Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Θ. Τζάκρη για την συγκέντρωση στο Πάνθεον: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η χθεσινή μας συγκέντρωση (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

«11 δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Αλμωπία» - Ομιλία της υπ. Βουλευτού στην Αριδαία.
 
Η υποψήφια βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε σήμερα στην Αριδαία σε πολυπληθές ακροατήριο για τις παρεμβάσεις, στις οποίες θα προχωρήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση Τσίπρα,  τις πρώτες 50 μέρες που θα αφορούν:

1. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς.
2. Τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες.
3. Την ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη.
4. Την ενίσχυση του εισοδήματος.
5. Τη μείωση του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων.
6. Την υγεία.
7. Την εκπαίδευση.
8. Την αγροτική παραγωγή.
Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε επίσης στις 11 δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Πέλλα και την Αλμωπία, για τις οποίες θα κάνει τα πάντα προκειμένου να υλοποιηθούν :
1. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.
2. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και επέκτασή του προς Αριδαία.
3. Επανασύσταση του καταργηθέντος τμήματος ΑΕΙ στην Έδεσσα και δημιουργία των 5 μεταλυκειακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα.
4. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.
5. Σύσταση Τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με τον συνδετήριο δρόμο προς το Βορά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας και κυρίως στα Λουτρά του Πόζαρ και σε όλη την Αριδαία. Αυτός ο οδικός άξονας είναι που θα καταστήσει την Αλμωπία σημείο αναφοράς και κόμβο  συνδυασμένων μεταφορών του πλούτου που παράγεται στην γη μας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που θα μειώσει δραματικά το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας.
6. Εδώ στην Αλμωπία φιλοξενούμε ένα θαύμα της φύσης: τα Λουτρά Πόζαρ, για τα οποία δεσμεύομαι προσωπικά ότι η νέα κυβέρνηση θα τα αναδείξει διεθνώς και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας θα προωθήσει αποφασιστικά νέες τουριστικές επενδύσεις στα Λουτρά Πόζαρ.
7. Επειδή όμως εμείς λέμε δικαιοσύνη παντού,   χρήματα  θα δοθούν  για την ανάδειξη και των άλλων τουριστικών προορισμών της Αλμωπίας, όπως τους οικισμούς της Ανατολικής Αλμωπίας στο Πάϊκο και το Πίνοβο, για την ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής  και του θρησκευτικού τουρισμού.
8. Όμως ακόμη περισσότερα χρήματα από πόρους εθνικούς και Ευρωπαϊκούς θα πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη και την επέκταση νέων και υφισταμένων υποδομών τυποποίησης και μεταποίησης των προϊόντων που παράγονται στην Αλμωπία. Γιατί προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην γη μας θα δοθεί μόνο μέσα από την μεταποίηση ώστε να υπάρξουν πρώτα από όλα υψηλότερες τιμές για τους παραγωγούς μας, αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σταθερές, υψηλά αμειβόμενες γιατί θα βασίζονται στην γνώση και ανθεκτικές.   Η Αλμωπία είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση ορισμένα φωτεινά παραδείγματα, υστερεί στον τομέα αυτό, σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού.
9. Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρης της Πέλλας, για να μην έχουμε και πάλι απαράδεκτα φαινόμενα, όπως τον Γενάρη που πνίγηκε η Αριδαία και η γύρω περιοχή με μία καταιγίδα. Και οι πληγέντες που έπαθαν ζημιές δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ευρώ.
10. Επαναλειτουργία της ΜΕΘ Έδεσσας και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, παρά το γεγονός ότι εμείς το ενισχύσαμε και με ανθρώπινο δυναμικό και με υποδομές και φτιάξαμε και χωριστό τομέα ΕΚΑΒ εδώ στην Αλμωπία.
