Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δ. Σταμενίτης: Αξιοποιούμε τα εργαλεία που διαθέτουμε προς όφελος της υπαίθρου και των αγροτικών περιοχών (ΦΩΤΟ)

Δείτε την ανάρτηση του ΥΠΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη

33ο Συνέδριο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και Μειονεκτικών περιοχών του ΥΠΑΑΤ μέσω του προγράμματος LEADER - Λουτράκι Αλμωπίας.


Αξιοποιούμε τα εργαλεία που διαθέτουμε προς όφελος της υπαίθρου και των αγροτικών περιοχών.


Σήμερα στο Λουτράκι Αλμωπίας, μια περιοχή πρότυπο του συνδυασμού της ορεινότητας και της ανάπτυξης, στην οποία αξιοποιούνται οι δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, συζητήσαμε για τις πολιτικές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που στοχεύουν στην ανάπτυξη των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, εστιάζοντας στο πρόγραμμα LEADER. 


Στόχος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και ειδικότερα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσα από την υλοποίηση τοπικών, ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, είναι να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι αγροτικές περιοχές.


Κατά την προγραμματική περίοδο 2023-2027 το πρόγραμμα LEADER θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά ένα βασικό εργαλείο ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών ως ξεχωριστή παρέμβαση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τουλάχιστον στο 5% των πόρων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365