Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Φτιάχνουν δρόμους, πάρκινγκ – Δεντροφύτευση γύρω από το μνήμα (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτό
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι, όπου το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας θα ταφεί δίπλα στους γονείς του και ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος.  Κάποιοι σχολίαζαν ότι έπρεπε να πεθάνει ο τέως Βασιλιάς για να ασχοληθεί επισταμένως η πολιτεία με το Τατόι.


Με τον χρόνο να κυλάει πλέον αντίστροφα, τα συνεργεία που έχουν αναλάβει να αποπερατώσουν τις εργασίες έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν δρόμους ρίχνοντας χαλίκι, καθώς σε αυτούς θα περπατήσουν τα μέλη της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά και οι προσκεκλημένοι προκειμένου να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία.


Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την κατασκευή του μνήματος του τέως Βασιλιά, καθώς έχουν μπει τα πλαϊνά μάρμαρα, ενώ έχει ανοίξει και το μαυσωλείο το οποίο καθαρίζεται από τα συνεργεία.


Φορτηγά αλλά και εκσκαπτικά μηχανήματα έχουν αναλάβει να απομακρύνουν κλαδιά και κορμούς καμένων δέντρων, από τη φωτιά του καλοκαιριού του 2021 που έφτασε μέχρι και τους βασιλικούς τάφους στα κτήματα του Τατοΐου.


Μάλιστα κοντά στο σημείο που θα ταφεί ο τέως Βασιλιάς δημιουργείται κι ένα πάρκινγκ στο οποίο εκτός από τη νεκροφόρα θα μπορούν να φτάσουν και τα αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος αλλά και τα βανάκια που θα μεταφέρουν τους προσκεκλημένους κοντά στο σημείο της ταφής.  


Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω από το μνήμα του τέως Βασιλιάς θα γίνει δεντροφύτευση με πεύκα, ενώ διαμορφώνεται κι ένας χώρος από τον οποίο θα παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι την τελετή της ταφής.  


Στους τάφους του Βασιλιά Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης, οι κόρες τους Σοφία και Ειρήνη μαζί με την Άννα Μαρία και τα παιδιά του Κωνσταντίνου κατά τη χθεσινή τους επίσκεψη τους στο Τατόι για να ενημερωθούν για τις εργασίες άφησαν λίγα λουλούδια, ενώ παράλληλα πέρασαν από όλους τους τάφους των προγόνων τους.  









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365