Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ο ΠΟΥ κήρυξε το τέλος της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για την πανδημία

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η πανδημία βρίσκεται σε πτωτική τάση

Τρεισήμισι χρόνια μετά την πρωτοεμφάνιση της Covid-19 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία.


«Για περισσότερο από ένα χρόνο, η πανδημία βρίσκεται σε πτωτική τάση με την ανοσία του πληθυσμού να αυξάνεται από εμβολιασμούς και λοιμώξεις, η θνησιμότητα να μειώνεται και η πίεση στα συστήματα υγείας να μειώνεται», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.


«Αυτή η τάση επέτρεψε στις περισσότερες χώρες να επιστρέψουν στη ζωή όπως την ξέραμε πριν από την Covid-19», επισήμανε.


«Χθες, η επιτροπή έκτακτης ανάγκης συνεδρίασε για 15η φορά και μου συνέστησε να κηρύξω το τέλος της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος. Έχω αποδεχτεί αυτή τη συμβουλή» υπογράμμισε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.


Σχεδόν 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό παγκοσμίως από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε για πρώτη φορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 30 Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του οργανισμού του ΟΗΕ. Ο Τέντρος είπε ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365