Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Με το βλέμμα στην κάλπη - Ο Δεκάλογος του Υποψήφιου - Γράφει ο Πολυνείκης Δούκης

Γράφει ο Πολυνείκης Δούκης

Να ‘μαστε λοιπόν μετά από 4 χρόνια για άλλη μια φορά μπροστά στην τελική ευθεία μέχρι την Κυριακή της Κρίσεως. Οι υποψήφιοι πολλοί, οι εκλεκτοί λίγοι. Σε όλους αυτούς, για την διατήρηση της κοινωνικής αρμονίας θα θέλαμε να απευθύνουμε τις παρακάτω παρακλήσεις: 

1ο Μην γίνεστε κουραστικοί. Από την στιγμή που η υποψηφιότητα σας ανακοινώθηκε, το γνωρίζουνε οι πάντες. Μην επαναλαμβάνεστε.

 2ο Μην ξοδεύεστε άδικα. Το να κερνάτε αγνώστους στα καφενεία, μόνο θυμηδία φέρνει, δεν αποτελεί πολιτικό λόγο. 

3ο Μην μονοπωλείτε τις συζητήσεις. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί βασικά προσωπικό σας άγχος. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να έχουν τα καθημερινά προβλήματά τους. 

4ο Μην είστε μικρόψυχοι. Χρησιμοποιήστε τις αρετές σας για να προβληθείτε. Μην κατηγορείτε τους αντιπάλους σας. 

5ο Μην έχετε έπαρση. Όλοι έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε τους εαυτούς μας. Η πραγματικότητα διαφέρει. 

6ο Μην ψεύδεστε στους κοινωνικά αδύναμους. Η πάγια πολιτική του ταξίματος σε τοπικό επίπεδο και σε ανθρώπους που γνωρίζετε είναι τουλάχιστον ανήθικη. 

7ο. Μην εκμεταλλεύεστε τη θέση που πιθανόν κατέχετε στο δημόσιο. Όταν βγείτε στη σύνταξη, δεν θα σας λέει καλημέρα ούτε ο γείτονας. 

8ο Μην εκβιάζετε. Όπως και παραπάνω, η επόμενη μέρα θα σας βρει απελπιστικά μόνους. 

9ο Διδαχτείτε από την διαδικασία. Θα δείτε και θα ακούσετε πολλά. Μην απογοητεύεστε. Μην αφήσετε την πίκρα να σας καταβάλλει.

 Και τελευταίο (αλλά όχι έσχατο), 

10ο Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αναγνωρίστε τον λόγο που πολιτεύεστε. Εάν είναι η προσωπική φιλοδοξία, μια θεσούλα, ένα βόλεμα μην παρεξηγηθείτε εάν δεν σας στηρίξουν οι συγγενείς και οι φίλοι. Όπως το αντιλαμβάνεστε εσείς, έτσι το γνωρίζουν και αυτοί. Εάν το κάνετε για να προσφέρετε πραγματικά στα κοινά, τότε καλή επιτυχία.

Άμφοῖν γὰρ ὄντοιν φίλοιν ὅσιον προτιμᾶν τὴν ἀλήθειαν “ μας λέει ο Αριστοτέλης (Ηθικά Νικομάχεια 1096AVI). Έχοντας δηλαδή κανείς να επιλέξει ανάμεσα στους φίλους και την αλήθεια, έχει το ιερό χρέος να επιλέξει την αλήθεια.


7 σχόλια:

  1. Ρεαλιστικός, εύστοχος και αρκούντως δηκτικός ο λόγος σου, αγαπητέ Πολυνείκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Πολυνείκη.Ευστοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κορυφαίο είναι το κοίταγμα στο καθρέφτη . Η αυτοκριτική. Το σπουδαιότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο ξάδερφε. Μας κάλυψες πλήρως!!!!!! Και να προσθέσω κάτι, χαμηλά την μπάλα. Ο κόσμος δεν είναι κόστος ούτε πρόβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι πρόβατα και αυτό το το γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με την πολιτική οι οποίοι ποντάρουν σε αυτό. Γνωρίζεις βέβαια ότι στις αυτοδιοικητικές ψηφίζουν τα σόγια και όχι τα πρόσωπα.. για του λόγου το αληθές δες τις υποψηφιότητες κάθε συνδυασμού και κρίναι.οτιβρεθηκε μπροστά τους για να συμπληρώσουν τους συνδιασμούς.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365