Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Αριδαία: Εις Διάκονον χειροτονία του Ιωάννη Γκερτσάκη (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις φωτό
Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ λειτούργησε στον ιερό ενοριακό ναό των αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Ιωάννη Γκερτσάκη, Θεολόγου, κατοίκου Τσάκων Αριδαίας με καταγωγή από την Φλώρινα.

Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν ο πνευματικός του χειροτονουμένου, Αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Αρχιερατικός Επίτροπος Αμυνταίου (Ι. Μ. Φλωρίνης), ο πατέρας του, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Γκερτσάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης Αρχιμ. Στέφανος Δέβρελης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως αλλά και από άλλες Ι. Μητροπόλεις.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός ερμηνεύοντας τον ευαγγελικό λόγο «Μετανοεῖτε, ἤγγικε γὰρ ἡ Βασιλεία τῶν Οὐρανῶν» και τονίζοντας την αξία της μετανοίας.

Προ της χειροτονίας ο υποψήφιος Διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον πνευματικό του, τα πρόσωπα της οικογενείας του και όλους όσους συνετέλεσαν στην πορεία του προς τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Προσφωνώντας τον ο ποιμενάρχης της Ι. Μ. Εδέσσης του έδωσε πατρικές συμβουλές, υπογραμμίζοντας την αξία της εν ταπεινώσει διακονίας σύμφωνα με τον λόγο του Χριστοῦ, «οὐκ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονήσαι», και του ευχήθηκε για το νέο στάδιο της ζωής του.

Ο π. Ιωάννης είναι έγγαμος με δύο τέκνα και θα υπηρετεί ως διάκονος στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Δημητρίου Εδέσσης.







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365