11. Δεσμεύση ότι εντός της θητείας της Νέας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η σύνδεση της Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας-Καιμάκτσαλαν, με δρόμο μόλις 6 χιλιομέτρων, θα ολοκληρωθεί.
Το οφείλουμε στην Αλμωπία. Το αξίζει και το δικαιούται. Γιατί η Πέλλα μπορεί να είναι η αδικημένη στην μοιρασιά, αλλά η Αλμωπία είναι η αδικημένη της αδικημένης!
 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας της κ. Τζάκρη:
«Φίλες και Φίλοι
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες της Αλμωπίας
Απόψε εδώ, από την παραγωγική καρδιά της Πέλλας στέλνουμε στην Ελλάδα μήνυμα νίκης και στον Αλέξη Τσίπρα την διαβεβαίωση ότι ο αγώνας του να κρατήσει τον κόσμο του μόχθου, της εργασίας και της αγροτιάς όρθιο θα δικαιωθεί με την νίκη της 21ηςΜαΐου.
Θέλω να απευθύνω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ μέσω του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της Πέλλας, του Γιώργου Σγορούδη, και ένα μπράβο για τον αγώνα που δίνουν σε όλες και όλους τους άξιους συνυποψήφιους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ξεκινώ αλφαβητικά:
Εύη Δάντση από την Άρνισα
Σοφία Κερεμίδου- Σταυρίδου από την Σκύδρα
Κώστας Μπαλτζής από τα Γιαννιτσά
Άλκης Μπαμπαλής από τα Γιαννιτσά
Γιάννης Σηφάκης
Πιο πολύ όμως θέλω να πω κάτι που βγαίνει μέσα από την ψυχή μου, γιατί είστε ο λόγος που έχω αφιερώσει την ζωή μου στην υπηρεσία των δικαίων της Πέλλας μας,
Είστε ο λόγος που δίνω και αυτή την μάχη και
Είστε άξιες και Άξιοι να απαιτείτε δικαιοσύνη παντού για σας και τις οικογένειές σας.
Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ και με τιμάτε με την παρουσία σας.
Σας ευχαριστώ θερμά!
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.
Φίλες και Φίλοι
Στις 21 Μαΐου η Αλμωπία και όλη η Ελλάδα θα κληθούμε με την ψήφο μας να αποδείξουμε αν είμαστε με τον ελληνικό λαό ή με μια μικρή παρέα συμφερόντων που επιδιώκει να κρατήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τον ίδιο άνθρωπο. Τον ίδιο άνθρωπο
-Που λεηλάτησε τις ζωές μας.
-Που διέλυσε τους θεσμούς και την κοινωνία.
-Που δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο, πάρα μόνο για την οικογένειά του. Την ίδια οικογένεια που βασανίζει την δημοκρατική Ελλάδα από το 1965.
ΝΑΙ. Έχουν τα λεφτά με το μέρος τους.
Αλλά εμείς βάζουμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα την αγάπη και τις καρδιές των απλών ανθρώπων. Και να το θυμάστε: Ποτέ στην ιστορία δεν μπόρεσαν τα λεφτά να νικήσουν για δεύτερη φορά την δημοκρατική συνείδηση του Ελληνικού λαού. Και ποτέ τα λεφτά δεν θα μπορέσουν να νικήσουν το δίκιο των ανθρώπων.
Το 2019 κέρδισαν μετά από τέσσερα χρόνια λυσσαλέου πολέμου, απόκρυψης της αλήθειας και μετάδοσης απίστευτων ψεμάτων.
Όποιος νομίζει ότι κέρδισαν καθαρά κάνει λάθος.
Εκτέλεσαν με ακρίβεια το σχέδιό τους που είχαν καταστρώσει με τους ολιγάρχες και φίλους τους, όταν έβλεπαν ότι τον Γενάρη του 2015 ο Ελληνικός λαός θα τους γύριζε την πλάτη και θα τους έδιωχνε από το τιμόνι της χώρας.
Και τι δεν είπαν. Και τι δεν φόρτωσαν στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χρησιμοποιώντας την δύναμη των εξαγορασμένων μέσων ενημέρωσης.
Έφτασαν να μας πουν ότι ο Τσίπρας έκοψε τις συντάξεις. Όταν από τις 14 περικοπές μόνο μία έγινε το 2015. Και αυτή ήταν 3% υπέρ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που το είχαν διαλύσει και υπέρ του ΕΦΚΑ.
Να θυμίσω ότι μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που χρεοκόπησαν την χώρα και μέχρι το 2015 έκαναν συλλήψεις σε οφειλέτες του δημοσίου ακόμη και σε τυχαίους τροχονομικούς ελέγχους.
Να θυμίσω ότι τον πρώτο μήνα που κυβέρνησε ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε 550.000 εκ ευρώ βεβαιωμένες οφειλές ανασφάλιστων πολιτών στην Εφορία, όπου έστελναν τον λογαριασμό τα δημόσια νοσοκομεία για κάθε υπηρεσία που έδιναν σε εκατομμύρια ανασφάλιστων Ελλήνων.
