Τρίτη 9 Μαΐου 2023

«Ήρθε» ρινικό σπρέι αντί εμβολιασμού κατά του Covid-19

Μελέτη
Σύμφωνα με μελέτη, ο εμβολιασμός με ρινικό σπρέι κατά του κορονοϊού, που παράγεται στο Βερολίνο, αποδείχθηκε πιο επιτυχημένος από προηγούμενα εμβόλια, μετά από δοκιμές σε ζώα.

Η έρευνα, όπως δημοσίευσε η ΕΡΤ, βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια καθώς δεν έχει δοκιμαστεί ακόμη σε ανθρώπους.


«Το συστατικό που περιέχει αραιωμένους κοροναϊούς δοκιμάστηκε σε ζώα σε διαφορετικές χρονικές στιγμές από μια ομάδα με επικεφαλής τον «Geraldine Nouailles» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Charité», αναφέρει το περιοδικό «Nature Microbiology».


Ο ερευνητής Emanuel Wyler από το Κέντρο Μοριακής Βιολογίας Μαξ Ντέλμπρουκ MaxDelbrück (MDC) δήλωσε χτες ότι δεν είναι σαφές πόσο καιρό διαρκεί η προστασία του εμβολίου πέρα ​​από το πειραματικό πλαίσιο.


Η μελέτη έδειξε ότι ο εμβολιασμός με ρινικό σπρέι βοήθησε στην ισχυρότερη ανοσία.


«Το αποτέλεσμα αξιολογείται με βάση τη σοβαρότητα της νόσου στα ζώα», είπε ο Wyler.


Ελέγχθηκαν επίσης άλλοι παράγοντες όπως η αναπαραγωγή του ιού, η διέγερση της ανοσολογικής μνήμης και η συγκέντρωση αντισωμάτων στον βλεννογόνο.


Ερευνητές από το Charité, το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (FU) και το MDC παρουσίασαν μια εκδοχή που δεν είχε ακόμη αναθεωρηθεί από εξωτερικούς ειδικούς ως προκαταρκτική μελέτη το 2022.


Η εταιρεία συνεχίζει τη μελέτη του εμβολίου και προετοιμάζεται για κλινική δοκιμή φάσης 1 σε ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365