Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Έρχεται «βροχή» πληρωμών, τα επιδόματα και οι παροχές που θα καταβληθούν το επόμενο 2μηνο

Έρχεται «βροχή» πληρωμών

Μια σειρά από επιδόματα και μπόνους αναμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα μεγάλη μερίδα πολιτών.

Προ των πυλών βρίσκονται έκτακτες -και όχι μόνο- ενισχύσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως είναι το Market Pass, το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς, προκαταβολές για τις επικουρικές, έκτακτο δώρο Πάσχα, κ.ά. 


Συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο δίμηνο, μια μεγάλη μερίδα πολιτών θα λάβει τα εξής επιδόματα και παροχές:


- Το Market pass με ποσά από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα για έξι μήνες, ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και το εισόδημα του κάθε νοικοκυριού. Από τη στιγμή που ανοίξει η πλατφόρμα, όσοι κάνουν γρήγορα αίτηση θα πληρωθούν μέσα στον Μάρτιο για το πρώτο τρίμηνο του 2023, ενώ από τον Απρίλιο και μετά θα πληρώνονται μήνα - μήνα. 


- Στο τραπέζι βρίσκεται και έκτακτο δώρο Πάσχα έως και 350 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα αναμέσα στους δικαιούχους, θα βρεθούν: δικαιούχοι αναπηρικών επιδομάτων χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ανασφάλιστοι υπερήλικες, δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μακροχρόνια άνεργοι.


- Επίσης, θα δοθεί βοήθημα ύψους περίπου 300 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά, καθώς και σε όσους πήραν μικρή αύξηση συντάξεων μέχρι 10, 20 ή και 30 ευρώ λόγω προσωπικής διαφοράς. Πρόκειται για εφάπαξ βοήθημα, που έχει αποφασιστεί να καταβληθεί στις 15 Μαρτίου 2023, με εμβόλιμη πληρωμή στους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν έλαβαν καμία αύξηση συντάξεων ούτε μέσω εισφοράς αλληλεγγύης ούτε μέσω της οικονομικής ενίσχυσης των 250 ευρώ αναμένεται να δοθεί και σε συνταξιούχους που πήραν αύξηση μέχρι περίπου 30 ευρώ.


- Θα δοθούν αναδρομικά σε συνταξιούχους που εκκρεμεί η επικουρική σύνταξή τους. Ουσιαστικά είναι προκαταβολές επικουρικών συντάξεων ως 15.000 ευρώ, που αναμένεται να λάβουν συνταξιούχοι που περιμένουν την απονομή της επικουρικής τους σύνταξης από το 2010.


- Θα υπάρξει επιδότηση ευάλωτων δανειοληπτών με αίτηση στο gov.gr. Επιδοτείται το 50% της αύξησης της μηνιαίας δόσης για 12 μήνες και τα χρήματα θα πιστωθούν τον Απρίλιο.


- Νέα αύξηση κατωτάτου μισθού από 1η Απριλίου, με τα σενάρια να φτάνουν τον νέο βασικό μισθό ακόμη και στα 800 ευρώ μεικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365