Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Θεοδώρα Τζάκρη: Χαιρετισμός στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Έδεσσα (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Μαζί θα ανοικοδομήσουμε τη μεσαία τάξη, μέρα με τη μέρα, μετά τις 21 Μαΐου.

Χαιρετισμός της βουλευτή στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στην Έδεσσα.

Σήμερα, Σάββατο 6 Μαΐου, η υπ. Βουλευτής Πέλλας και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα. Στον χαιρετισμό της, δεν στάθηκε στην πολιτική Μητσοτάκη, η οποία απέτυχε παταγωδώς να δώσει διέξοδο στους επιχειρηματίες και νέα πνοή στην αγορά, αλλά παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το επιχειρείν, οι οποίες, όπως είπε, έχουν αποκλειστικό στόχο την αληθινή ανοικοδόμηση της μεσαίας τάξης, η οποία, παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, και με την δική της στήριξη παραδώσαμε τη χώρα με 37 δις ταμείο, δεν απόλαυσε καμία ανταπόδοση.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός της κ. Τζάκρη:

Κυρίες και κύριοι, καλωσορίζω στην Πέλλα, σε μια από τις πιο κομβικές γεωγραφικά και παραγωγικά περιοχές της χώρας όλες και όλους εσάς που εκπροσωπείτε τις παραγωγικές τάξεις και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, και τους επιχειρηματίες που παράγουν πλούτο, που δημιουργούν πραγματικό πλούτο.

Κυρίες και κύριοι, 

Όσο και αν προσπαθεί το σύστημα των ΜΜΕ της χώρας να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για το επιχειρείν, εσείς γνωρίζετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Η Ελλάδα βαδίζει με έλλειμμα 20 δις ευρώ στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών, η όποια μείωση φορολογικών συντελεστών αποτελεί κλάσμα της συνολικής αύξησης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και του κόστους ζωής και την ίδια στιγμή η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα είναι πρακτικά ανέφικτη για το 80% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Θα μπορούσα να δαπανήσω το σύνολο του χαιρετισμού μου απαριθμώντας δεκάδες στρεβλώσεων που δημιουργήθηκαν στην πραγματική οικονομία την τελευταία τετραετία και οι οποίες προφανώς και δεν αντιμετωπίζονται με κυβερνητικές πολιτικές τύπου καλαθιού του νοικοκυριού οι οποίες αντί να αντιμετωπίζουν τα δομικά προβλήματα λειτουργίας των super markets και των παντοπωλείων, δημιουργούν μια άγονη αντιπαράθεση με το λιανικό εμπόριο και τους παραγωγούς προϊόντων, δηλαδή υπονομεύουν τη σχέση ενός δυναμικού επιχειρηματικού κλάδου με την κοινωνία και την φυσική πελατεία του.

Προχωρούμε στην άμεση μετάταξη 120 βασικών αγαθών στο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στην ΕΕ για να τονώσουμε την ζήτηση και να διοχετευτεί στην αγορά το σύνολο της ρευστότητας που θα προκύψει από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποκλιμάκωσης των επιτοκίων χρεών προς την Εφορία και τον ΕΦΚΑ και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, διότι αν δεν κινείται το χρήμα στην αγορά τότε λιμνάζει στους λογαριασμούς λίγων επιχειρήσεων που σίγουρα αυτές δεν είναι οι δικές σας επιχειρήσεις.

Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το Πρόγραμμα του έχει μια εντελώς διαφορετική οπτική.

 Και θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη εστιάζοντας στα βασικά.

