Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Δήμος Αλμωπίας - Δημοτικές Εκλογές: Του ρουσφετιού το κάγκελο

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης
Μπορεί σε 8 μέρες να πραγματοποιούνται οι βουλευτικές εκλογές, εδώ όμως και λίγους μήνες έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τις Δημοτικές Εκλογές, οι οποίες θα γίνουν 8 και 15 Οκτωβρίου 2023.

Δυστυχώς όμως για τους κατοίκους της Αλμωπίας δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα για ένα καλύτερο αύριο, αφού όλες αυτές οι διεργασίες με αφορμή τις Δημοτικές Εκλογές μπορούν να χαρακτηριστούν "Του ρουσφετιού το κάγκελο".

Υποψήφιοι Δήμαρχοι, καθώς και Υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι έχουν μπει στο γαϊτανάκι του ταξίματος, οι μεν τάζουν θέσεις, οι δε τάζουν ψήφους και λίγους τους νοιάζει να πάνε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο ένα βήμα παραπέρα.

Οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι τάζουν θέσεις βολέματος στους υποψήφιους συμβούλους και μεγάλη πλειοψηφία υποψήφιων σύμβουλων τάζουν ψήφους και ζητούν λαγούς με πετραχήλια. Ζητούν για να κατέβουν στις εκλογές Αντιδημαρχίες αν εκλεγούν, διμηνάκι στα Λουτρά για τους ίδιους αν δεν εκλεγούν, είτε για συγγενικά τους πρόσωπα αν εκλεγούν. Γενικά παίζονται πολλές και διάφορες "ανταλλαγές" που δεν τιμούν κανέναν, αποδεικνύοντας πως η κάθοδος στις εκλογές δεν γίνεται με σκοπό το κοινό καλό, αλλά με ξεκάθαρο στόχο το προσωπικό όφελος.

Δυστυχώς μεγάλη μερίδα πολιτών θέλει αντάλλαγμα για να μπει στον πολιτικό στίβο και λίγοι είναι αυτοί που θα κατεβούν στις εκλογές χωρίς να ζητήσουν τίποτα, με μόνο στόχο να προσπαθήσουν για ένα καλύτερο αύριο.

ΥΓ: Κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, αν θεωρείται τον εαυτό σας άξιο, ζητείστε μόνο στήριξη. 
Όταν θεωρώ τον εαυτό μου άξιο δεν έχω ανάγκη να τάξω, ούτε να μου τάξουν, έχω ανάγκη μόνο από ανθρώπους που πιστεύουν σε μένα και στο όραμα μου για μία καλύτερη Αλμωπία. 
Οι όμορφες ομάδες δημιουργούνται όταν όλα τα μέλη τους έχουν κοινό όραμα, όχι όταν προτάσσουν το προσωπικό όφελος.

13 σχόλια:

  1. οτι πιο σωστο εχω διαβασει, μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ορθό άρθρο γενικό σύνολο αλλά δήμαρχε από 3 φορές έχεις βάλει τα ίδια άτομα πρέπει να σταματήσει αυτό ...όλους θα σας διορίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι ίδιοι οι πολίτες "πουλάνε" τη ψήφο τους για κάποιο διορισμό οπότε μη σας κάνει εντύπωση που οι υποψήφιοι τάζουν διορισμούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τις υφιστάμενες υποψηφιότητες προβλέπεται άλλη μια χαμένη τετραετία για την ταλαιπωρη Αλμωπια. Θα περιμένουμε τις εκλογές του 2027 μήπως υπάρξει κάποιος ικανός και με όραμα για τον τόπο υποψήφιος. Για το ότι μας διοικούν οι ανεπαρκείς και οι ανίκανοι, ευθύνονται οι ικανοί, όπως είπε η Ελένη Γλυκατζη Αλβελερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεε ξέρεις και την αρβελερ πολύ μπροστά είσαι μπρε εσυ

      Διαγραφή
  5. Είναι η καλύτερη δημοσίευση που έχω διαβάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψηφίστε άτομα με αξίες και γνώση. Βαρεθήκαμε τους αγράμματους ψηφοπατερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα το καταλάβατε....στα Λουτρά εδώ και 4 χρόνια γίνεται μπαχαλο...τα διμηνα και τα μπλόκακια πάνε κ έρχονται...αγγλικά πουθενά...ασεπ κατάργηση!βαφτίσουν με διμηνα υπαλλήλους υδροθεραπευτηρίου,ταμιες,φυλακές,ναυαγοσωστες,νοσηλευτές..Αυτά τα διμηνα δεν θα μπεναν ποτέ με ασεπ γιατί θα έπρεπε να έχουν αγγλικά και πτυχίο σχετικό με την εκάστοτε ειδικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι γιατί όταν ήταν με ΑΣΕΠ υπήρχε αξιοκρατία. Θυμάμαι να ζητάω διευκρινίσεις και να μη μου δίνονται από υπεύθυνους εκεί στα γραφεία του Πόζαρ, αλλαλουμ και καμία εξήγηση για τους διορισμούς με σύμβαση και ενστάσεις που έμειναν στα χαρτιά. Κανείς δεν κάνει ποτέ τίποτα.

      Διαγραφή
  8. Ας περιμένει ο δήμαρχος να τον ψηφίσουν τα διμηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κοινωνία στο μείον ο καθένας για την πάρτη του, ψηφίσουν σήμερα την επόμενη μετά απαιτούν διορισμούς, παραγραφή χρεών, ρυθμίσεις οφειλών, διάνοιξη δρόμων στο χωράφι τους. αυτή δεν είναι κοινωνία αυτό είναι ζούγκλα ψευτοσυμφεροντων. για αυτό δεν επανεκλεγεται κανείς διότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει όλους όσους τον ψήφισαν. αδιανόητες καταστάσεις για μια χώρα που ανήκει στην Ευρώπη εφω και 43 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνω απολύτως.ψηφιζουμε άτομα που έχουμε στο συγγενικό,φιλικό,εργασιακό περιβάλλον για προσωπικές μας εξυπηρετήσεις και όχι τα ικανά(θεωρώ πως κάποια κρίση στοιχειώδη έχουμε)ωστόσο κρατάμε τις πελατειακές μας σχέσεις.Δυστυχως προκοπή δε θα υπάρξει στο εγγύς μέλλον.Φταιμε εμείς που "διδαξαμε"αυτόν τον τρόπο στους πολιτικούς γενικοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υποψήφιοι και ψηφοφόροι θά βγουν από τά δίμηνα πού έβαλε ό Μπάτσης χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365