Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Δ. Μπίνος: Πλήρης απαξίωση του Δ.Σ. - Δήμαρχος και πρόεδρος αδύνατους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων

Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Μπίνου
Δείτε την ανάρτηση του Δημήτρη Μπίνου:

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
- ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Απέδειξε χθες για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή, γιατί δεν μπορεί να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, με πλήρη ευθύνη του Προέδρου του και του ίδιου του Δημάρχου.
Επιδιώκουν την απαρτία αλλά ταυτόχρονα, με υβριστικό και αλαζονικό τρόπο, απορρίπτουν τον διάλογο και τη Δημοκρατία. Δεν αντιλαμβάνονται ούτε τον δικό τους θεσμικό ρόλο, ούτε της αντιπολίτευσης. Αδυνατούν να προσφέρουν χώρο στο Δημοτικό κατάστημα, για τη λειτουργία της Αντιπολίτευσης και απορρίπτουν με προσβλητικό τρόπο τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, θεωρώντας την ως χρήσιμο εργαλείο για τη δική τους επιβίωση.

Στον επίλογο αυτή της Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς είναι αδύνατον να ολοκληρωθούν μεγάλα έργα όπως ο βιολογικός και η ύδρευση της Αριδαίας, που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ταυτόχρονα, είναι αδύνατον να βελτιωθεί η καθημερινότητα, όταν βλέπουμε κάδους πλημμυρισμένους από σκουπίδια στην Αριδαία και τα χωριά μας, κεντρικούς δρόμους γεμάτους λακκούβες, καμένα και κατεστραμμένα φωτιστικά και πολλά ακόμα προβλήματα.
Κακή εικόνα έχουμε και στην Λουτρόπολη, με προβλήματα στην καθαριότητα, στην κυκλοφορία και στην πρόσβαση των οχημάτων. Επίσης, πολλά προβλήματα καταγράφονται από διαμαρτυρίες πολιτών, στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση αλλά και την ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων.

Συνεχίζουν να διαχειρίζονται το δημοτικό και δημόσιο χρήμα με τις απευθείας αναθέσεις, όπως η τελευταία προσπάθεια απευθείας ανάθεσης 400.000 ευρώ για τη συντήρηση του δρόμου προς το Χιονοδρονικό Κέντρο. Μια προσπάθεια που οδήγησε στην ακύρωση της υπογραφής των σχεδίων σύμβασης του Δήμου, γιατί όπως αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν διασφαλίζονται οι θεμελιώδεις αρχές της διαφάνειας και της ισότητας στη συμμετοχή και δεν εξασφαλίζεται ο ανόθευτος ανταγωνισμός. Από το ποσοστό έκπτωσης δεν προκύπτει ότι ο Δήμος διαπραγματεύτηκε ουσιωδώς, συγκρίνοντας τιμές από παρόμοια έργα παλαιότερων ετών του Δήμου Αλμωπίας αλλά και των άλλων Δήμων.
Κατηγορείται ο Δήμαρχος Αλμωπίας από πολίτη με ιδιαίτερες ικανότητες, ότι δεν απαντά σε αίτημά του και ότι απουσιάζει το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, όταν στρατιά πολιτών εξυπηρετούνται με δίμηνα εξυπηρετώντας μικροπολιτικές λογικές.

Αναξιόπιστος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρά την υπόσχεσή του να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ρευματοδότησης ιδιωτών από την Τ.Κ. Κορυφής, αθετεί επανειλημμένα την υπόσχεσή του αυτή.
Ανεπάρκεια και αλαζονεία, είναι τα δύο χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θα τη θυμούνται οι πολίτες.

1 σχόλιο:

  1. Η αλαζονεια δυστυχώς είναι σύνηθες φαινόμενο στους "άρχοντες" οικονομικούς και πολιτικούς.Κυριε πρώην και σεις υποπεσατε σ αυτό το ατόπημα με το που σας δώσαμε εξουσία.Οσο για κοινωνική ευαισθησία ανελιπης κι επί των ημερών σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365