1. Προχωράμε στην άμεση και καθολική ρύθμιση του συνόλου των χρεών προς της εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία με 120 δόσεις, διαγραφή τόκων και των προσαυξήσεων και μέρους ακόμα και της βασική οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Νομοθετούμε τον ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου οι επαγγελματίες, οι έμποροι και οι επιχειρηματίες να συναλλάσσονται απρόσκοπτα με τους προμηθευτές τους το δημόσιο τον ΕΦΚΑ και τις Τράπεζες

2.  Διαγράφουμε το σύνολο των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν με ευθύνη του κράτους έγινε 2 φορές lock down  στην οικονομία και φθάσαμε στο σημείο να μην καλύπτονται ούτε καν οι νομοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους όπως η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων οι οποίες καταλογιστήκαν στους εργοδότες και έγιναν ακόμη και κατασχέσεις λογαριασμών. Προφανώς η πολυδιαφημισμένη Ελλάδα 2.0 δεν επέτρεψε στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ να έχουν εικόνα του είδους κάθε οφειλής.

3. Προχωράμε άμεσα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας και στην συνέχεια με νόμο στην πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης με δίκαια κριτήρια για όλους.

4. Νομοθετούμε αφορολόγητο 10.000 ευρώ από το 1ο ευρώ για όλους.

5. Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος.

6. Προχωρούμε στην ανακατεύθυνση των πόρων τουη Ταμείου Ανάκαμψης, παρέχοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ουσιαστική ενίσχυση και χαμηλότοκη υποστήριξη δίνοντας ανάσα σε εσάς και όσους εκπροσωπείτε.

7. Προχωρούμε σε άσκηση ισχυρής δημόσιας παρέμβασης ώστε να αντιμετωπίσουμε το γιγαντιαίο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα μέσω της οποίας αναδιαρθρώνουμε τα δανειακά χαρτοφυλάκια και ενισχύουμε την επενδυτική δραστηριότητα με χαμηλότοκο και βιώσιμο δανεισμό παράλληλα με την ενίσχυση των επιχειρήσεων από τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης. Είναι σαφές στα πλαίσια αυτής της πολιτικής να προστατέψουμε απόλυτα από τον κίνδυνο πλειστηριασμών την επαγγελματική στέγη και την πρώτη κατοικία, όσων άφησε η κρίση και αντιμετωπίζουν προβλήματα κόκκινων δανείων.

Και τέλος προχωρούμε στην ανάκτηση του δημόσιου πυλώνα της αγοράς ενέργειας και στην επιβολή πλαφόν 5 % στα κέρδη των παρόχων της ενέργειας. Γιατί είναι αδιανόητο να θεωρεί κανείς ότι μπορεί να σταθεί επιχείρηση σήμερα με αυτό το κόστος ενέργειας, τα υπερκέρδη του οποίου καταλήγουν σε ορισμένους ολιγάρχες και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μέσω των υποτιθέμενων επιδοτήσεων της οποίες τελικά πληρώνετε όλοι εσείς με τους φόρους σας.


Κυρίες και κύριοι αυτά είναι λίγα μόνο από τα μέτρα που θα δημιουργήσουν νέες και υγείες συνθήκες σε μα αγορά που αδυνατεί να διαδραματίσει τον εθνικό της ρόλο και απλά αγωνίζεται να επιβιώσει και να αμυνθεί έναντι των νεοφιλελευθέρων πρακτικών της απερχόμενης η κυβέρνησης


Σας μεταφέρων τον χαιρετισμό του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα και την βεβαιότητα του ότι πολύ σύντομα, μετά τις εκλογές, μαζί θα ανοικοδομήσουμε την μεσαία τάξη,  η οποία παρότι βγήκαμε από τα μνημόνια τον Άγουστο του 2018 και με την δικής της στήριξη παραδώσαμε τη χώρα με 37 δις ταμείο δεν απόλαυσε καμία ανταπόδοση. 

Αυτή τη μεσαία τάξη που εσείς εκπροσωπείτε θα ανοικοδομήσουμε μέρα με την μέρα, μετά τις 21 Μάιου και με τρόπο που να γίνετε και εσείς περήφανοι γιατί θα δείτε τους κόπους της συνδικαλιστικής σας και  κλαδικής σας προσπάθειας να καρποφορούν.

Εύχομαι να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες αυτής της Γενικής συνέλευσης και θα παρακολουθήσω με προσοχή όσα θα πείτε. 


Καλή σας επιτυχία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365