Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο δολοφόνος του «Αμερικανού» – Πώς τον έπιασαν οι αστυνομικοί

Οι προσπάθειες των αστυνομικών στην Καλαμάτα απέδωσαν

Ο 38χρονος που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε τον «Αμερικξανό» στην Καλαμάτα βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για το έγκλημα που συντάραξε την τοπική κοινωνία…


Οι προσπάθειες των αστυνομικών στην Καλαμάτα απέδωσαν και ο φερόμενος ως δράστης του στυγερού εγκλήματος συνελήφθη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 38χρονος που είχε βρει καταφύγιο σε βουνά της περιοχής, έπεσε σε μπλόκο της αστυνομίας και ακινητοποιήθηκε έξω από ενοικιαζόμενα δωμάτια. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου κρατείται. Μετά τη δολοφονία του «Αμερικανού» είχε αλλάξει ρούχα, είχε πάρει τρόφιμα και κρυβόταν σε ορεινούς όγκους της περιοχής.


Οι αστυνομικοί που έτρεχαν τις έρευνες όλο αυτό το διάστημα, συγκέντρωναν πληροφορίες για τις κινήσεις του και ετοίμαζαν την επιχείρηση. Αυτή έγινε το πρωί, όταν «κλείδωσε» το σημείο που βρισκόταν ο καταζητούμενος. Πάνοπλοι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.


Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο καταζητούμενος για τη δολοφονία είχε βρει καταφύγιο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια συγγενικού προσώπου του 50χρονου Έλληνα, που είχε συλληφθεί για υπόθαλψη εγκληματία. Το είχε νοικιάσει με στοιχεία ενός άλλου ατόμου, που επίσης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, στην πρωινή επιχείρηση.


Πρόκειται για έναν 38χρονο Αλβανό ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα στο πόδι με αποτέλεσμα ο 47χρονος να υποστεί ρήξη της αρτηρίας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να μην καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Πίσω από τη δολοφονική επίθεση της περασμένης Παρασκευής (20.01.2023) η ΕΛ.ΑΣ. βλέπει ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ ο 47χρονος «Αμερικανός» ήταν γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε τον 38χρονο που συνελήφθη.


4 ενώπιον της δικαιοσύνης για το έγκλημα στην Καλαμάτα


Εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθεί ο 22χρονος αλβανική καταγωγής (με ελληνική υπηκοότητα) που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικανού» και ο οποίος όπως προέκυψε από την προανάκριση ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο και είχε κλείσει το ραντεβού με το θύμα, την Παρασκευή (20/1) το πρωί.


Δυο Έλληνες, 40 και 50 ετών αντίστοιχα, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης και της υπόθαλψης εγκληματιών, γιατί ενώ αρχικά κλήθηκαν ως μάρτυρες και κατέθεσαν ότι δεν είχαν συνομιλήσει και δεν είχαν έρθει σε επαφή με τους κατηγορουμένους, όπως προέκυψε από βιντεοληπτικό υλικό, τους παρείχαν κατάλυμα, ρούχα για να αλλάξουν μετά την δολοφονική τους ενέργεια καθώς και ότι τους βοήθησαν για να διαφύγουν.


Η εκτέλεση του «Αμερικανού» στην Καλαμάτα


Το έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της 20ης Ιανουαρίου 2023. Οι δύο δράστες αιφνιδίασαν τον 47χρονο «Αμερικανό» και του έκλεισαν το δρόμο. Του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν με μανία. Αμέσως μετά ο ένας από τους δύο, έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί.


Ο οδηγός της μηχανής – ο 47χρονος «Αμερικανός» – έπεσε σε μια λίμνη αίματος. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν και το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο. Λίγο αργότερα, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, ο 47χρονος υπέκυψε στα τραύματα του.


O 47χρονος «Αμερικανός», σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr, άνηκε σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και οι επαφές του γίνονταν κυρίως μέσω των social media. Πριν από περίπου 1,5 χρόνο είχε καταφέρει να διαφύγει από μεγάλη επιχείρηση που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή και να πάει στην Αμερική, έχοντας μάλιστα μαζί του πολλά χρήματα.


Πριν από μερικούς μήνες όμως ο 47χρονος επέστρεψε από την Αμερική και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Κυκλοφορούσε στην Καλαμάτα με ένα σκούτερ και -όπως όλα δείχνουν – κάποιοι λογαριασμοί του είχαν μείνει ανοιχτοί…

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365