Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι 26 σύμβουλοι που είχαν χρέη στον Δήμο και δεν μπορούν να συμμετέχουν στα νέα συμβούλια

Οι 26 σύμβουλοι είχαν χρέη μη ρυθμισμένα στον Δήμο

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την προηγούμενη Δεύτερα, ένα πολύ σοβαρό θέμα έχει προκύψει με 2 Δημοτικούς Συμβούλους και 24 Τοπικούς Συμβούλους, όλοι τους εκλεγμένοι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.


Οι 26 σύμβουλοι είχαν χρέη μη ρυθμισμένα στον Δήμο, πάνω από 300 ευρώ και βάση νομοθεσίας δεν μπορούν να συμμετέχουν στα επόμενα Δ.Σ. που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους από το νέο έτος.


Οι 26 σύμβουλοι είχαν περιθώριο 10 μέρες μετά την ανακήρυξη των αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο, είτε να εξοφλήσουν το χρέος τους, είτε να το κάνουν ρύθμιση, κάτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του Aridaia365 το έπραξαν, αλλά μετά την πάροδο του δεκαημέρου, εκπρόθεσμα δηλαδή.


Όπως είναι φυσικό οι 26 σύμβουλοι κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού μία αμέλεια τους μπορεί να τους στοιχίσει την θέση που με τόσο κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν.


Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Aridaia365 γίνονται προσπάθειες για να γίνει μία νομοθετική ρύθμιση για να μην χάσουν οι 26 σύμβουλοι τις θέσεις τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προς το παρόν οι αρμόδιοι φορείς είναι ανένδοτοι σε οποιαδήποτε αλλαγή και τονίζουν με έμφαση πως ο νόμος θα τηρηθεί κατά γράμμα. Μάλιστα έχουν εκδοθεί από την αποκεντρωμένη έγγραφα που ουσιαστικά οδηγούν τους 26 συμβούλους εκτός Δ.Σ.


Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και δεν αποκλείεται εκ νέου ανατροπή.


Αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή με νομοθετική ρύθμιση, οι 26 σύμβουλοι θα χάσουν τις θέσεις τους, τις οποίες θα πάρουν οι αμέσως επόμενοι, βάση σταυρών.


Θυμίζουμε πως η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου.


Παρόμοιο θέμα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι της χώρας!

13 σχόλια:

  1. Dura lex sed lex , σαφώς και δεν θα αλλάξει , ποιος είναι αυτός που πιστεύει στην νομοθετική ρύθμιση που θα αλλάζει ότι προβλέπει ο Νόμος.Τοτε ν αλλάζουμε τον Νόμο κάθε φορά και να τον κάνουμε όπως μας βολεύει.αγαπητοι μου οποιος ασχολείται με τα κοινά πρέπει να είναι άμεμπτος .αν δεν είναι ας κατσει σπίτι του να νοικοκυρευτει και μετά να νοικοκυρεψει άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ οφείλω και θέλω μια νομοθετική ρύθμιση για να μην πληρώσω

      Διαγραφή
  2. Να εφαρμοστεί ο νόμος.Και δεύτερον περιμένουμε ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί να αλλάξει ο νόμος? Σπιτια σας,θέλατε κ ψηφο ενω χρωστατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ξεκινάμε κ.Νικο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος Νίκος που κολλάει??? Είναι άνθρωποι όλων των συνδυασμών.... εξάλλου δεν νομίζω να πήγε κάνεις με φορολογική ενημερότητα για να μπει σε συνδυασμό......

      Διαγραφή
    2. Αυτό ισχύει γιά όλους κατευθείαν εσύ νά πείς γιά τόν κ. Νίκο

      Διαγραφή
  5. Νωρίς νωρίς άρχισαν τα όργανα... Τι ψηφίσατε ρεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ εύχομαι να μην δούμε και χειρότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πάνε σπίτι η επόμενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέρμα προχειρότητα και ανευθυνότητα!!! Δεν μπήκανε καν στον κόπο όταν εκλέχτηκαν να ρωτήσουν να ενημερωθούν κτλ για όλα τα διαδικαστικά να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια ενημέρωσης προς τους ενδιαφερόμενους από την μελλοντική αρχή του τόπου. Είστε άξιοι της μοίρας σάς!!!! Αυτή ας είναι η πρώτη σας "τιμωρία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποσό αστείο που χορεύουν στα σχόλια χωρίς να ξέρουν ότι αναφέρεται σε όλους τους συνδυασμούς…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365