Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Δήλωση Ευάγγελου Προκοπίδη σχετικά με τις πλημμύρες

Δήλωση

Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Ευάγγελου Προκοπίδη στην εφημερίδα Νέα της Πέλλας, σχετικά με τις πλημμύρες στη πόλη της Αριδαίας.

Τώρα που έπεσε η στάθμη του νερού και καταλάγιασε ο θόρυβος, είναι η ώρα του απολογισμού και της απόδοσης ευθυνών.

Τεράστιες και διαχρονικές οι ευθύνες της παρούσης και της πρώην Δημοτικής Αρχής, που άφησαν την πόλη ανοχύρωτη. Που δεν εκπόνησαν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αποφυγής αλλά και αντιμετώπισης τέτοιου είδους γεγονότων.

Της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που κρύβεται και ψάχνει άλλοθι στο μεγάλο

όγκο νερού που έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας 23/1/2023.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΜΥ, προέβλεπε ακραία καιρικά φαινόμενα και έντονες καταιγίδες στην πόλη της Αριδαίας, ο Δήμος βρέθηκε απροετοίμαστος και δεν προέβη σε καμία απολύτως ενέργεια για να αποφύγουμε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις.

Είναι η ώρα του σχεδιασμού των απαραίτητων έργων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, που θα θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες και την ζωή των συνδημοτών μας.

Είναι η ώρα της ανάδειξης του ποταμού που διασχίζει το κέντρο της Αριδαίας και της ένταξής του, σε αυτή την προσπάθεια. Ειναι ένα εργο για το οποίο έχω μιλήσει επανειλημμένα στο παρελθόν.

Η Πολιτεία, άμεσα θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες και θα αποκαταστήσουν τις ζημίες.


ΥΓ: Η βόλτα του Δημάρχου με το αυτοκίνητό του και η live μετάδοσή της, τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν ήδη είχαν αντιμετωπιστεί τα περισσότερα προβλήματα που προέκυψαν, αποτελεί ύβρη και προσβολή, σε όλους αυτούς που υπέστησαν τεράστιες καταστροφές και έδωσαν μόνοι τους τη μεγάλη μάχη, για να αποφύγουν τα χειρότερα.

4 σχόλια:

  1. Μιλάτε σαν η δημοτική αρχή να είναι ίδια τόσα χρόνια .κι εσείς περάσατε από κει κάποτε..Απο τη στιγμή που σκεπάστηκε το ποτάμι έπρεπε όλοι εσείς που υπήρξατε στα έδρανα της .εξουσίας,να σκεφτείτε λύσεις προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων,ευτυχώς όχι συχνών,.Ναι τα φρεάτια ήταν καθαρισμένα και η βροχή πολύ έντονη και μαζική.Ο μόνος περιορισμός των ζημιών θα ήταν η χρήση αναχώματος με σακιά άμμου.Εκτος αν θέλατε να οργώσουν τους δρόμους με αυλακιές.αλλα κι έτσι το νερό δε θα φευγε.Συμφωνω στο ότι πρέπει ν ανοίξει το ποτάμι αλλά είναι αργά πλέον γιατί άλλαξε η οικιστική δομή της πολης.Ζημιες θα γίνονται πάντα από δω και πέρα..βλέπετε τι γίνεται στην υπόλοιπη χώρα..άλλαξαν οι καιροί δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτήστε και τον πρώην δήμαρχο στον συνδυασμό του οποίου είστε .Κρειττον το σιγάν κύριε του λαλείν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δηλαδή Μπάτσης Παρούτογλου και Μπίνος να αναλάβουν τις ευθύνες τους λέτε με το σχόλιο σας ? ο Μπάτσης ήταν και αντιδήμαρχος και Δήμαρχος.ο Μπίνος ήταν δήμαρχος , ο Παρούτογλου ήταν δημοτικός σύμβουλος ,πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ ,στέλεχος του ΠΑΣΟΚ , ο πατέρας του γνωστός μάγειρας στα εκλογικά κλπ και μετά πάνε να αναλάβουν το Δήμο.Αστεία πράγματα δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ερώτηση ρε παιδιά αν ανοιχτή το ποτάμι τα σκατα που θα κολυμπάνε μέσα κανέναν δεν θα τον πειράξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365