Να θυμίσω ότι είχαν βάλει μέχρι και 5 ευρώ εισιτήριο στα Εξωτερικά Ιατρεία σε κάθε έναν και κάθε μία που περνούσε την πόρτα ενός δημόσιου νοσοκομείου. Δηλαδή του σπιτιού του. Γιατί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα Νοσοκομεία, τους γιατρούς, τα μηχανήματα, τα έχει πληρώσει με το αίμα του ο Ελληνικός λαός για δεκαετίες.
Να θυμίσω τέλος ότι είχαν τους νέους κάτω των 25 ετών να δουλεύουν για 425 ευρώ το μήνα. Και ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας να πει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ. Εξασφαλίζοντας σε όλους αυξημένο βασικό μισθό, που αν δεν πέφταμε το 2019 σήμερα θα είχε περάσει τα 800 ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
Και θα με ρωτήσετε;
Ποιος μπορεί να ζήσει με 800 ευρώ;
Και με το δικό μου δίκαιο θα σας ρωτήσω.
Για πόσες μέρες το μήνα έφταναν τα 700 και τα 800 ευρώ επί ΣΥΡΙΖΑ και για πόσες μέρες φτάνουν με τον  γόνο της Αγίας Οικογένειας;
Και η αλήθεια είναι μία: Ότι με τον Τσίπρα έβγαινε ο μήνας. Και σήμερα, εκεί που έφτασε το κόστος ζωής ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης, οι χαμηλόμισθοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες οι συνταξιούχοι στα μισά του μήνα ζητούν ο ένας δανεικά από τον άλλο για να επιβιώσουν.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί ενώ οι τιμές στα αγαθά πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, καύσιμα, ενέργεια) συνεχίζουν να αυξάνουν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το 2022 ο μέσος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%.
Η κρίση ακρίβειας, που ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια αποτέλεσε πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να αναδιανείμει πλούτο και ισχύ υπέρ της ολιγαρχίας και των ολιγοπωλίων. Η ΝΔ
➢ Επιδότησε την αισχροκέρδεια,
➢ Άφησε ανεξέλεγκτη την αγορά,
➢ Ευνόησε τα καρτέλ.
Η Κύπρος με τη νέα κυβέρνησή της προχώρησε σε μηδενικό ΦΠΑ σε μια σειρά από βασικά αγαθά της καθημερινότητας [συγκεκριμένα σε ψωμί, γάλα, αυγά, παιδικές τροφές, παιδικές πάνες, κλπ]. Η Κύπρος έχει πολύ χαμηλότερη τιμή στη βενζίνη (ποτέ δεν ξεπέρασε το 1,5 €/λίτρο), τη βενζίνη που προμηθεύεται από τα Ελλάδα.
Στην Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Αλλά γιατί να το κάνει; Αφού με τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ των αυξημένων τιμών των τροφίμων και των καυσίμων γεμίζει τα κρατικά ταμεία με τα οποία στη συνέχεια επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τους πολιτικούς του φίλους. Όπως συνέβη με την ενέργεια! Βεβαιωμένα υπερκέρδη που ακόμη «τα ψάχνουμε» για να τα φορολογήσουμε!
Αισχροκέρδεια παντού! Δείτε τι γίνεται με τις Τράπεζες: κρατούν «παγωμένα τα επιτόκια καταθέσεων, προχωρώντας ταυτόχρονα σε αύξηση των επιτοκίων χορηγήσεων». Αυτή η πρακτική είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί περαιτέρω το περιθώριο κέρδους των τραπεζών, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος έφθασε το 5,43% από 5,21% που ήταν στις αρχές του έτους.
Η ιστορία θα γράψει ότι σε 4 χρόνια κατάφεραν να στερήσουν την αξιοπρέπεια από τον Ελληνικό λαό. Κατάφεραν να φτωχοποιήσουν το 30% της κοινωνίας.
Κατάφεραν να ζουν οι νοικοκυραίοι με κουπόνια και ψευτοεπιδόματα που μόλις τα μοιράζουν, σε όσους τα μοιράζουν, τα παίρνουν πίσω αυξάνοντας τις τιμές με φτηνά παιχνίδια στο ράφι του σούπερ μάρκετ, στο ρολόι της ΔΕΗ και στην αντλία των καυσίμων.
Κατάφεραν να κάνουν τους αγρότες να μην μπορούν να ζήσουν από την γη τους.
Και να τους έχουν αφήσει στα νύχια των πολυεθνικών των εφοδίων και των φαρμάκων.
Στα νύχια των πετρελαιάδων και στα νύχια των επιτήδειων εμπόρων που αγοράζουν κοψοχρονιά και πωλούν στο ράφι χρυσάφι.
Κατάφεραν να αρχίσει ξανά η φυγή των νέων παιδιών για το εξωτερικό.
Κατάφεραν με πράξεις και παραλείψεις τους να θρηνούμε πάνω από 39.000 ανθρώπους αδικοχαμένους και να γίνουμε η πρώτη χώρα στον Δυτικό κόσμο σε θύματα του κορονοϊού.
Και μας λένε κατάμουτρα: Όποιος δεν προσαρμοστεί, ας πεθάνει! 
 
