Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Δηλωση Ε. Προκοπίδη με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών & κτηνοτρόφων της Αλμωπίας

Δήλωση

Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας:


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών & κτηνοτρόφων της Αλμωπίας.


Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αλμωπίας, συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η κοινωνία είναι αλληλέγγυα σε αυτήν την προσπάθεια.

Οι σημερινές συνθήκες και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν εκτινάξει το κόστος των παραγόμενων προϊόντων και έχουν μειώσει την αγοραστική αξία του εισοδήματος των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ζήτηση όλων των προϊόντων.

Σε αυτή τη φάση, άμεσα θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που θα αφορούν:

-Τη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Την εξαγγελία για κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων.

-Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, από τη πώληση των προϊόντων τους σε τιμές κάτω του κόστους.

-Την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ζημίες.


Συγχρόνως όμως η Κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές δομικές αλλαγές. Αλλαγές που θα εξασφαλίζουν τους κατ  επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και τη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης των παραγόμενων προϊόντων, για τη διασφάλιση δίκαιων τιμών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και οι τιμές να διαμορφώνονται από την “αγορά” και από αυτούς που έχουν ως στόχο, την κερδοσκοπία.

Οι αγρότες & κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνενώσεις στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, με στόχο να πετύχουν την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας τους και την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους, πριν αυτά φτάσουν στον καταναλωτή. Μόνο έτσι τα παραγόμενα   προϊόντα θα αποκτήσουν την ανάλογη  “υπεραξία” και οι παραγωγοί θα αυξήσουν το εισόδημά τους.

Ο Δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός κάθε υγιούς προσπάθειας. Να προχωρά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την μείωση του κόστους των αρδευόμενων εκτάσεων, τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων για την εγκατάσταση παλιών και νέων κτηνοτρόφων, την οργάνωση επιστημονικών & ενημερωτικών ημερίδων, την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων και νέων τρόπων παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365