Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Johnson & Johnson: Ύποπτο για καρκίνο γνωστό ταλκ για μωρά

Ύποπτο για καρκίνο γνωστό ταλκ για μωρά

Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αγωγές που υποστηρίζουν ότι το ταλκ της για μωρά προκαλεί καρκίνο.

Η νεοσυσταθείσα καταναλωτική επιχείρηση της johnson & Johnson έχει γίνει στόχος ισχυρισμών ότι το ταλκ της μπορεί να προκαλέσει καρκίνο, λίγες μέρες πριν επιχειρήσει να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ σε σχεδόν 18 μήνες.


Η Kenvue, η οποία ξεκίνησε την IPO roadshow της αυτή την εβδομάδα, έχει κατονομαστεί σε τουλάχιστον επτά αγωγές για ταλκ που έχουν κατατεθεί από τις αρχές Απριλίου.


Η J&J είχε προσπαθήσει να προστατεύσει την Kenvue από περισσότερες από δεκάδες χιλιάδες αξιώσεις που είχαν ήδη κατατεθεί εναντίον του ομίλου για ταλκ που σχετίζονται ε καρκινογέννεση


Μία από τις νέες υποθέσεις κατατέθηκε για λογαριασμό του Justin και της Kathryn Bergeron, ενός ανδρόγυνου που ζουν στη Λουιζιάνα που σχυρίζεται ότι ο Justin Bergeron προσβλήθηκε από καρκίνο ως αποτέλεσμα της χρήσης του εν λόγω ταλκ της J&J που περιέχει αμίαντο.


Η υπόθεση κατατέθηκε στην κομητεία Middlesex του Νιου Τζέρσεϋ και οι δικηγόροι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη από τις πολλές αξιώσεις που κατατέθηκαν κατά της Kenvue και άλλων τμημάτων της J&J που δεν κατονομάζονταν προηγουμένως σε αγωγές.


Η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 60.000 αξιώσεις ότι το βρεφικό της ταλκ προκαλεί καρκίνο και έχει προτείνει έναν διακανονισμό 8,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος βασίζεται στις προσπάθειες της εταιρείας να κερδίσει την υποστήριξη των εναγόντων για ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο πτώχευσης.


Η εταιρεία είπε ότι το ταλκ της είναι απαλλαγμένο από αμίαντο και δεν είχε προκαλέσει καρκίνους, αλλά υποστηρίζει ότι η διευθέτηση των τρεχουσών και μελλοντικών αξιώσεων στο σύστημα πτώχευσης θα ήταν προτιμότερη από το να τρέχει στα δικαστήρια για δεκαετίες.


Πηγή: Financial Times

2 σχόλια:

  1. Η νέα μόδα είναι : αναίσθητες μητέρες. Δεν νοιώθουν και γελάνε.Άγνοια , τουβλάκια, αδιάβαστες δυστυχώς σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάει η άλλη 19 -20 χρονών και παντρεύεται....Δεν νοιώθει τίποτε...αλλά και ο άλλος ρε φίλε ?που πας βρε συ στην εφηβεία μέσα στα 20-25...ακόμα μαθαίνεις τη ζωή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365