Φίλες και Φίλοι
Κατάφεραν και κάτι άλλο χειρότερο τελευταίο.
Να διαλύσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και στο κράτος.
Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες η έκθεση της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι επίσημος πλέον ο διεθνής διασυρμός της χώρας
Οι υποκλοπές της ΕΥΠ και του Predator συνδέονται με το Γραφείο του πρωθυπουργού.
Η Δικαιοσύνη και οι Ανεξάρτητες Αρχές εμποδίζονται να πράξουν το καθήκον τους.
Η Δικαιοσύνη καταδικάζει όποιους θέλει το Μέγαρο Μαξίμου και βαφτίζει αθώους Υπουργούς με μπίζνες αδιευκρίνιστων εκατομμυρίων.
Διέλυσαν σε τέτοιο βαθμό την χώρα που για ένα ρουσφέτι έστειλαν 57 αθώους στο θάνατο, οι οποίοι ανέβηκαν σε ένα τρένο χωρίς επιστροφή, χωρίς να γνωρίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούσαν.
Χωρίς να γνωρίζουν ποιος κρατούσε την ζωή τους στα χέρια του.
Και αυτό το έγκλημα- γιατί είναι έγκλημα- όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί.
Και δεν θα το αφήσουμε να ξεχαστεί γιατί από εκεί θα ξεκινήσει η απονομή της νέας δικαιοσύνης. Και να σας πω και κάτι να το μάθουν και αυτοί που δεν είναι σήμερα στην αίθουσα.
Όταν αλλάξαμε το Σύνταγμα το 2018 υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν την καταδίκη τους.
Γιατί όλοι πλέον όσοι ασκούν εξουσία, από τον πρώτο έως τον τελευταίο διώκονται και δικάζονται για τις πράξεις που  αφορούν το δημόσιο λειτούργημά τους χωρίς την παραμικρή ασυλία.
Για  αυτό και η Νέα Δικαιοσύνη που θα φέρουμε στην χώρα θα σπάσει και τον μύθο ότι οι πολιτικοί μπορεί να κάνουν ότι θέλουν και να παραμένουν ατιμώρητοι.
Όποιος έκλεψε θα πάει φυλακή.
Όποιοι έκαναν 10 δις απευθείας αναθέσεις με παράνομο τρόπο θα λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστηρίων.
Όποιοι έκαναν το λάθος να θεωρήσουν την χώρα περιουσία τους και τον λαό υποτακτικό τους θα δοκιμάσουν μεγάλη και οδυνηρή έκπληξη.
Γιατί για να έρθει η Δικαιοσύνη παντού πρέπει ο λαός να ξαναπιστέψει στην Δικαιοσύνη.
Και να πούμε εδώ μια αλήθεια.
Και λάθη και αδικίες έγιναν και από την δική μας κυβέρνηση.
Αλλά ποτέ με δόλο.
Τα λάθη ήταν γιατί δεν συμμαζεύεται η κακοδιοίκηση δεκαετιών σε 4 χρόνια από ανθρώπους που κυβερνούν για πρώτη φορά.
Και οι αδικίες που έγιναν, κυρίως σε βάρος των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων και όσων βγήκαν στην σύνταξη το 2016 και το 2017 ήταν αναγκαστικές και δύσκολες αποφάσεις.
Για τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας δημόσια δεσμεύτηκε ότι τώρα που είμαστε έξω από τα μνημόνια, όλες οι αδικίες θα διορθωθούν στο σύνολό τους για να ανασάνουν και αυτοί που σήκωσαν το βάρος να κρατήσουν την κοινωνία όρθια.
Όλα τα αναδρομικά θα επιστραφούν σε τρεις ετήσιες δόσεις.
Και όλη η απώλεια εισοδήματος από συντάξεις, λόγω της προσωπικής διαφοράς, θα αποκατασταθεί.
Φίλες και Φίλοι
Είπα στην αρχή ότι βαδίζουμε προς τις πιο δύσκολες εκλογές της Μεταπολίτευσης.
Ακριβώς γιατί στις 21 του Μάη θα συγκρουστεί το κράτος του λαού με το παρακράτος του «νέου παλατιού».
1εκ σπίτια και επαγγελματικές στέγες, πάνω από τα μισά χωράφια της χώρας απειλούνται με πλειστηριασμό από τα κοράκια των funds που αγοράζουν τα χρέη των Ελλήνων για 1 ευρώ και ζητούν 100.
Για αυτό το λόγο η νέα κυβέρνηση Τσίπρα στις πρώτες 50 μέρες προχωρά
1.-Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους προς τις τράπεζες και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γηςαπό τους πλειστηριασμούς. Θέλω να επισημάνω ότι
a) Η πρόταση μας για την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους είναι προαπαιτούμενο της προγραμματικής σύγκλισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Κι αυτό ετέθη ρητώς.
b) Ομοίως η πρώτη πράξη της προοδευτικής διακυβέρνησης είναι η τρίμηνη αναστολή όλων των πλειστηριασμών Α’ Κατοικίας για ακίνητα έως 300.000 ευρώ μέχρι να αναταχτούν τα νομικά εργαλεία.
c) Η συμμετοχή στην διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού θα είναι υποχρεωτική για τις τράπεζες, τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων. Γιατί διαφορετικά θα  ακυρώνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, αν δεν προσέλθουν. Άρα, αντίθετα απ’ ότι συνέβη με τον εξωδικαστικό μηχανισμό Μητσοτάκη, όπου η συμμετοχή του πιστωτή είναι προαιρετική, οι τράπεζες, τα funds και τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων θα κάθονται υποχρεωτικά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Και σε περίπτωση διαφωνίας ως προς το περιεχόμενο της ρύθμισης υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής του δανειολήπτη στο Δικαστήριο που θα του δίνει  την ρύθμιση που προβλέπει ο νόμος.
d) Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα, η οποία δίνει δύο δυνατότητες.
Πρώτη δυνατότητα: Μεγάλο κούρεμα έως και 60% και σύντομος χρόνος αποπληρωμής (έως 10 έτη).
Δεύτερη Δυνατότητα: Κάλυψη της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και αποπληρωμή σε μακρό χρόνο έως 35 χρόνια. Θα υπάρχει δε δυνατότητα επιδότησης της δόσης με εισοδηματικά κριτήρια.
e) Πρόβλεψη για τα δάνεια σε ξένο νόμισμα (ελβετικό φράγκο). Έχουμε καταγεγραμμένους 70.000 δανειολήπτες ελβετικού φράγκου που έχουν χρυσοπληρώσει το σπίτι τους τρεις φορές πάνω και το χρωστούν ακόμη.
 
