Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Πώς θα κόψετε «μαχαίρι» τον βήχα με φυσικό τρόπο

Πώς θα κόψετε «μαχαίρι» τον βήχα με φυσικό τρόπο

Χιλιάδες κόσμος ταλαιπωρείται από βήχα ειδικά τώρα που είναι σε έξαρση οι ιώσεις λόγω συγχρωτισμού.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε φυσικούς τρόπους με τους οποίους θα ανακουφιστείτε από τον έντονο και βραδινό βήχα.


Ακολουθεί μια πλήρης λίστα ενεργειών αυτοφροντίδας για τον βήχα:


Να πίνετε πολλά υγρά. Διατηρούν τον οργανισμό σας ενυδατωμένο, αραιώνουν τη βλέννα και διευκολύνουν το βήχα.

Η γαργάρα με αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει στην αραίωση της πυκνής βλέννας, μειώνοντας την ανάγκη για βήχα.

Ένα ζεστό ντους παράγει γενικά αρκετό ατμό για να σας βοηθήσει να απομακρύνετε λίγο από το φλέγμα που συσσωρεύεται στο στήθος σας και η επίδραση της ύγρανσης μπορεί να φέρει ανακούφιση και στη ρινική σας οδό.

Μην καπνίζετε. Προσπαθήστε να αποφεύγετε το παθητικό κάπνισμα.

Περιστασιακά να καταναλώνετε μια κουταλιά μέλι. Το μέλι είναι ούτως ή άλλως καλό για εσάς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι μπορεί να καταπραΰνει τον λαιμό και μπορεί να συνιστάται για να παρέχει κάποια ανακούφιση από το βήχα στα παιδιά. Το μέλι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε παιδιά κάτω των 12 μηνών.

Τα αφεψήματα βοτάνων και το τσάι από τζίντζερ καταπραΰνουν τον πονόλαιμο.

Οι πικάντικες τροφές που περιέχουν καψαϊκίνη, όπως το καγιέν ή οι πιπεριές τσίλι, έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν προσωρινά τα συμπτώματα του βήχα.

Το έλαιο ευκαλύπτου, που χρησιμοποιείται στους υγραντήρες, μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση της βλέννας και να καθαρίσει τη μύτη σας.

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει βήχα που προκαλείται από αλλεργία στο τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων, στη σκόνη ή στη γύρη, καθαρίστε καλά το σπίτι σας. Ομοίως, εάν έχετε ευαισθησία στα αρώματα και τις μυρωδιές των απορρυπαντικών και των αποσμητικών χώρου, σταματήστε να τα χρησιμοποιείτε για λίγο καιρό, τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσει ο βήχας σας.

Τρόποι για νυχτερινό βήχα - κοιμάστε με το κεφάλι ανασηκωμένο


Να κοιμάστε με το κεφάλι ανασηκωμένο

Αν είστε ξαπλωμένοι, η βλέννα μπορεί να συγκεντρωθεί στο πίσω μέρος του λαιμού και να προκαλέσει μια κρίση βήχα. Δοκιμάστε λοιπόν να τοποθετήσετε μερικά μαξιλάρια για να ανασηκώνετε το κεφάλι σας.


Τρόποι για νυχτερινό βήχα - χρησιμοποιήστε υγραντήρα ή καθαριστή αέρα

Χρησιμοποιήστε υγραντήρα ή καθαριστή αέρα

Εάν η θέρμανση προκαλεί ξηρότητα του αέρα, ένας υγραντήρας θα υγραίνει τον αέρα και μπορεί να μειώσει την αίσθηση γαργαλητού στο λαιμό που μπορεί να γίνει ενοχλητική τη νύχτα. Εάν αισθάνεστε ότι ο αέρας στο σπίτι είναι αρκετά υγρός, ένας καθαριστής αέρα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση πιθανών παραγόντων ερεθισμού, όπως η σκόνη, η γύρη, ο καπνός, οι οσμές, οι σπόροι μούχλας και το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365