα ορυκτό που ονομάζεται υδροξυαπατίτης που περιέχει ασβέστιο και φωσφορικό άλας. Το σάλιο είναι κυρίως νερό αλλά περιέχει επίσης ασβέστιο και φωσφορικά άλατα.


Συνήθως υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των μεταλλικών στοιχείων των δοντιών και των μετάλλων στο σάλιο. Το στόμα και το σάλιο έχουν κανονικά (pH από έξι έως επτά ), αλλά όταν αυτό πέσει κάτω από το 5,5, τα μόρια ασβεστίου και φωσφορικού άλατος κινούνται έξω από τα δόντια και στο σάλιο. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω του ανθρακικού οξέος στα ανθρακούχα ποτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365