2.-Στην ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες με διαγραφή μέρους της βασικής οφειλής για χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και με 120 δόσεις για την πληρωμή του υπολοίπου.
3.- Στην ψήφιση νέου νόμου- πλαισίου για το δικαίωμα στην στέγη που προβλέπει
a) Αύξηση της επιδότησης για νέες και νέους και νέα ζευγάρια από 24έως 44 ετών.
b) Έλεγχο της δραστηριότητας βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου RBNB δηλαδή) και ενίσχυση της μακροχρόνιας.
c) Προσφορά οικονομικά προσιτών κατοικιών μέσω της τράπεζας στέγης που θα συσταθεί.
 
4.- Η νέα κυβέρνηση προχωρά στην ενίσχυση του εισοδήματος με
a) Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα
b) Άμεση αύξηση των μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 10%.
c) Θεσμοθέτηση της ετήσιας τιμαριθμικής αναπροσαρμογής στο ύψος του πληθωρισμού του προηγούμενου έτους στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα.
d) Επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019: πλήρους για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια. Τονίζεται εδώ ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις από 1/1/23 είναι νόμος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
e) Αύξηση του αφορολόγητου στις 10.000 € για όλους κατά κύριο και μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
f) Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
 
5.- Παρεμβαίνουμε στο κόστος της ενέργειας και των τροφίμων με
a) τη θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους στην ενέργεια, με άμεση επίπτωση στις τιμές χονδρεμπορικής και λιανικής
b) Την άμεση φορολόγηση των υπερκερδών που έχουν συσσωρευθεί στον τομέα των παρόχων ενέργειας και των διυλιστηρίων.
c) Προστατεύουμε από τις αποκοπές ρεύματος τους ευάλωτους καταναλωτές.
d) Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.
e) Μειώνουμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, στην βενζίνη και στο φυσικό αέριο) στον χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
5.- ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Προχωρούμε
a) Στην αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με την ακύρωση των νόμων της ΝΔ για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών και του λοιπού προσωπικού και την ιδιωτικοποίηση του συστήματος. Δηλαδή επαναφέρουμε την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα Νοσοκομεία και τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου του προσωπικού καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης στα νοσοκομεία
b) Μονιμοποιούμε άμεσα το προσωπικό που έδωσε τη μάχη με την πανδημία.
c) Αυξάνουμε τον εισαγωγικό μισθό των γιατρών στις 2.000 ευρώ και, αναλογικά, τους μισθούς νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.
d) Αυξάνουμε την χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο 7,5% του ΑΕΠ.
e) Ενισχύουμε στοχευμένα τα περιφερειακά νοσοκομεία με νέες ειδικότητες και κάνουμε και πάλι την υγεία δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλους. Γιατί η υγεία είναι τόσο πολύτιμη που είναι δικαίωμά σου να την έχεις.
 
6.- ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην
a. Αύξηση της χρηματοδότησης στο 5% του ΑΕΠ
b. Κατάργηση του συστήματος της ατομικής αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια.
c. Διορισμό εκπαιδευτικών ώστε σε βάθος τετραετίας οι αναπληρωτές να αποτελούν το 5% του αριθμού των εκπαιδευτικών και όχι το 30% που είναι σήμερα.
7.- ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ένας τομέας στρατηγικής σημασίας για την εθνική οικονομική και κοινωνική ευημερία με μια αξία που το 2020 ξεπέρασε τα 10 δις €. Όμως, βλέπουμε ότι οι αγρότες μας στην Πέλλα αλλά και σε όλη τη χώρα, τα τελευταία χρόνια πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μια κρίση μετά την άλλη. Η οικονομική κρίση του 2008, το ρωσικό εμπάρκο, η πανδημία, η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, οι ζημιές στην παραγωγή λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων (πχ παγετοί, χαλάζια, βροχοπτώσεις κλπ), η εκτόξευση του κόστους παραγωγής, η έλλειψη εργατών γης, έχουν οδηγήσει σε δραματική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Στον αντίποδα της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία αντιμετώπισε όλα αυτά τα προβλήματα με προχειρότητα, απάθεια και κινήσεις εντυπωσιασμού, με κουτσουρεμένες πληρωμές των άμεσων ενισχύσεων, με ρουσφετολογικούς διαχωρισμούς των αγροτών, με επιλεκτικές ενισχύσεις – αποζημιώσεις, με αποζημιώσεις deminimis που άλλαζαν κάθε ημέρα, με τις εθνικές αποφάσεις για την ΚΑΠ 2023-27 «να αγνοούνται» ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμες από την 1/1/23.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άμεση λήψη μέτρων για να στηριχτεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω ο αγροδιατροφικός τομέας και κυρίως να μην εγκαταλειφθεί ο πρωτογενής τομέας μας.  

Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα:

a) Κατάργηση του Ειδικού φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση σε όλους τους παραγωγούς.
b) Επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών για τους κτηνοτρόφους όλων των ζωικών ειδών.
c) Επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων για τους αγρότες.
d) Χορήγηση μικροπιστώσεων έως 25.000€ με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2023-27).
e) Ανασχεδιασμό και ανακατεύθυνση των πόρων της νέας ΚΑΠ για τη στήριξη των ασθενέστερων και πιο ευάλωτων αγροτών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ελληνικής γεωργίας απέναντι σε κρίσεις πχ κλιματική αλλαγή, υγειονομική, ενεργειακή. Στόχος να μη χαθεί ούτε ένα cent από την ελληνική γεωργία.
f) Άμεση άρση κατασχέσεων, διαγραφή τόκων και μακροχρόνια ρύθμιση αποπληρωμών των δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας.
g) Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος και αλληλέγγυος χαρακτήρας του, αλλά ταυτόχρονα να καταστεί κοινωνικά δίκαιος και πραγματικός αρωγός στο εισόδημα του παραγωγού με θεσμοθέτηση της προκαταβολής αποζημιώσεων.
h) Θεσμοθέτηση της διμερούς ισόποσης χρηματοδότησης του ΕΛΓΑ από τους παραγωγούς και το Ελληνικό Δημόσιο. [Στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των τριών πηγών χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ (εισφορές αγροτών, κρατικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης), για να ανταπεξέλθει στην αύξηση των αποζημιώσεων και στις ανάγκες για περισσότερες δράσεις υπέρ των πληττόμενων αγροτών. Γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό:  Όσα χρήματα εισφέρουν οι αγρότες, δηλαδή 170 εκ ευρώ άλλα τόσα να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΛΓΑ με κρατική επιχορήγηση, δηλαδή άλλα 170 εκ ευρώ το χρόνο και αύξηση του σχετικού μέτρου του ΠΑΑ 2023-2027 ώστε να χρηματοδοτεί περισσότερα αντιχαλαζικά δίχτυα.
i) Νομοθετική παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος της εξεύρεσης εργατών γης με την σύναψη διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες.
j) Κατάργηση νόμου Βορίδη και δημιουργία δημοκρατικού, ασφαλούς και διάφανου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των συλλογικών σχημάτων συμβατό με τις 7 Συνεταιριστικές Αρχές [Εθελοντική και ελεύθερη συμμετοχή, Δημοκρατική διοίκηση εκ μέρους των μελών, Οικονομική συμμετοχή των μελών, Αυτονομία και ανεξαρτησία, Εκπαίδευση, πρακτική εξάσκηση και πληροφόρηση, Συνεργασία μεταξύ συνεταιρισμών, Ενδιαφέρον για την κοινότητα].
k) Ενθάρρυνση ανάπτυξης των συλλογικών σχημάτων των αγροτών (Συνεταιρισμών, Ομάδων/ Οργανώσεων Παραγωγών κλπ) ώστε να αποκτήσει διαπραγματευτική δύναμη ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος με στόχο να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία των προϊόντων του και τα κέρδη να μένουν σε αυτούς και όχι στα καρτέλ. Προώθηση και ενίσχυση καθετοποιημένων συλλογικών σχημάτων που παράγουν, τυποποιούν και εξάγουν.
 
