Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Αυτά είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η ακρίβεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια
Νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας που έρχονται να ενισχύσουν τα υφιστάμενα μέτρα ανακοίνωση ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η ακρίβεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια, η μάχη θα είναι συνεχής μέχρι να αντιμετωπιστεί» τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τα 4 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός έρχονται να ενισχύσουν όσο ηδη έχουν ληφθεί από πλευράς κυβέρνησης.

-Το πρώτο αφορά στη μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι σε προϊόντα κατά τουλάχιστον 5% για 6 μήνες, με τιμή αναφοράς τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

-Το δεύτερο μέτρο στον αυστηρό έλεγχο των προμηθευτών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω του 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο Ανάπτυξης με τις αλλαγές στις τιμές.

-Παράλληλα από το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρείται να υπάρξει διαφάνεια και για τις τιμές των οπωροκηπευτικών. Επίσης τα σούπερ μάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν τις αλλαγές.

-Το τέταρτο μέτρο αφορά στη δημιουργία ειδικής εφαρμογής στο κινητό ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να επισημαίνουν κερδοσκοπικά φαινόμενα.

1 σχόλιο:

  1. Μιλάμε σοβαρά μέτρα 😂🤡 κοροϊδευετε την νοημοσύνη τν Ελλήνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365