Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Eπιστολή κατοίκου της Ροδωνιάς για τα αδέσποτα σκυλιά: «Eμάς τους πολίτες ποιος θα μας προστατέψει;»

Δείτε την ανάρτηση κατοίκου της Κοινότητας Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς
Δείτε την ανάρτηση κατοίκου της Κοινότητας Χρύσας - Τσάκων - Ροδωνιάς:

Φτάνοντας λοιπόν στο αμήν και μη ξέροντας τι να κάνω, ήρθε η ώρα να γράψω αυτό το κείμενο και να το δημοσιεύσω. Σίγουρα θα το δουν πολλοί, οι περισσότεροι όμως θα το αγνοήσουν. Εμένα όμως με ενδιαφέρει να το δουν άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι μπορούν να κάνουν κάτι, όπως ο δήμαρχος της Αριδαίας, ο πρόεδρος του χωριού (Χρύσας, Τσακοι, Ροδωνιας) και η φιλοζωική της Αριδαίας.


Ας μπούμε στο κυρίως θέμα τους τελευταίους σχεδόν 8 μήνες σε κοντινή απόσταση από την κατοικία μου, στα γηπεδακια του χωριού, όπου υπάρχουν αρκετά σπίτια τριγύρω, βρίσκονται παρατημένα 9 αδέσποτα σκυλιά. Δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά, κατά τα οποία τα σκυλιά είναι επιθετικά, μάλιστα καταφέρουν να πνίξουν 2 σκυλιά τα οποία είχαν σπίτι, αρπαζοντας τα από τα κάγκελα.


Ακόμη τις νυχτερινές ώρες δημιουργούν πολύ φασαρία, καθώς γίνονται μια αγέλη που προσπαθεί να επιτεθεί σε όποιο σκυλί βρίσκεται μέσα σε αυλή. Το χειρότερο όμως είναι ότι πολλές φορές είναι επιθετικά με τους πεζούς και με τους ποδηλάτες. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να μην μπορούμε να βγούμε πεζοί, καθώς φοβόμαστε μην μας επιτεθούν, (γράφω σε πληθυντικό αριθμό διότι δεν είναι μόνο προσωπικό παράπονο. Εδώ να σημειωθεί ότι στο χωριό μου, που πολλοί δεν το γνωρίζουν, Κάτω Ροδωνια Αριδαίας, είμαστε περίπου 30-40 κάτοικοι. Οπότε εξαιτίας των λίγων κατοίκων, δεν μας δίνει κανένας σημασία. Ή καλύτερα μας δίνουν λίγο πριν τις εκλογές). Επιπρόσθετα θα γραψω και ένα προσωπικό μου παράπονο, ότι διανύω τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης μου και δεν έχω την ελευθερία να περπατήσω στο χωριό μου αλλά και να επισκεφτώ κοντινά μου πρόσωπα, διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μήπως μου επιτεθεί κάποιο σκυλί ή και όλα μαζί, και πέρα από τον κίνδυνο υπάρχει και ο φόβος. Αυτός ο φόβος όμως θα υπάρχει και μετέπειτα, καθώς θα φοβάμαι να βγάλω μια απλή βόλτα το παιδί μου. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα, αλλά και σε άλλες μαμάδες και σε ακόμη περισσότερες γιαγιάδες και τα εγγόνια τους που μένουν στο χωριό, δημιουργώντας μεγάλη αποξένωση και την αντιπάθεια των μικρών παιδιών προς τα ζώα.


Τέλος επειδή θα υπάρξουν σίγουρα πολλά αρνητικά σχόλια, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής γεγονότα. Πρώτον η οικογένεια μου βρήκε σπίτι σε 2 αδέσποτα σκυλιά. Δεύτερον οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού έχουμε κατοικίδια που τα αγαπάμε , όμως κινδυνεύουν από τα αδέσποτα. Τρίτον τα σκυλιά είναι εγκατελειμενα, έχουν εμβολιαστει από την φιλοζωική, αλλά συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα. Πέμπτο και τελευταίο εύχομαι να βρεθεί μια λύση και όχι απλά η απάντηση του Δήμου να είναι "ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι", όπως επίσης και η φιλοζωική να μην τα ταΐζει μόνο, διότι αυτό είναι το τελευταίο και εμείς οι κάτοικοι μπορούμε να τα ταΐζουμε.


Βεβαίως και τα σκυλιά πρέπει να προστατευονται, αλλά εμάς τους πολίτες ποιος θα μας προστατέψει?


Μαρία Πεταλίδου


Κ. Ροδωνιά

10 σχόλια:

  1. Γελαω πραγματικα.....μια ερωτηση θελω μονο να κανω για ποιο λογο λεμε μονο για την ροδωνια ενω ολα τα χωρια αντιμετοπιζουν αυτο το προβλημα...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ορθή ανάρτηση γιατί όλοι κοιμούνται του καλού καιρού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην κακολογατε τα σκυλιά. 30000 ευρώ είναι το πρόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν νοιάζει κανέναν το παράπονο των ανθρώπων. Πρώτα τα αδέσποτα.Δυστυχώς μια μειοψηφία καθορίζει τις ζωές μας.Όταν σου λέει το 90% του πληθυσμού κλείστε τα όλα σε κυνοκομεία κι εμείς συζητάμε εξηγούμε αναλύουμε και Τα αδέσποτα συνεχίζουν να δαγκώνουν εεε κάποιοι βολεύονται έτσι .Και ο νομοθέτης αν θελει ας τα πάρει σπιτι του.Δεκτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ζωή εδώ στην αλμωπια πλέον είναι μαρτύριο, σκουπίδια,αδέσποτα, δρόμοι τριτοκοσμικοι πραγματικά ένας ωραίος τόπος σε λάθος χέρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα σκυλιά με τα σκυλιά περπατάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωχ ποιος ακούει τον Χατζηγιάννιδη πάλι θα θυμώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ σε όλα εμείς που θέλουμε να πάμε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου και ο δρόμος είναι γεμάτος αδέσποτα επιθετικά ένα γαβγίζει και εμφανίζονται όλα μαζί μου έχουν επιτεθεί εμένα και από τύχη δεν με δαγκωσαν έλεος έλεος πια τα αγαπάμε τα σκυλάκια αλλά ως εδώ ο Δήμος ας κάνει κάτι ας ακούσει τους ανθρωπους η ζωηρή του ανθρωπίνου πάνω απο ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια με τα αδέσποτα έχει ξεφύγει..είναι παντού και σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται επικίνδυνα,το πρόβλημα διμιουργειτε από τους ανεύθυνους..όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να κάνουν κάτι.Εκει στην στο παλιό Γήπεδο τσακων ροδωνιας έχει γίνει Αγγελή...τα πέτυχα όταν ήταν μικρά,κάμια υπηρεσία δεν τα μάζεψε,και τώρα είναι επικινδυνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ σωστή αναρτήσει δίστιχος καταντήσαμε τα αδέσποτα να έχουν περισσοτερι αξία από την ανθρώπινη ζωή,δεν μας είπε ομος κάποιος από αυτούς τους κυρίους σε περίπτωση που επιτεθούν σε κάποιο παιδάκι πράγμα που απεύχομαι θα υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει της ευθύνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365