Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Mέλη της Βασιλικής Ένωσης Γιαννιτσών θα παραστούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου (ΦΩΤΟ)

Δείτε φωτο
Έλληνες από όλη τη χώρα που αγάπησαν και στήριξαν τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να παραστούν στην κηδεία του και να πουν το τελευταίο αντίο.


Σε αυτή την κίνηση του ύστατου αποχαιρετισμού στον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο πρωτοστατούν τα μέλη της Βασιλικής Ένωσης από τα Γιαννιτσά. Τα γραφεία είναι διακοσμημένα με φωτογραφίες της τέως βασιλικής οικογένειας, ενώ στο κέντρο δεσπόζει ακόμα και βασιλικός θρόνος προς τιμήν της οικογένειας.


Το newsit.gr βρέθηκε στα γραφεία της ένωσης και συνομίλησε με τα μέλη της για την απόφασή τους να παραστούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά.


Κηδεία τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: «Δεν άξιζε αυτός ο άνθρωπος ένα άγημα; Να φύγει με τιμές αρχηγούς κράτους;»

Ο πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Ελλάδος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος αναφέρει στο newsit.gr:


«Τον Βασιλιά Κωνσταντίνο τον γνώρισα από όταν ήμουν παιδάκι. Ο πατέρας μου ήταν φανατικός οπαδός της βασιλείας. Την εποχή του δημοψηφίσματος. Πήγαινα συχνά στο Λονδίνο για να τον συναντήσω. Ενδιαφερόταν πολύ για την Ελλάδα. Ήθελε να μαθαίνει τα πάντα για τη χώρα μας. Κάθε φορά που συναντιόμασταν με ρωτούσε τι λέει ο κόσμος, ποια η άποψη του κόσμου για εκείνον. Δεν υπάρχει πιο καλός άνθρωπος, πιο αξιοσέβαστος, πιο καλόψυχος άνθρωπος από τον Βασιλιά Κωνσταντίνο. Έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με οικονομικά αλλά και με ιατρικά προβλήματα. Χωρίς να σκεφτεί ποτέ ποιος είναι αυτός που βοηθάει. Αν είναι με το ένα κόμμα ή με το άλλο. Ήθελε να βοηθάει τους πάντες. Είχε αδικηθεί πολύ, είχε πικραθεί πολύ από τις συμπεριφορές. Και έτσι έφυγε. Τελευταία φορά τον είχα δει στο Πόρτο Χέλι. Του άρεσε πολύ να κάθεται και να αγναντεύει ήρεμος το Αιγαίο. Αναπολούσε όσα είχε ζήσει.


Εμείς θα πάμε στην Αθήνα να πούμε το τελευταίο αντίο, να τιμήσουμε τον Κωνσταντίνο, τον άνθρωπο που λατρεύουμε. Δεν άξιζε αυτός ο άνθρωπος ένα άγημα; Να φύγει με τιμές αρχηγούς κράτους;


Εμείς κατεβαίνουμε στην Αθήνα με την συγκοινωνία. Με ΚΤΕΛ, τρένα, ακόμα και με τα προσωπικά μας αυτοκίνητα για να μην έχουμε προβλήματα με κάποιους που ίσως να θελήσουν να μας σταματήσουν. Θα είμαστε εκεί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Γνωρίζω ακόμα και άνθρωπο 96 ετών που θέλει να κατέβει. Και είμαι εδώ για να βοηθήσω όποιον άνθρωπο θέλει να παραστεί και δεν μπορεί.


Αυτό που με κάνει να θέλω να κατέβουμε είναι η αγάπη για την Ελλάδα, για την πατρίδα και για την Ορθοδοξία. Και Ελλάδα και Ορθοδοξία χωρίς τον Βασιλιά δεν μπορεί να σταθεί».


Ο κ. Σπύρος Αναστασιάδης είναι από την Ημαθία και ετοιμάζεται να ταξιδέψει και ο ίδιος και τονίζει στο newsit.gr:


«Οπωσδήποτε θα πάω. Είναι χρέος μου να πάω. Δεν το κάνω από περιέργεια. Θα πάω είτε με αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ. Θα το δούμε. Θα κατέβω μέσα στο Σαββατοκύριακο».


Στην ίδια γραμμή και ο κ. Γιάννης Κιουμουρτζίδης από τα Γιαννιτσά:


«Θα ταξιδέψω για Αθήνα γιατί καταρχήν ο Βασιλιάς ήταν φίλος. Τον γνώριζα προσωπικά. Έδινε πάρα πολλά πράγματα στον κόσμο και αξίζει να τον τιμήσουμε. Εγώ θα πάω με φίλους και συγγενείς με το αυτοκίνητό μου την Κυριακή».


















3 σχόλια:

  1. Ο κόσμος δεν έχει να φάει, δεν μπορεί να βγάλει τα έξοδα και εσείς ασχολείστε με τον έκπτωτο βασιλιά και τον Μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλάμε για επίπεδο τώρα όχι αστεία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητω το Έθνος ζητω ο Βασιλιας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365