Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Μεγάλη τιμή για την ΠΕ Πέλλας η βράβευση του ζεύγους Στράτου & Αγγελικής Πούλου με το MEDAL FOR THE ORDER OF AUSTRALIA

Δείτε την ανάρτηση του Δημητρίου Ν. Τσουφλίδη

Δείτε την ανάρτηση του Δημητρίου Ν. Τσουφλίδη:

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥ & ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ MEDAL FOR THE ORDER OF AUSTRALIA. 

Τα ευχάριστα νέα μας ήρθανε το πρωι από την μακρινή Αυστραλία. Στα γενέθλια του Βασιλιά πλέον είθισται να πραγματοποιούνται βραβεύσεις στην Αυστραλία σε προσωπικότητες που έχουν συνδράμει σε διάφορους τομείς. 

Φέτος λοιπόν μεταξύ των άλλων πρόκειται να βραβευθεί και το ζεύγος Στράτου και Αγγελικής Πούλου. Ως γνωστόν ο Στράτος έχει καταγωγή από την Πιπεριά της Αλμωπίας και μαζί με τη σύζυγό του Αγγελική είχανε κάνει μεγάλο αγώνα για την Ελληνική Κοινότητα του Darwin και όχι μόνο. 

Επίσης διοργάνωναν κάθε χρόνο επίσκεψη, φοιτητών και μαθητών των Ελληνικών προγράμματων, στην Ελλάδα και μάλιστα στην ατζέντα ήταν και ο τόπος καταγωγής του Στράτου η Αλμωπία. 

Για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Στράτος και η Αγγελική έχουν αυξήσει την ευαισθητοποίηση για μια σειρά κοινοτικών δραστηριοτήτων στη Βόρεια Επικράτεια.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin (CDU). Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να μελετήσουν την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Διεξάγει επίσης έρευνα για την καταγραφή της ιστορίας των Ελλήνων πρωτοπόρων μεταναστών στη Βόρεια Επικράτεια και την Αυστραλία.

Επίσης είναι από τα ενεργά μέλη του Hellenic Macedonian Association που εδρεύει στο Darwin. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο: https://www.gg.gov.au/australian-honours-and-awardsorder-australiarecipient-profiles/angelica-poulos-oam-and-efstratios-poulos-oam και στο https://greekherald.com.au/community/1-people-community/kings-birthday-2023-honours-list-meet-the-greek-australians-recognised/

Στις φωτογραφίες το πρωτοσέλιδο εφημερίδας για τη βράβευση του Στράτου και της Αγγελικής και η επίσκεψη που πραγματοποίησαν στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη

2 σχόλια:

  1. ευτυχώς δεν εχει σχεση με τον αληστου μνήμης....Πούλο που όποιος δεν ξερει γκουγκλάρει. ο συγκεκριμένος άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι σχέση έχει η ΠΕ με την βραβεύσει αυτών των σπουδαίων ανθρώπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365