Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού και των Λουτρών στο επίκεντρο των συναντήσεων του Διονύση Σταμενίτη

Δελτίο Τυπου
Την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου και των Λουτρών, με παρεμβάσεις ουσίας, συζήτησε στις σημερινές του συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Μπαλωμένο ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Σε συνέχεια των αιτημάτων που έχει καταθέσει για ένταξη σε χρηματοδοτικό εργαλείο έργων που αφορούν την ανάπτυξη τους, ο Βουλευτής Πέλλας έθεσε το ζήτημα εκ νέου στον Υπουργό Τουρισμού κ. Κικίλια.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι, στο τέλος του τρέχοντος μηνός το Υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει στη δημοσίευση πρόκλησης για κατάθεση προτάσεων προς χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έργων αγοράς εξοπλισμού και βελτίωσης εγκαταστάσεων στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ανάμεσα σε αυτά και όσα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, όπως το χιονοδρομικό κέντρο του Νομού Πέλλας «Βόρας – Καϊμάκτσαλαν». 

Παράλληλα, όμοια πρόσκληση θα υπάρξει και για τις Ιαματικές Πηγές της χώρας,  ζήτημα για το οποίο ο Βουλευτής ήδη έχει προωθήσει την πρόταση του Δήμου Αλμωπίας για ανάπλαση τμήματος μονάδων Ιαματικού Τουρισμού, Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας (προϋπολογισμού περίπου 1.000.000 εκατομμυρίου ευρώ).

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου επομένως, ο Νομός Πέλλας θα λάβει το μερίδιο που του αναλογεί τόσο για το χιονοδρομικό «Βόρας – Καμάκτσαλαν» όσο και για τις Ιαματικές Πηγές των Λουτρών Λουτρακίου Αλμωπίας.

Εν συνεχεία ο Βουλευτής συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Μπαλωμένο, με τον οποίο συζήτησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τα χιονοδρομικά να υπάρχει ετοιμότητα και άμεση κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση. Πρόκειται για την πρόταση, που σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ έχει ήδη παρουσιαστεί στον Υπουργό κ. Κικίλια από τον Βουλευτή κ. Σταμενίτη, σε παλαιότερη συνάντηση για το ίδιο θέμα. Σημειώνεται ότι η πρόταση αφορά έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του χιονοδρομικού, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365