Φίλες και Φίλοι
Μετά τις πρώτες 50 μέρες όπου θα νομοθετηθούν όλα όσα είπα. Κι όταν η κοινωνία νιώσει ξανά ασφαλής θα ξεκινήσουμε
- σε συνεργασία με τους θεσμούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης,
- σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και το σύνολο των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου την ανοικοδόμηση της Ελλάδας από την αρχή.
Για να έχουμε θεσμούς διάφανους, αδιάβλητους και αξιόπιστους.
Για να έχουμε κράτος που θα υπηρετεί και  δεν θα καταδυναστεύει τους πολίτες.
Για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην  πατρίδα μας.
Για να ξαναδώσουμε περηφάνια και αξιοπρέπεια στους απόμαχους της ζωής και να τους επιτρέψουμε να καμαρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να προοδεύουν.
Για να δώσουμε την εξουσία στον λαό και να κλείσουμε όλοι μαζί κάθε χαραμάδα από την οποία μπορεί να ξαναγυρίσουν τέτοιου είδους πολιτικοί στην διακυβέρνηση της χώρας.
Γιατί αυτή η ομαδούλα, που καταστρέφει τις ζωές μας δεν έχει αποκηρυχθεί μόνο από εμάς. Θα το ζήσουμε στις 21 Μάη αυτό που θα σας πω.
Έχει αποκηρυχθεί και από τους συντηρητικούς πολίτες του μόχθου και της εργασίας. Γιατί όπως εμείς, έτσι και αυτοί βιώνουμε τις ίδιες επιπτώσεις αυτής της καταστροφικής διακυβέρνησης.
Για αυτό το λέω ξεκάθαρα.
Μόνος μας αντίπαλος είναι ο αντικοινωνικός Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του.
Γιατί δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα και να τσακωθούμε για τίποτα με όσους πιστεύουν στο σύνθημα Δικαιοσύνη Παντού.
Γιατί εμείς θα κυβερνήσουμε για να ενώσουμε ψυχές και συνειδήσεις. Κι όχι για να τιμωρήσουμε τον λαό που παρασύρθηκε και τους έκανε κυβέρνηση το 2019.
Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Επειδή δεν υπήρξαμε ποτέ ίδιοι.
Γιατί εμείς παραδώσαμε την χώρα θωρακισμένη και με γεμάτα ταμεία. Γιατί έτσι πρέπει να κάνουν οι υπεύθυνες κυβερνήσεις.
Σκεφτείτε τι θα είχε συμβεί χωρίς τα 37 δις που αφήσαμε στα δημόσια ταμεία τον καιρό της πανδημίας. Η χώρα θα είχε πτωχεύσει το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Θέλω λοιπόν στο σημείο αυτό και αφού είδαμε πως θα σωθεί η Ελλάδα, πως θα σωθεί ο λαός της Πέλλας να πω και δέκα συν μία δεσμεύσεις, που τις θεωρώ την προσωπική μου απαίτηση από τον Αλέξη Τσίπρα και για τα οποίες έχω αποσπάσει δεσμεύσεις και θα κάνω τα πάντα για να συμβούν. Εδώ στην Πέλλα και ειδικότερα στην Αλμωπία.
12. Κατασκευή οδικών αξόνων: Ολοκλήρωση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, κάθετος στην Εγνατία, σύνδεση με τον Βορά, αναμόρφωση του εσωτερικού οδικού δικτύου της Πέλλας.
13. Επέκταση του δυτικού προαστιακού σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης, σύνδεση με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών και επέκτασή του προς Αριδαία.
14. Επανασύσταση του καταργηθέντος τμήματος ΑΕΙ στην Έδεσσα και δημιουργία των 5 μεταλυκειακών προγραμμάτων σε Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αριδαία και Σκύδρα.
15. Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Πέλλα από το σημείο εξόδου του ΤΑΠ στη Σκύδρα.
16. Σύσταση Τελωνείου βορείως των Προμάχων σε συνδυασμό με τον συνδετήριο δρόμο προς το Βορά για την προώθηση του εξαγωγικού εμπορίου και την τόνωση της τουριστικής κίνησης στους προορισμούς της Πέλλας και κυρίως στα Λουτρά του Πόζαρ και σε όλη την Αριδαία.
Αυτός ο οδικός άξονας είναι που θα καταστήσει την Αλμωπίασημείο αναφοράς και κόμβο  συνδυασμένων μεταφορών του πλούτου που παράγεται στην γη μας και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, την ίδια στιγμή που θα μειώσει δραματικά το κόστος μεταφοράς των προϊόντων μας.
6.- Εδώ στην Αλμωπία φιλοξενούμε ένα θαύμα της φύσης: τα Λουτρά Πόζαρ, για ταοποία δεσμεύομαι προσωπικά ότι η νέα κυβέρνηση θα τα αναδείξει διεθνώς και μέσα από την ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας θα προωθήσει αποφασιστικά νέες τουριστικές επενδύσεις στα Λουτρά Πόζαρ.
7.- Επειδή όμως εμείς λέμε δικαιοσύνη παντού,   χρήματα  θα δοθούν για την ανάδειξη και των άλλων τουριστικών προορισμών της Αλμωπίας, όπως τους οικισμούς της Ανατολικής Αλμωπίας στο Πάϊκο και το Πίνοβο, για την ανάδειξη του Κάστρου της Χρυσής  και των Μοναστηριών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και του Ιλαρίωνα σε Αρχάγγελο και Προμάχους αντίστοιχα.
8.- Όμως ακόμη περισσότερα χρήματα από πόρους εθνικούς και Ευρωπαϊκούς θα πρέπει να δοθούν για την ανάπτυξη και την επέκταση νέων και υφισταμένων υποδομών τυποποίησης και μεταποίησης των προϊόντων που παράγονται στην Αλμωπία. Γιατί προστιθέμενη αξία στα αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην γη μας θα δοθεί μόνο μέσα από την μεταποίηση ώστε να υπάρξουν πρώτα από όλα υψηλότερες τιμές για τους παραγωγούς μας, αλλά και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σταθερές, υψηλά αμειβόμενες γιατί θα βασίζονται στην γνώση και ανθεκτικές.  Η Αλμωπία είναι αλήθεια ότι με εξαίρεση ορισμένα φωτεινά παραδείγματα, υστερεί στον τομέα αυτό, σε σχέση με άλλες περιοχές του νομού.
9.- Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρης της Πέλλας, για να μην έχουμε και πάλι απαράδεκτα φαινόμενα, όπως τον Γενάρη που πνίγηκε η Αριδαία και η γύρω περιοχή με μία καταιγίδα. Και οι πληγέντες που έπαθαν ζημιές δεν έχουν πάρει ακόμη ούτε ευρώ.
10.- Επαναλειτουργία της ΜΕΘ Έδεσσας και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, παρά το γεγονός ότι εμείς το ενισχύσαμε και με ανθρώπινο δυναμικό και με υποδομές και φτιάξαμε και χωριστό τομέα ΕΚΑΒ εδώ στην Αλμωπία.
11.- Άφησα για το τέλος ως ενδέκατο κάτι το οποίο αποτελεί ντροπή για όλο τον πολιτικό κόσμο ολόκληρης της Πέλλας .
Η σύνδεση της Αλμωπίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας-Καιμάκτσαλαν, με δρόμο μόλις 6 χιλιομέτρων, είναι ο διαχρονικός καημός ολόκληρης της Αλμωπίας εδώ και δεκαετίες.
Δεσμεύομαι λοιπόν σήμερα εδώ ενώπιον σας ότι εντός της θητείας της Νέας Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο δρόμος αυτός θα ολοκληρωθεί. Το οφείλουμε στην Αλμωπία. Το αξίζει και το δικαιούται. Γιατί η Πέλλα μπορεί να είναι η αδικημένη στην μοιρασιά, αλλά η Αλμωπία είναι η αδικημένη της αδικημένης!
 
