Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Αλμωπία: Οι έδρες που χάνονται, οι εκλεγμένοι που δεν θα είναι στον επόμενο Δ.Σ. και οι μάχη των Δημοτικών Συμβούλων

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Σε πλήρη δράση βρίσκονται οι εκλογικές μηχανές των συνδυασμών του Δήμου Αλμωπίας, αφού σε 23 μέρες οι πολίτες θα βρεθούν στις κάλπες και θα ψηφίσουν τον Δήμαρχο της επόμενης πενταετίας, αλλά και τους επόμενους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.


Με βάση το μόνιμο πληθυσμό της Αλμωπίας, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα της Απογραφής 2021, ο Δήμος μας έχασε δύο έδρες και από τις 27 που έχει μέχρι σήμερα, το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές του Οκτωβρίου, θα αποτελείται από 25 συμβούλους (συν τον Δήμαρχο), οι 19 στην Δημοτική Ενότητα Αριδαίας και οι 6 στην Δημοτική Ενότητα Εξαπλατάνου. 


Από τους 27 συμβούλους που βρίσκονται στο σημερινό Δ.Σ., οι 6, Σάκης Χατζηδημητρίου, Ευάγγελος Προκοπίδης, Κατερίνα Παλίκογλου, Χρήστος Δόντσος, Γεωργία Αμπάρη και Παράσχος Τσάνταλης, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.  


Δεδομένο θεωρείται πως οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών, Χρήστος Μπάτσης, Δημήτρης Μπίνος και Νίκος Παρούτογλου θα είναι και πάλι στα έδρανα του Δ.Σ., ο ένας ως Δήμαρχος και οι δύο σαν επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Οπότε οι 179 Δημοτικοί Σύμβουλοι που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους των τριών συνδυασμών, θα μονομαχήσουν για 23 θέσεις(οι δύο καλύπτονται από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης). Σύμφωνα με τις ενδείξεις θα γίνει μεγάλη μάχη και η εκλογή αναμένεται να κριθεί σε ελάχιστους σταυρούς.


Πρέπει να τονίσουμε πως ο επιτυχών συνδυασμός εκλέγει τα τρία πέμπτα (3/5) του συνόλου των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή από τα 25 μέλη του επόμενου Δ.Σ. Αλμωπίας, ο νικητής συνδυασμός εκλέγει τα 15, συν τον Δήμαρχο και 10 η αντιπολίτευση.


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης μπαίνει στην μάχη των εκλογών με μία ουσιαστικά απώλεια από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ο Χρήστος Δόντσος που βρέθηκε στην ομάδα του (θυμίζουμε είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Δημήτρη Μπίνου), δεν μπορεί να είναι εν νέου υποψήφιος, αφού είναι διοικητής στο Νοσοκομείο της Έδεσσας. Σέλκος, Νάνου, Γιάντσης, Χατζηγιαννίδης, Βέσκος, Λιούγας, Κετικίδης και ο Σταύρος Αναστασιάδης(είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό Χατζηδημητρίου, αλλά μεταπήδησε στην ομάδα Μπάτση), θα είναι ξανά υποψήφιοι.


Ο Δημήτρης Μπίνος βλέπει όλους τους συνεργάτες του στο νυν Δημοτικό Συμβούλιο, Γεωργίου, Μπίνα, Αβραμίκα και Νιβουρλής να είναι ξανά υποψήφιοι μαζί του, ενώ ενισχύθηκε με τον Δημήτρη Ασβεστόπουλο από τον συνδυασμό του Σάκη Χατζηδημητρίου, ο οποίος δεν κατεβαίνει στις εκλογές.


Ο Νίκος Παρούτογλου έχασε τον Παράσχο Τσάνταλη ο οποίος δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενισχύθηκε όμως με Τσαρκνιά και Μήνου από τον συνδυασμό Χατζηδημητρίου, ενώ οι υπόλοιποι συνεργάτες του, Θεοδωρίδης, Μήντσης, Λαζάρου και Λεμονίδης θα είναι ξανά υποψήφιοι με τον συνδυασμό του.


Δείτε τα μέλη του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας

Χρήστος Μπάτσης (Δήμαρχος)

Γιάννης Σέλκος

Πολυξένη Νάνου

Δημήτρης Γιάντσης

Χρήστος Χατζηγιαννίδης

Δημήτρης Βέσκος 

Δημήτρης Λιούγας

Γιάννη Κετικίδης


Σάκης Χατζηδημητρίου (επικεφαλής)

Ευάγγελος Προκοπίδης

Πέτρος Τσαρκνιάς 

Γεωργία Αμπάρη

Σταύρος Αναστασιάδης 

Χρήστος Mήνου (Ραβούσης)

Κατερίνα Παλίκογλου

Δημήτρης Ασβερστόπουλος 


Δημήτρης Μπίνος (επικεφαλής)

Χρήστος Γεωργίου

Χρήστος Δόντσος 

Γιάννης Μπίνας

Στέφανος Αβραμίκας

Χρήστος Νιβουρλής


Νίκος Παρούτογλου (επικεφαλής)

Τάσος Θεοδωρίδης

Νίκος Μήντσης

Σταυρούλα Λαζάρου 

Παράσχος Τσάνταλης

Γιώργος Λεμονίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365