Είπα μόνο 11 δεσμεύσεις, όπως υπάρχουν και άλλα που αφορούν μόνο την Αλμωπία, όπως υπάρχουν κι άλλα που αφορούν μόνο την Έδεσσα ή μόνο τα Γιαννιτσά, όπως υπάρχουν κι άλλα που αφορούν κάθε γωνιά της Πέλλας.
Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
 
Ήρθαν με το επιχείρημα της αριστείας και φεύγουν με τον άριστο κυρ Βασίλη, τον σταθμάρχη των ΤΕΜΠΩΝ,  το ρουσφέτι τους που δεν το παραδεχόταν κι όμως ήδη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε όσους το έκαναν. Αν και εννοείται ότι δεν το έκαναν αυτοί από του κεφαλιού τους. 
Αλλά εδώ στην Πέλλα που όλοι γνωριζόμαστε, περιμένετε άραγε εσείς να σας πουν οι παπαγάλοι της τηλεόρασης για το που βρίσκονται οι αληθινά άξιοι που ξεχώρισαν με την δουλειά τους και την αξία τους; Δεν το νομίζω. 
Ξέρετε πολύ καλά πόσο ζυγίζει στα αλήθεια ο καθένας και ποιός μπορεί από τον τόπο αυτό να εκπροσωπήσει την Πέλλα, μια περιοχή με όνομα βαρύ σαν ιστορία . Κάποιος ή κάποια που να είναι από την Πέλλα και αποδεδειγμένα να μην το ξεχνάει! Κάποιος ή κάποια που να μην το θυμάται αυτό μόνον κάθε τετραετία, αλλά να είναι συνεχώς παρών ή παρούσα.
Κάποιον ή κάποια που να κάνει το όνομα της Πέλλας και της Αλμωπίας ακουστό και σεβαστό στο απόμακρο κράτος των Αθηνών.
Ζητώ λοιπόν από όλους και όλες εσάς στις εκλογές της 21ηςΜαίου  να μου δώσετε με την ψήφο σας όλη την δύναμη που χρειάζομαι να διεκδικήσω με πάθος, αφοσίωση αλλά και γνώση το μερίδιο ανάπτυξης κι ευημερίας που δικαιούται η περιοχή.
 
 
Φίλες και Φίλοι
Η αποψινή συγκέντρωση και η ξεχωριστή τιμή που μου επιφυλάξατε δεν έχει μόνο το νόημα μιας προεκλογικής συνάντησης φίλων.
Έχει την μεγάλη σημασία να πυροδοτήσουμε την τελική μας επίθεση ενάντια στο καθεστώς που θα πέσει στις 21 Μάη.
Έχει σημασία να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει λαϊκός ξεσηκωμός.
Να ξαναθυμηθούμε τι σημαίνει Αλλαγή.
Να θυμηθούμε ότι έχουμε δικαιώματα, να θυμηθούμε ότι έχουμε δίκαιες απαιτήσεις, να θυμηθούμε ότι η νίκη είναι στο δικό μας χέρι.
Στο χέρι που θα πάρει το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα το ρίξει στην κάλπη.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες
Στις 21Μαΐου ψηφίζουμε και στις 22 η χώρα θα έχει την ευκαιρία να δώσει νόημα στην απλή αναλογική με την συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στις 21Μαΐου ψηφίζουμε και στις 22 πιάνουμε δουλειά.
Γιατί έχουμε αποφασίσει να μην τους χαρίσουμε ούτε ένα λεπτό.
Στις 21 ψηφίζουμε για να νικήσουμε και για να κάνουμε πράξη το σύνθημα ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΛΑ.
Γιατί αυτή την πατρίδα παραλάβαμε.
Αυτός είναι ο τόπος μας και για αυτό τον τόπο θα αγωνιστούμε πρώτα από όλα.
ΠΕΛΛΑ ΔΥΝΑΤΗ. ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΝΙΚΗΤΗ.
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ
ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»
 

5 σχόλια:

  1. Όποιος ψιφησει ΣΥΡΙΖΑ είναι κατεστραμμένος από χέρι. Δεν ξέρει τι τον περιμένει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για πες μας εσύ ρε παντογνωστη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ από την Ν.Δ. είδαμε χα'ι'ρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ¨? ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΘΑΘΑΘΑΘΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365